Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Spune-mi cum conduci, ca sa iti spun cum faci dragoste...

De în Tu si El. 2 feb 2009
Mai toata lumea stie ca daca cineva vrea sa show off, considera ca are nevoie de o masina puternica, impozanta, scumpa, rapida etc. Si chiar din motivul acesta, cei care vor sa faca pe modestii, isi iau eventual o masina cat se poate de mica si nebatatoare la ochi, cum ar fi spre exemplu un Matiz, iar in felul acesta cred ei ca ne arata cat de self confident sunt.

Masina e ca o fiara (sau fier, ma rog), care are nevoie sa fie stapanita. Aveam o pritena care zicea ca pana la 80 km/h o conduce ea pe masina, iar dupa ce acul depaseste limita aceea se intampla invers. Nu stiu daca avea neaparat dreptate, pentru ca si sub 50 km/h se pot produce accidente destul de neplacute, in care reusesti sa controlezi masina foarte putin. Barbatii s-ar putea sa nu fie de acord cu afimatia asta, insa, din nefericire, realitatea atesta contrariul. E drept, nu prea auzi de accidente grave cu femei la volan. Ele se “multumesc” sa zgarie nitel caroseria, sa parceze aiurea sau sa dea peste un pilon sau tomberon, si cel mult sa faca un fender bender din care se aleg eventual cu un far sau cu radiatorul spart.

Adevarul e ca masina e un “accesoriu” interesant pentru orice fel de persoana, femeie sau barbat. Cand vedem pe strada o masina mai pricopsita cu o blonda la volan, gandul ne duce imediat intr-o singura directie; iar cand vedem ca parcheaza si mai da si peste bordura sau peste altceva, ne readucem aminte instant toate bancurile cu blonde. Dar stim totusi ca nu toate blondele sunt blonde naturale, au masini pricopsite si se descurca catastrofal la condus. Sa ne lasam coplesite si influentate de medie?!? Eu cred ca totusi ar fi nedrept. Am prietene care conduc foarte bine, te simti in siguranta fiind in dreapta lor. E drept, nu sunt blonde dar, cum am mai spus, culoarea parului e ceva relativ.

Aceasta prelungire a noastra care e masina, acest lucru aproape indispensabil din viata noastra ne face sa ne simtim in control si stapani pe situatie. Ne dam seama de asta doar la inceput, imediat ce am luat carnetul de conducere si ne aventuram pe strazi. Atunci toata lumea e a noastra. Capatam un sentiment de independenta, de putere. Nu mai e nevoie sa asteptam pe altcineva sa ne ia cu masina sa ne duca unde avem nevoie; putem face asta si singure.

Se spune ca asa cum conduci, tot asa faci dragoste. Cum conduci orice: viata ta, masina, avionul, motocicleta, vaporul etc. Spre exemplu: sunt unele femei care dupa ce se suie in masina au nevoie de cel putin 10 minute pentru a porni la drum. Intai isi aranjeaza geanta si mai cauta ceva prin ea, instaleaza radioul/dvd player-ul sau cauta un post ori o melodie anume, isi aranjeaza inca odata fusta sub ele, pun telefonul mobil la indemana si dispozitivul audio in ureche, verifica pentru a nu stiu cata oara oglinzile retrovizoare, pozitia scaunului (desi nimeni altcineva nu mai conduce masina lor), baga cheia in contact si pornesc masina iar daca e iarna, au inca un motiv in plus sa mai amane putin plecarea pentru ca, nu-i asa, trebuie sa incalzeaca putin motorul. Si dupa toate acestea, eventual, pleaca la drum. Care se poate sa fie de lunga sau foarte scurta durata. Procesul initial e intotdeauna acelasi. De condus conduc relativ bine, sunt atente (desi nu in mod excesiv), nu fac accidente (pentru ca reusesc sa le evite in ultima clipa) dar nici nu or sa apese pedala de acceleratie mai mult de jumatate, adica in jur de 100km/h, chiar daca ies pe autostrada. De ce sa incinga motorul prea tare?!? Ca doar nu se grabesc atat de tare sa ajunga la destinatie!

Ce am putea spune despre acest tip de femeie si felul in care conduce? Daca ar fi sa ne gandim la corelatia facuta un pic mai sus, am putea spune ca le place ca atmosfera din camera sa fie imbiata de mirosuri exotice, cu lumina foarte putina, eventual cu lumanarele aprinse ici si colo, preludiile sa fie lungi, iar partenerul sa le acorde foarte multa atentie, sa fie gentil si sa insiste pe ideea de a o face sa se relaxeze, sa se simta bine dar sa piarda totusi controlul atunci cand vine momentul. Meticulozitatea cu care isi pregatesc pornirea la drum, atentia pentru cele mai mici detalii spune despre acest tip de femeie ca e oarecum nesigura in relatie cu celalalt si, mai ales, cu ideea de a se gasi sau nu se gasi ea in control. Are nevoie ca viteza de “drum” sa fie constanta si, mai ales, controlabila. In felul asta cam stie la ce sa se astepte, poate controla aproape tot ce apare pe parcurs si nu se lasa “prada” unor emotii inutil de incontrolabile. De catre ea, desigur. Lucrurile care scapa de sub control sperie pe aproape oricine. Iar cand e nevoita sa fie in charge o perioada lunga de timp, nu prea mai stie cand si cum sa lase fraiele altcuiva. Si atunci se prezinta in asa fel incat sa para ca accepta ideea de a fi condusa, insa in realitate lucrurile stau exact pe dos. Ea vrea sa fie cea care domina, care spune ce si cum ii place, cand si cum sa se intample lucrurile. Si, desigur, exista si barbati care ar accepta o astfel de relatie, fie ea doar natura sexuala.

Nu spun acum ca, pentru a fi pe deplin femei, nu ar fi cazul sa ne mai suim la volan. Ne-am asumat multe roluri de conducere, in diferite aspecte ale vietii. Si e greu, obositor si nepotrivit pentru o femeie sa fie tot timpul ea cea care conduce. Ne dam seama de asta, insa deocamdata e nitel dificil sa schimbam starea de fapt. Pana una alta, tot ce putem face e sa gasim o cale de a ne simti bine acolo unde ne aflam. Nici asta nu e un lucru usor de facut, dar putem incepe prin a ne observa mai atent atitudinile, gesturile si cuvintele de care ne folosim. E ca si cum am incerca sa reglam sharph-ul unui apart foto. Pentru a avea claritate asupra noastra, pentru a ne putea intelege mai bine, imaginea pe care o vedem proiectata in afara, la distanta, ar fi bine sa corespunda cu imaginea pe care o avem noi despre noi insene.

Si exemplele, comparatiile si analizele ar putea continua...
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 8

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (12.02.2009, 10:50)
Dragut. Selena, din cele spuse de tine rese ca esti o tipa interesanta.
Răspunde-i
selena (11.02.2009, 19:55)
sa ma prezint si eu ca mai sus. sunt blonda si am permis de 15 ani. sunt o fire f calma si rabdatoare, insa la volan sunt rea, nevoasa, calc bine pedala de acceleratie si depasesc ce prind in cale, chiar daca nu sunt in criza de timp si uneori ma cert cu ceilalti soferi. uneori ascult muzica data la maxim, insa de cele mai multe ori prefer sa ascult motorul cand conduc. mi s-a intamplat de multe ori sa ma enerveze dar am reusit si sa enervez multi barbati in trafic.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (04.02.2009, 17:52)
Multumesc Ana. Aia e masina unui prieten (care mai are vreo doua) si care, din pacate, e tinuta mai mult in garaj. Daca stau sa ma gandesc cate tipuri de masina am condus...hihi... oare o fi valabil numarul lor cu numarul partenerilor pe care i-am avut? Glumesc, desigur.
Răspunde-i
Ana (04.02.2009, 17:21)
Mie mi-a placut articolul ... si cred ca ai dreptate. Pe de alta parte iti sta foarte bine in masinuta aia.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (03.02.2009, 19:26)
Avand in vedere stilul in care conduci tu masina si, probabil, viata in general, nici nu e de mirare ca nu ai inteles prea bine ce am vrut sa scriu. Asa cum observi chiar din titlu, care merge dupa tiparul..."spune-mi ce prieteni ai ca sa iti spun cine esti" s.a.m.d., faceam o paralela intre modul in care conduci masina si felul in care faci dragoste. In cazul tau ne-ai explicat amanuntit si foarte explicit despre unul si am inteles cum stai si la celalalt capitol. Fiecare cu stilul ei.

Se vede ca iti place sa te simti mai tot timpul in competitie cu ceilalti si sa fi stapana pe situatie, in control. Probabil ca nu e nimic rau in asta.

Oricum, faptul ca ne place sa ne suim la volan nu ne defeminizeaza. Asa cum nu nici fondul de ten si rujul, parul coafat nu ne atesta ca femei - sunt multi transvestiti care folosesc aceleasi metode de infrumusetare si cu toate astea, nimeni nu ii ia drept femei.
Răspunde-i
acvila (03.02.2009, 16:10)
Naiv aritcolul atata ca forma cat si dupa continut. Parca e scris cu incetinitorul din toate punctele de vedere. Citeam si innebuneam ca nu mai pleaca odata masina aia de pe loc....
Am de 15 ani permis, depasesc tot ce "sta" in cale si fara sa fi facut pana acum vreun accident, iar amenzi :ZERO. Sa mai spun ca ultimele masini pe care le depaseam la intrarea in vreo localitate, ma depaseau apoi ele pe mine (fiind in localitate imi aprindeam si o tigara, ca sa merg cu 50 -60/h..) si se uitau lung la mine sa vada "cine" e la volan??? Curiozitate idioata...sau mai rau... Pe asta cum ati comenta-o daca tot aveti veleitati de psiholog...??? Si ca la iesirea din localitate depaseam iar tot ce se putea? Desigur, pana in urmatoarea localitate cand, ultimele masini depasite, ma depaseau iar.... Sa fie asta ceva tipic pentru unii care abia se misca pe strada si o "forjeaza" atunci cand tu mergi cu 50 la ora prin localitate.....Raspunde, psiholog de senzatie...
Pe autostrada merg cu 200/h, evident daca masina are 6 trepte... Ma amuz si acum...In camasa de blugi si cu parul scurt, cred ca nimeni care putea sa ma zareasca, nu se putea gandi decat ca la volan era desigur ...un barbat....!!!
Sa mai spun ca in depasire ma mai trezesc mergand paralel cu frustratii care accelereaza si ei...? Eu nu prea cedez...iar la volan chiar nu am avut parte de asa ceva.
E greu pe aici, chiar si pentru cine a scris articolul, absolut enervant. Care e legatura intre volan si pierderea feminitatii??? Sau numai telenovela, make up, retete de bucatarie si test de fidelitate sunt garantia feminitatii....???? Chiar nu poate fi si condusul unei masini ceva firesc in peisajul asta mioritic??? Nu ies din casa fara fond de ten "administrat" in prealabil si fara un ruj pe buze, de regula discret si cat ma natural...Sunt foarte feminina, dar merg tare cu masina! Imi place si pot. Asta e...
Răspunde-i
Cristina Marioglou (03.02.2009, 15:47)
Beatrice, nu ai de ce sa te necajesti. Nu fac altceva decat sa isi arate frustrarea si neincrederea in ei insisi. Da, celor mai multi dintre barbati le este teama de femei, iar asta e singura lor modalitate de a le arata cu degetul. Prima data cand am spus unor barbati ca sunt de acord cu parerea lor despre cum conduc femeile s-au uitat lung la mine, confuzi si, imediat dupa aceea mi-au aratat si mai mult respect.

Oricum, studiile atesta ca barbatii au o mai buna orientare in spatiu decat femeile. Asta nu inseamna ca nu exista si soferite excelente; atata doar ca sunt in numar mai mic. Oricum, daca isi pun cu adevarat in gand sa fie "in charge", reusesc foarte bine. Iar tu stii deja lucrul asta!
Răspunde-i
beatrice (03.02.2009, 14:43)
Am permis de 21 de ani , sunt blonda(relativ-blond saten luminos) si fara sa ma laud , conduc foarte bine. in toata acaesta perioada nu am avut nici un accident ,iar stilul de condus depinde mult de dispozitia in care ma aflu. Adica: de regula nu ma uit la vitezometru si aceasta oricum este peste limita legala, muzica , iarasi imi imprima ritmul , imi plac masinile puternice si nu merg incet decat daca sunt melancolica.Intr-adevar nu plec fara sa-mi aranjez fusta, scaunul , coafura si pana nu dau drumul la muzica . Continua sa ma enerveze misoginismul barbatilor vizavi de soferite.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr