Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Sa vorbim despre sex

De în Tu si El. 2 ian 2009
Ca despre ce ne dorim in noul an, ce ne-am propus sa indeplinim sau sa schimbam, despre ce am mancat si cu cine am petrecut sarbatorile, despre incalzirea globala, despre criza economica, despre reducerile de personal si toate celelalte probleme din lume se vorbeste incontinuu, in toata lumea, in fiecare clipa, la radio, la televizor, in presa, pe net…

In definitiv, asta e un subiect actual pentru toata lumea, in aproape orice moment. Ce face sexul sa fie bun sau nu? Placut sau total neplacut?

Fiecare are reteta lui; il foloseste cum crede de cuvinta. Descoperim de foarte devreme in viata ca avem asa ceva. Dar mult mai tarziu aflam la ce ne foloseste sau cum sa il folosim. Continuam sa rosim cand vorbim despre acest subiect, sa o facem “pe sest”, doar fata de persoanele de acelasi sex. Chiar si un simplu control de rutina la un ginecolog ne pune in incurcatura, ne face sa ne simtim ciudat, neplacut.

Nu are rost sa il ridiculizam si sa il reducem vorbind despre el numai din punct de vedere biologic. Adica ce se petrece la nivel chimic, hormonal. In definitiv, viata pare sa nu aiba sens fara el, sa nu mearga mai departe daca nu il folosim “asa cum trebuie”.

Cand incepi sa il folosesti cu adevarat? De cate ori pe zi, pe saptamana? Cu persoane de acelasi sex sau de sex opus? Cu mai multe odata sau doar cu un singur corespondent? Astea sunt intrebari perimate, care nu par sa mai aiba cu adevarat importanta.

Mai important pare a fi individul luat separat, cu intrebarile si problemele lui legate de sex. De sexul lui sau al celorlalti despre care stie totusi foarte putine lucruri.

In definitiv, sunt atat de putini oameni care ajung sa aiba o viata sexuala care sa ii satisfaca, sau care sa stie ce e ala orgasm. Si de ce se face atata caz de chestia asta?!? Daca esti sau nu bun in pat; daca ajungi sa ai orgasm sau nu; sau mai multe in decursul aceleiasi partide de sex. Cand de fapt, sexul se pare ca ne-a fost dat in mod exclusiv pentru reproducere. Si am dovedit ca specie, ca ne putem reproduce si fara a avea orgasm. Pe langa om, se pare ca doar delfinul face dragoste doar de placere. Celelalte animale il folosesc doar pentru reproducere, in functie de specie, odata pe luna, de doua ori sau chiar numai odata pe an.

De ce am ajuns noi oamenii sa il folosim si in alt scop? Sa il pervertim si sa il complicam atat de mult? Pornind de la ideea: nu esti casatorit, nu ai voie sa faci sex.

Mormonii si musulmanii considera ca e ok sa aiba mai multe neveste. Cele mai multe societati ne rezuma pe toti la doar un partener “legal”. Desi stim cu totii cat de greu e sa ramanem fideli, sa ne rezumam doar la un singur corespondent sexual.

Sexul. Il avem dar l-am pervertit in asa hal incat nu mai stim la ce ne foloseste. Daca il consideram satisfacut, viata poate merge simplu, mai departe. Daca nu, devenim disperati, agresivi, depresivi…Uneori il ignoram pur si simplu, ca si cum nu ar exista. Iar asta crede ca ne poate linisti simturile, ca ni-l poate anihila in asa hal incat sa uite si el ca exista si sa ne mai dea vreun semn.

Ciudat e ca viata fara el parca nu are nici un chichirez. Cei care renunta complet la el sunt “interceptati” de societate si eventual marginalizati. Asta daca nu se auto-marginalizeaza ei singuri, sustragandu-se din randul lumii. Si atunci il schimba pe ceva mult mai maret. Poate ca fac bine, poate ca nu. Nu e in masura mea sa judec asta. Cert e ca devenim ciudati atunci cand incepem sa il recuzam. Sa ni-l refuzam. Ne purtam in mod ciudat, aratam ciudat, suntem tratati ciutat. El exista totusi pe dinauntru si nu pregeta sa ne dea semne de tot felul, zbatandu-se sa ne spuna: sunt si eu pe aici! Ia-ma in seama si “rezolva-ma”.

Nu e bine sa te plasezi la nici una dintre extreme. Ca in nici un alt domeniu de fapt. Sa devii dependent de sex, sa faci asta incontinuu, cu oricine, oricand, parca iar nu e ok. Desigur ca sexul poate actiona ca un drog, sau ca o dependenta. Pana la urma e totusi vorba de chimie si anatomie.

Si de ce oare dupa ce facem dragoste cu cineva, sau sex (fiecare ii zice cum crede de cuviinta) si renuntam apoi la acel cineva, toata afacerea ne repugna. Persoana in sine, tot ce s-a intamplat intre noi, saruturile, mangaierile, fluidele pe care le-am schimbat?? De ce acel El de care ne-am indragostit, dupa ce a iesit total din cadru, devine o persoana non grata si din acest punct de vedere, ajungand sa fie denigrat prin cateva cuvinte: “si nici nu era asa de bun in pat!” Atunci de ce l-am acceptat de la bun inceput, de cand ne-am dat seama de asta? De ce nu am renuntat dupa “prima notte d’amore”??

Bun. Rau. Mediu. Extraordinar. Toate aceste calificative pentru un lucru atat de firesc, de ravnit, de controversat.

Din ce am constatat, americanii au doua lucruri tabu, despre care nu considera “firesc” sa vorbeasca: banii si sexul. De ce oare sunt puse impreuna? Sa nu cumva sa te puna necuratul sa intrebi un american cat castiga pe luna sau pe an! E considerata cea mai mare indiscretie posibila. La fel si despre sex. Chiar, cum sa intrebi pe cineva cum se descurca in pat? Ce pozitii foloseste si i se par mai bune? In definitiv, fiecare cu sexul lui, nu?!? Poate aluia sa i se potriveasca ceva iar tie nu.

Probabil ca atunci cand nu ne va mai fi rusine de propriul nostru corp, cand ii vom intelege pe deplin semnificatia si valoarea, vom reusi sa intelegem ca propriul sex face parte din el, vom intelege cum sa ne raportam la el si sa il folosim.

Fara el suntem ciudati. Cu el, folosit prea mult, tot asa. Inseamna ca pe undeva pe la mijloc, de 2-3 ori pe saptamana o fi bine?!? Sau pe noapte? Rezista cine poate! Unii pot mai mult, altii mai putin. Ca si asta poate deveni o problema. Daca el nu prea poate, inseamna ca nu (mai) e bun ca barbat. Poate el sa aiba orice altceva, fara “sarea” din cuplu nu merge nimic bine.

Cum o fi el, bun sau rau, putin sau mult, totusi, bine ca e acolo. Ca il avem. Ne ajuta sa ne diferentiem intre noi si sa ne adunam unii cu altii, sa ne identificam personalitatea, tendintele si preferintele.
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 15

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (12.01.2009, 16:37)
da, sexul e o mare placere. ca si mancarea de altfel. sau chiar si somnul. si el, sexul, face parte dintre aceste nevoi ale noastre, mai mult sau mai putin bazale. fara sex putem trai (dar asta nu inseamna ca e ne e si bine!), dar fara mancare si somn nu.

sex fara implicatii...hmmm...cred ca cel mai bine ti-ar raspunde la aceasta intrebare o frantuzoaica. ele sunt mari maestre, inca din Evul Mediu, in acest domeniu. poate pt ca privesc sexul ca pe ceva firesc, de pe urma caruia sa aiba placere si, uneori (de ce nu?!? zic ele!) si ceva de castigat.

stii, apropos de facut sex fara implicatii sentimentale; zici tu ca iti suna stupid...incearca sa faci o paralela cu a manca la un fast food, sau la un "plimba tava". cand mergi la restaurant te pregatesti, te duci insotita de cineva cu care iti face placere sa iei masa, te gandesti cam ce ai vrea sa mananci si cum sa fie...pe cand in celelalte doua cazuri pui acolo ceva pe tava, la repezeala, si arunci in stomac in fuga. cam asa cred ca se simte si el, stomacul - agresat. i-ai dat sa "taca", dar nu e nici multumit, nici hranit cum se cuvine, nici respectat. la fel si cu sexul fara implicatii...

o sa ma gandesc la propunerea ta indirecta, de a scrie si despre subiectul asta - doar sex, fara emotii sau afectivitate
Răspunde-i
anna (12.01.2009, 06:05)
interesant ce ai scris...adevarul asta e: sexul e o mare placere! doar ca eu am o mare nelamurire..cum se poate face sex fara implicatii??am observat ca pentru barbati e foarte usor probabil pentru ca ei uneori se comporta ca niste animale..si nu o zic la sensul rau..ma refer din punct de vedere fizic. Dar pentru mine una...sexul fara implicatii nu poate exista.Poate si pentru ca sunt o persoana foarte sensibila si nu consider ca poti face sex cu oricine.Persoana respectiva trebuie sa si merite asta intr-un fel sau altul.Cu toate ca mi-as dori foarte mult sa nu ma mai implic atat in relatii ca mai tarziu sa realizez ca totul a fost in zadar.si totusi..voi toate celelalte cititoare....cum reusiti sa faceti sex fara sa va implicati??? ....asta daca reusiti vreuna.Mie mi-e greu sa ma detasez pentru ca altfel as simtit ca fac sex nu de placere ci mai degraba din nevoie..ceea ce e stupid.de altfel am observat ca nu prea sunt articole despre subiectul acesta, care sa iti dea motive indeajuns de intemeiate incat sa faci lucrul asta si sa nu regreti mai tarziu.Acum revin la gandul meu dintotdeauna: fiecare gandeste diferit si vrea altceva! voi ce parere aveti???
Răspunde-i
Cristina Marioglou (08.01.2009, 17:19)
cam asa ceva Ioana. LA MULTI ANI! pt ieri...si pt tot anul.

Frederic Beigbeder sustine ca Dragostea dureaza trei ani. va sugerez sa cititi cartea lui. poate parea usoara, ca nu vine cu nimic nou. si totusi...aduce chiar si o explicatie biochimica a ce se petrece in organismul uman cand "iubeste". si desi pare amar tipul, pana la urma arata ca draostea aia potrivita e cea mai buna. cu cine iti alegi si crezi ca te potrivesti, pe cine doresti si te face fericita/fericit, departe de barierele si regulile sociale sau familiale, dragostea aia dupa care alergi si nu rasufli linistit decat dupa ce ai "prins-o", e a ta.
Răspunde-i
Ioana (08.01.2009, 15:26)
Numai faptul ca sunt atatea comentarii si arata ce important e sexul. Ce ne ascundem atata dupa degete? Sex facem toate: si din placere, si din plictiseala, si din nevoie, si din pasiune! Suntem oameni, si slava Domnului, nu suntem perfecti! Daaaaaaa, ar fi foarte frumos sa fie iubire, si sex, si fericire maxima, dar unde s-a vazut asa ceva? Sau mai bine zis cat dureaza asa ceva?
Exista sex pasional si foarte ok si fara iubire, asa cum exista sex jalnic cu toata iubirea!
Si sunt de acord cu 'sarea in bucate' chit ca e o pui pe aceeasi mancare, chit ca pui peste alta! La naiba! O viata avem si e normal sa ai ganduri, trairi si experiente sexuale!
Răspunde-i
Cristina Marioglou (08.01.2009, 13:41)
sexul face parte din categoria comunicare; dau si eu, dai si tu. de data asta poate primesc mai mult eu, data viitoare poate tu. pana la urma se face un balans si sunt multumiti ambii parteneri. drept e ca, daca nu exista corespondenta, daca partenerii nu se potrivesc din punct de vedere sexual, oricata afectiune ar exista intre ei...pana la urma relatia are de suferit, daca nu chiar se destrama. ia ex. un cuplu de tineri casatoriti, care sunt la inceput de viata, de relatie, vor o familie impreuna, copii etc. se iubesc nespus, insa in pat nu iese nimic. sunt amandoi dezamagiti si deziluzionati. cand esti tanar ai nevoie de sex. mare! asa ca...oricat s-ar iubi ei, tot or sa caute pe altcineva pt a-si satisface si nevoia asta. si chiar daca ar inchide amandoi ochii la "indiscretiile" celuilalt, tot nu ar fi o relatie asa cum si-au dorit ei la inceput. asa ca...sexul e o parte importanta din viata noastra. ar fi cazul, IN SFARSIT, sa il tratam ca atare si sa il respectam ceva mai mult.
Răspunde-i
FMS (08.01.2009, 05:37)
Pentru Tine: Ma distreaza comentariul cu "sarea" im bucate. Partial ai dreptate aici, dar din nou, e superficial modul acesta de a gindi.

Sarea in bucate, da, pentru cei care habar nu au ce inseamna "sexul". Dupa ce l-au cunoscut de la A la Z si devin "expert" in aceasta, trebuie sa spunem si sa aratam mai putin decit stim. Aceasta e o alta regula.

Dar fara liant afectiv, acest sex nu e decit o prostie si o pierdere de timp. Pentru cei adolescenti ce nu stiu despre ce e vorba, si normal ca ei isi doresc cite o "guma" de mestecat, ce e dulce la inceput, iar apoi o arunca repede. Si iau alta guma de mestecat samd. Iar printre altele poate daca uita sa ia condoms, mai trec si pe la Dermato-Venerice sau daca sint "norocosi", Dumnezeu le da o sarcina in viata, de a avea un copil inainte de a fi maturizati intelectual si financiar.

Deci "sexul" si o relatie pur fizica e posibila, dar este ori pentru "incepatori" ori pentru "avansati" care stiu ce fac si cum sa o scoata la capat repede si "curat".

Pentru toti restul "sexul" trebuie crescut si evoluat cu relatia de cunoastere a partenerului, care sa aibe de la inceput un liant afectiv; in acest mod totul poate creste si cum am spus tabuurile se detroneaza in timp si nu din prima noapte de sex, asa cum amunitiile nu se dau pe fata de la prima infatisare. Ce prostie ar fi...

Doar si Sheherezada a povestit o mie si una de nopti pentru a nu-i fi taiat capul iar apoi dupa atitea nopti a fost ispasita de pedeapsa pentru ca sultanul s-a indragostit cu adevarat de ea :-)

Deci sexul nu este superflu nici la 20 nici la 50 sau 60 de ani, dar trebuie stiut cind si cit trebuie dat, daca merita si cui sa fie oferit. Totul se "cultiva" intr-o relatie interumana de la dragoste pina la sex :-)

FMS.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (07.01.2009, 14:17)
sexul poate fi el un atu, cert e ca fara a avea o relatie sexuala reusita, cele mai multe cupluri (si vb de cele tinere in special, care sunt la inceput de viata), ajung la neintelegeri si despartiri. din nefericire, sexul face parte din noi si avem nevoie si de el. sa il satisfacem, ca pe stomac. sa il luam in seama si sa ii acordam valoarea pe care o merita.

o relatie fara sex poate functiona porbabil dupa 50-60 de ani. inainte, e mult mai greu. cred ca poate fi considerat "sarea din bucate". daca nu pui sare in mancare...o mananci, dar mai in sila; si nu te simti nici atras sa o mai incerci, nici entuziasmat si nici saturat.
Răspunde-i
FMS (07.01.2009, 03:58)
Adevarul este ca "dragostea" si "sexul" sint doua notiuni cu totul diferite care pot coexista sau nu. Daca ele coexista si sint reciproce intre parteneri, acea relatie ajunge indestructibila pentru ca se va perpetua in timp.
Din nefericire, relatiile se rup chiar la inceput, cind femeia cere prea mult iar barbatul da prea putin, el rezumindu-se la a cere "sex" in prima etapa. Marea majoritate a femeilor pierd aici. Cu cit avansam in virsta si in experienta sentimentala percepem mai bine si dorinta potentialului partener.

In legatura cu sexul, a fost o vreme cind consideram o relatie fara sex reusit ca ceva fara sens. Acum imi dau bine seama ca sexul este numai un atuu care chiar si perfect, o relatie sexuala perfecta intre tine si partener, este total insuficienta si va duce la ruptura mai devreme sau mai tirziu pentru ca o relatie fizica este ca o floare taiata si pusa in vaza, se ofileste dupa scurt timp.

In realitate, decit oamenii sa fie atit de preocupati de sexul in sine, mai bine s-ar cunoaste pe sine: ce isi doresc de la ei insisi si de la viata cu adevarat. Pentru ca numai fericirea personala si linistea interioara pot fi reflectate ca atare in exterior incit aceasta poate facilita si atrage lumea din jur si in consecinta partenerul potrivit e mai usor de gasit.

Gindind numai dpdv al sexului, repet e doar o rezolvare superficiala, nu reala. Numai dragostea poate realiza un cuplu indestructibil, dpdv sentimental si senzual, adica sexul va putea capata dimensiunile reale si nu artificiale, incit toate tabuurile pot fi detronate.
Răspunde-i
a a (05.01.2009, 21:23)
"Cum o fi el, bun sau rau, putin sau mult, totusi, bine ca e acolo. Ca il avem. " -Suna a resemnare si mediocritate. Consider ca cele care nu au avut sansa sa aiba o relatie sexuala in care sa se simta cu adevarat bine, ar fi pacat sa nu incerce sa o caute(linga acelasi partener sau linga un altul). Iar cele care au cunoscut o asemenea relatie, ar fi pacat sa nu o pastreze cit mai mult. Un cuplu se formeaza in mai mult de 2-3 partide de sex.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (05.01.2009, 14:23)
Roxana...cum sa nu il ai? sex are toata lumea. depinde acum ce face cu el. precum ziceam si intr-un articol anterior, putine femei ajung la mariaj si sunt inca virgine.

asta cu nu ai de cine sa te indragostesi...stiu si eu...din toata marea asta de oameni, de barbati, nu o fi unul si pt tine?!?
Răspunde-i
Cristina Marioglou (05.01.2009, 14:21)
oamenii care te considera "obsedata" probabil ca sunt ei mai obsedati decat te acuza pe tine. in general, ne deranjeaza la ceilalti lucruri de care ne e rusine la noi, care nu ne plac pt ca le avem si noi.

nu zice nimeni sa te conformezi cu ce ai. daca ceva nu merge, incearca altceva...nu neaparat cu altcineva. incearca mai intai cu partenerul actual, tot ce crezi ca te-ar multumi si apoi, daca nu merge si nu merge, inseamna ca nu sunteti compatibili din punctul asta de vedere. de aici mai ramane sa stabiliti daca merita si puteti ramane impreuna in astfel de conditii; daca viata va poate satisface si fara a fi multumiti sexual.
Răspunde-i
roxana (05.01.2009, 13:52)
Pai si daca nu il avem? Si nici nu esti casatorit(a)? Nu e voie sa faci? Daca nu ai prieten, daca nu ai de cine sa te indragostesti? Ce ar trebui sa fac?
Răspunde-i
nadiusha (04.01.2009, 21:39)
Interesant e chestia asta ca de fiece data cind vorbesc despre sex oamenii ma considera obsedata, nu inteleg de ce lumea se inhiba sa voreasca despre ceva din care fac si ei parte, plus la aceasta este o tema care ne vizeaza pe toti. Totusi nu inteleg ce ar trebui de facut in cazul in care relatia sexuala nu merge asa cum ti-ai dori cu adevarat? De c ar trebuie sa apeciem sau sa ne conformam cu orice sex (bun, rau, mediu) ???
Răspunde-i
Cristina Marioglou (04.01.2009, 17:16)
Nora, cu ce nu esti de acord?
stiu si eu daca merita sa facem compromisuri? sexul poate ajunge un compromis? poate ca tocmai conceptia asta ar fi bine sa incercam sa o schimbam. macar acum, in secolul 21.
Răspunde-i
nora (04.01.2009, 09:22)
"Cum o fi el, bun sau rau, putin sau mult, totusi, bine ca e acolo. Ca il avem. " Nu sunt de acord. Viata e scurta, merita sa facem compromisuri?
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr