Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Nodurile Lunare si-au schimbat semnul - predictii pentru martie 2011 - septembrie 2012

Cum ne afecteaza aceasta schimbare? La sfarsitul lui februarie - inceputul lui martie, Nodurile Lunare au trecut de pe axa Rac - Capricorn unde au stat un an si jumatate, pe axa Gemeni – Sagetator. Dupa cum stim, Nodurile Lunare reprezinta energia karmica din zodiac asa ca sa nu ne miram ca o multime de Gemeni au avut probleme – Teo Trandafir, Oana Zavoranu, Irinel Columbeanu s.a. Si ei, ca si planetele grele, atunci cand trec dintr-un semn in altul provoaca reglari de conturi, ca sa spun asa, destul de vizibile.

Aceasta schimbare de axa marcheaza un nou set de reglaje, unele vizibile si sesizabile, altele subtile si nesesizabile, in functie de energia necesara reglajului respectiv. Din pacate, pentru foarte multa lume trecerea pe axa Gemeni – Sagetator poate crea serioase probleme deoarece Nodurile Lunare se afla in semne in care nu se simt deloc bine, sunt, in ceea ce astrologic se numeste cadere.

Caderea este opusa exaltarii si se manifesta ca o forta orientata in sens involutiv. Citez dintr-un cursul de astrologie: "tendinta principala a influentei planetare tine de compromisurile legate de planul material. Apare nevoia de satisfacere a "dorintelor lumesti", refuzul invatarii lectiilor, insecuritate, frustrari, instabilitate, lipsa de control, indisciplina. Caderea intr-un semn impinge fiinta sa-si asume actiuni care nu pot fi duse la bun sfarsit, promisiuni care nu pot fi tinute, minciuni – bineinteles toate acestea in coformitate cu rezonanta energetica a astrului respectiv. Astfel, planeta fiind inhibata nu reuseste sa-si exprime calitatile intr-un mod normal si va conduce spre deziluzii, fantasme, obsesii. Valoarea spirituala a acestei pozitionari este asemenea unui semnal de alarma ce ne atentioneaza ca asa nu se mai poate, ca trebuie sa facem o schimbare in viata noastra. Este nevoie de autodisciplina si responsabilitate. Planetele in cadere sunt avertismente importante, si atat timp cat omul nu a "deblocat" aceste energii planetare se va confrunta cu repetarea acelorasi greseli, cu aceleasi cercuri vicioase care il vor cobora la nivelul instinctelor animalice.

Se pare ca lectia pe care o avem de invatat este legata de faptul ca trebuie sa ne invingem teama  si sa indraznim sa ne autodepasim chiar daca aceasta schimbare nu este acceptata de colegi, prieteni, familie sau de anturajul in care traim. Trebuie sa invatam “sa ne ducem singuri crucea” si plini de umilinta sa ne asumam responsabilitatea evolutiei pe o cale spirituala autentica. Beneficiile colective se vor imputina si va creste potentialul de probleme in lunile urmatoare.”

Odata cu trecerea Nodului Nord in Sagetator trebuie sa ne asteptam la schimbari profunde, majore, intr-o directie colectiva marcata de miscari sociale care exprima de departe preocuparea pentru depasirea standardelor si a traditiilor in favoarea unora noi care sa stabilizeze climatul politic si economic, pe de o parte, iar pe de alta cautarea Adevarului in ce priveste libertatea personala asociata cu cea spirituala, religioasa si sociala. Sagetatorul este semnul  aventurii si independentei, desi traditional este considerat un semn razboinic, pus pe cucerit teritorii. Gemenii sunt un semn social, comunicativ dar trebuie sa spunem ca are o natura duala si o limba la fel de ascutita.

Nodurile Lunare nu sunt planete in sens strict astronomic, ele reprezinta puncte sensibile pe ecliptica si care sunt traversate de Luna atunci cand trece din emisfera nordica si in cea sudica si invers.

In astrologie Nodurile Lunare mai sunt numite Capul - Nodul Nord si Coada Dragonului - Nodul Sud, sau Rahu si Ketu in astrologia vedica. In sens mitologic, avem de a face cu Dragonul care incearca sa devoreze Soarele, forta vitala, si Luna, forta emotionala si in acest fel se explica eclipsele. Nodul Nord mai este numit si Nodul Ascendent deoarece marcheaza punctul in care luna traverseaza ecliptica de la sudul la nordul celest, iar Nodul Sud, Nodul Descendent care marcheaza coborarea de la nord la sudul celest. Si pentru ca am ajuns in acest punct, trebuie sa stiti ca toate planetele au noduri, cu exceptia Pamantului si a Soarelui, dar de departe cele mai semnificative sunt Nodurile Lunare.

Miscarea acestora este aproape tot timpul retrograda, iar in perioada 18 februarie – 3 martie cat ele faceau miscarea de mutare, Nodul Nord ajungea in Capricorn, in primul grad. Ori acest grad cardinal foarte important, a fost sub presiunea miscarii lui Jupiter, a lui Uranus si a lui Saturn, creand intre acesta si diverse semne tensiunile cu care noi ne-am confruntat in ultimele luni. Cred ca aici este cheia, Nodul Nord a facut saltul in Sagetator, am spune brusc, dupa ce in perioada 25 ianuarie – 13 februarie a ocupat acest prim grad. Remarcam ca in aceasta perioada au loc rasturnari de fronturi in Orientul Mijlociu, ca oamenii se revolta, se ridica si isi revendica eliberarea de sub un regim opresiv. Nodul Nord, in primul grad Capricorn, se afla in legatura cu steaua fixa Sinistra, o stea aflata in mana Purtatorului de Sarpe, nimeni altul decat Ophiochus, cel care a catalizat disputa astronomie – astrologie vis-a-vis de cel de-al 13 semn zodiacal in a doua jumatate a lunii ianuarie. Aceasta stea care semnifica moralitatea indoielnica, depravare, desfranare, infamie, scandal, dependenta de vraji si otravuri, a avut cu certitudine un rol subversiv in atacurile pornite impotriva astrologiei de catre mass-media. Si pentru ca Nodurile Lunare sunt o axa, Nodul Sud era conjunct cu Menkalinan care nici ea nu este de bun augur la nivel mundan pentru ca aduce ruina, rusine si moarte violenta in special a celor care traiesc in lux si huzurie si am vazut ce s-a intamplat in tarile din Africa de Nord si Orientul Mijlociu unde oamenii satui de regimul opresiv al conducatorilor s-au ridicat impotriva lor.

Interesanta, din acest punct de vedere este tema natala a colonelului Moammer Al-Gaddafi, care a fost eroul revolutiei populare libiene, ajuns in zilele noastre un multi-milionar agatat de putere. Pe 1 martie, Nodul Sud a inceput sa exercite presiuni serioase, eclipsand la un moment dat Jupierul natal al leaderului libian, aflat in ultimul grad din Gemeni (grad anaretic!), pe Uranus – perturabre, catastrofa cojunct cu Luna natala aflate in Punctul Aries si in patrat cu Nodurile Lunare in tranzit, deci regimul Gaddafi va cadea dar nu fara lupta si vedeti si voi ce se petrece in Libia. Pe 21 martie, la echinox, Soarele, Luna si Uranus vor fi in gradul 1 Berbec, ceea ce inseamna ca familiei Gaddafi nu-i va fi prea moale!

Karma Nodurilor Lunare nu este doar o forta energetica considerata de unii absurda, energia Nodurilor Lunare nu au scopul de a scoate la lumina partea inconstienta a lucrurilor, dar este o forta menita sa ne trezeasca, sa ne smulga din ingustimea nazuintelor noastre si sa ne proiecteze intr-o noua stare de constientizare si de constiinta.

Iata care ar fi directiile pentru fiecare semn in parte, luand ca punct de plecare criza pe care o parcurge omenirea si experientele karmice pe care le vom incerca in perioada martie 2011 – septembrie 2012.

Pentru semnele cardinale:

Berbec
-    Criza se manifesta prin situatii interne, directiile in cariera, atacurile din presa.
-    Reglajele pe care le vor avea de facut in urmatorul an si jumatate vor fi legate de calatorii, studii, educatie si bombardamentul informational cotidian. 

Rac
-    Criza este data de lipsa de perspectiva, centrarea pe propriul eu, probleme de sanatate manifestate prin eruptii cutanate greu de diagnosticat
-    Reglajele care le au de facut tin de depasirea anxietatii, stabilirea de obiective precise, claritate mentala si spirit practic.

Balanta
-    Perioadele de criza vor fi reprezentate de rigiditate, de statutul public si de directia in care se indreapta cuplul
-    Reglajele tin de felul in care stiu sa ii asculte pe ceilalti, chiar sa dea dovada de dogmatism si sa nu se creada deasupra celorlalti.

Capricorn
-    Criza tine de raporturile de munca si pasiunile colaterale, de felul in care ar trebui sa actioneze
-    Reglajele se vor face la nivelul increderii, vor invata sa aiba incredere, sa simta mai multa compasiune pentru probleme celulilalt, sa se fereasca de presa

Pentru semnele fixe:

Taur
-    Perioadele de criza vor viza dualitatea logica versus intuitie, indoielile existentiale, angajamentele, abuzul alimentar
-    Vor trebui sa nu mai dea dovada de rezistenta la schimbare, sa lase loc nevoii de schimbare, sa nu mai poarte ochelari de cai atunci cand se pune problema valorilor

Leu
-    Criza tine de depasirea termenelor limita pentru proiectele sale si de sanatate
-    Reglajul se va face prin gasirea propriului drum, asumarea riscurilor atunci cand trebuie, sa se bazeze mai mult pe ceilalti.

Scorpion
-    Criza este declansata de aroganta, de lipsa sensibilitatii si de graba de a lua decizii
-    Reglajul va consta in a acorda mai multa atentie la nevoile celorlalti, vor vedea de unde a pornit criza si ce goluri au de echilibrat

Varsator
-    Criza lor este determinata de lucruri ascunse, nebanuite, de relatiile cu institutiile guvernamentale, de increderea in propriile forte si de probleme de sanatate pe care nu le pot controla
-    Vor avea de lucrat la capitolul romantism, autoexprimare, speculatii si crestere financiara

Pentru semnele mutabile:

Gemeni
-    Criza se va declansa atunci cand se vor agata de posesiuni, de nevoia de securitate materiala, de rolul altora in existenta lor.
-    Reglajul se va produce atunci cand nu se vor mai supraestima, cand vor intelege ca loialitatea este un element de baza in tot ceea ce doreste sa faca.

Fecioara
-    Criza este data de detasarea emotionala, teama de a iesi in evidenta, tendinta de instrainare
-    Reglajele se vor produce prin nevoia de control asupra propriei vieti private fata de cea publica, nevoia de ascensiune sau de schimbare in cariera.

Sagetator
-    Criza este declansata de confuzia dintre valorile personale si negarea de sine.
-    Reglajul se va produce printr-un parteneriat echilibrat, concurenta intensa si evitarea indeciziei sau a dependentei de ceva anume.

Pesti
-    Criza va fi declansata de nevoia acestui nativ de a se exprima intr-o prietenie adevarata fara sa dramatizeze insa, lucrurile.
-    Reglajul se va produce in momentul in care va realiza ca familia este mai importanta decat cariera, cand va incerca sa reformuleze relatiile de familie pentru a crea imaginea publica dorita.

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

alina (05.07.2011, 18:51)
Buna seara doamna Minerva sunt PASCU ELISABETA-ALINA din deva judetul Hunedoara si as dori sa-mi spuneti citeva lucruri despre mine fie de bine fie de mai putin bine. sunt nascuta in Deva judetul Hunedoara pe data de 22.02.1971 la ora 11.30 sau 12.30 (nu stiu sigur) ziua. Va rog sa nu vasuparati pe mine si va multumesc anticipat. ALINA din deva
Răspunde-i
alina (05.07.2011, 18:51)
Buna seara doamna Minerva sunt PASCU ELISABETA-ALINA din deva judetul Hunedoara si as dori sa-mi spuneti citeva lucruri despre mine fie de bine fie de mai putin bine. sunt nascuta in Deva judetul Hunedoara pe data de 22.02.1971 la ora 11.30 sau 12.30 (nu stiu sigur) ziua. Va rog sa nu vasuparati pe mine si va multumesc anticipat. ALINA din deva
Răspunde-i
Aura (18.03.2011, 22:47)
Un articol de mare clasa , un bumerang cu efecte dureroase dar noroc ca exista reglajul...deci atentie!

Multumesc d-na Minerva
Răspunde-i
ANGELA PARCALABU (17.03.2011, 16:58)
multumim pentru analizele efectuate,sunt pertinente!...cel putin ceea ce ati scris la mine este adevarat.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr