Studiile au demonstrat: diabetul se ameliorează cu ajutorul plantelor

De în Diete 19 feb 2018

Un studiu recent publicat în revista de specialitate Nutrients, a demonstrat că valorile insulinei reacționează pozitiv la o dietă pe bază de legume.

Participanții fără istoric în ceea ce privește diabetul au urmat timp de 16 săptămâni o dietă bazată doar pe plante. În comparație cu grupul de control, acesta a avut o secreție de insulină mai mare, greutate corporală mai mică și glucoza din sânge scăzută, a declarat conducătorul studiului, Dr. Hana Kahleova.

Rezultatele acestui studiu sunt importante, ținând cont de regimul alimentar al celor din lumea civilizată, format în mod predominant din produse de origine animală. De exemplu, un american de rând consumă de două ori mai multe proteine decât ar avea nevoie. O schimbare a dietei nu numai că este benefică organismului uman, ci ajută și la protejarea faunei și florei și ar putea duce la mari economii în bugetele de stat alocate medicinei.

Un alt studiu recent publicat în Journal of Nutrition afirmă că Marea Britanie ar economisi 5.87 miliarde de euro dacă măcar 10% din populație ar adopta diete vegane sau vegetariene. Cercetăorii au ajuns la concluzia că regimurile bazate pe plante reduc riscul de diabet, boli cardiovasculare, infarct, accident cerebral și anumite tipuri de cancer. Iar într-un alt studiu publicat în Frontiers in Nutrition, s-a demonstrat că acest tip de diete are un impact mai mic asupra mediului înconjurător decât consumul masiv de carne.

Cunoscând impactul major și beneficiile unui consum mai mare de plante, multe țări recomandă populației să diminueaze consumul de carne, iar în Belgia, la vârful piramidei nevoilor au fost puse fructele și legumele.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 oct