Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Luna va apasa toate butoanele afective si emotionale

 

Sambata, pe 19 martie, la ora 18:11, Luna se va afla cel mai aproape de Pamant si...

Luna Plina de pe 19 martie, la 20:10, ora Bucurestiului, este la 28 gr 48 Fecioara iar de o saptamana, Uranus este in Berbec si a provocat deja toate grozaviile despre care vorbeste o lume intreaga.

Dar ce se ascunde dincolo de aspectul revolutionar? Energia Fecioarei este una mentala, analitica, de investigatie, practica si critica.  Ceva ce trebuie sa se sfirseasca dar sa si inceapa.  Avand in vedere ca Luna plina este in semnul Fecioarei iar Soarele in Pesti, oamenii sunt susceptibili de a reactiona emotional atunci cand nu exista nici o schimbare de planuri vis-a-vis de ceea ce isi doresc ei.  In relatiile cu oamenii, cea mai buna atitudine de a-i calma este sa recunoastem ca au probleme, chiar sa ii compatimim si sa le dam dreptate - "Vad ca acesta discutie va deranjeaza, haideti sa o amanam pe alta data”. Schimbati subiectul si marsati alaturi de ei pe imaginea de ansamblu a modului in care lucrurile se desfasoara in acel moment.

Acum, de ce este aceasta Luna Plina si mai provocatoare? In primul rand pentru ca se afla la perigeu, adica in cel mai apropiat punct de pamant. Cu ce se deosebeste aceasta Luna Plina de celelalte? Pai, odata la 19 ani Luna trece prin acest punct. 1992 a fost un an destul de zbuciumat, cel putin climateric: zapezi urmate de inundatii, cutremure, alunecari de pamant, canicula. Pe urma, datorita climatului astral deosebit de puternic. Soarele este conjunct cu Uranus si cu Luna Neagra in opozitie cu Luna. Cele trei astre sunt conjuncte si cu steaua fixa Scheat, iar Luna Neagra este la doar 3 minute de o conjunctie perfecta.

Am mai vorbit despre Scheat, este o stea galbena situata in constelatia Pegasus. Ce aduce ea? Pericol de apa, catastrofe (accidente) naturale,  pericol dinspre motoare (Centrala Nucleara de la Fukushima a inceput sa aiba probleme imediat dupa cutremur cu explozia primului reactor!). Uranus aduce moarte prin inec si pagube legate de apa, sa ne gandim numai la forta distrugatoare a acelui tsunami care a maturat Japonia.

Totusi, se pare ca Scheat reflecta si o multime de calitati uraniene cum ar fi gandirea vizionara. In aceste conditii putem atribui acestei stele calitati intelectuale si de geniu. Luna Neagra pe Scheat, in aceste conditii, ar putea descrie femeia care isi propune sa-si depaseasca statutul si care tinteste spre posturi pana nu demult apanajul barbatilor. Pe urma, sa nu uitam ca Uranus este la Punctul Aries, noroc ca Luna Neagra nu retrogradeaza in zig-zag pana la Punctul Aries si Uranus, ca cine stie ce grozavie ne-ar mai astepta.

Nodul Nord este inca in aspect cu Acumen din constelatia Scorpionului, dar se indeparteaza de aceasta stea fixa, asa ca intepatura acestuia din urma nu va fi otravitoare. Va face sa dispara frica de represalii, sa aduca curaj in alianta cu Scheat si sa ia cu asalt credinta!

Privind insa lucrurile in ansamblu, perspectiva se schimba. Steaua Polara este conjuncta cu Nodul Sud si cum Steaua Polara, de mii de ani a servit ca ghid in navigatie datorita stabilitatii ei, asemeni lui Saturn, este o priza de impamantare care sugereaza ca a sosit timpul sa privim in trecut si sa ne reevaluam mostenirea sociala si culturala. De ce? Pentru ca excentricul si ingeniosul Uranus,obsedat de tot ceea ce inseamna tehnologie prin ceea ce ne-a oferit ne-a dezumanizat, ne-a robotizat,a a atenuat la maxim afectivitatea, mai ales a tinerei generatii dependente de internet. Simbolic, acum, inteleg ce inseamna cu adevarat sa fii inchis in turnul tau de fildes. Iata insa ca astrele nu ne lasa sa ne izolam, ci ne obliga sa ne intoarcem la radacini, ne obliga sa ne redescoperim partea umana si tot ce este legat de ea.

Jucatorii sunt reprezentati de opozitia Luna - conjunctia Uranus – Soare – Luna Neagra sustinuta indeaproape de Neptun, conjunct cu Ceres, dar si de opozitia Nodurilor Lunare. Asta da abilitate oamenilor de a recunoaste, clar si deschis, punctele nevralgice ale unor situatii sociale de fapt, acel celbru cutit ajuns la o si sa se ridice sa le conteste asemenea unui avocat universal. Revolta este curajul de a scoate la lumina lucruri care altfel ar ramane ascunse. Dar indiferent de energia pe care ne-o insufla socul revolutionar, trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant. Impamantarea lui Saturn face opozitie cu Mercur si Jupiter. Venus se tine de mana cu Marte, dar si cu Jupier, in timp ce filosofeaza cu Mercur. Gandirea si intelectul  sunt la putere. Jupiter extinde perspectiva lui Mercur in timp ce opozitia Saturn - Mercur vine puternic din urma si mareste claritatea situatiei prezente.

E drept, avem si un triunghi drept care se formeaza intre Venus in sextil cu Mercur si trigon cu Saturn. Aceasta configuratie favorizeaza femeile in discutiile cu barbatii sau in negocieri, acestia din urma se comporta cumva mai pasiv. Saturn face parte din acest dialog pentru ca este, asa cum spuneam, in trigon cu Venus, dar in inconjunctie cu Marte si sprijina tot partea feminina din discutie. Deci, doamnelor si domnisoarelor, daca aveti un subiect sensibil de discutat cu iubitul/sotul acum este momentul sa o faceti, dar nu mai departe de 2 aprilie pentru ca Marte va trece in Berbec si testosteronul va exulta din nou.

Luna face conjunctie cu asteroidul Nemesis, sub un orb de 34 de minute. Mitologic, Nemesis reprezinta pedeapsa divina pentru aroganta oamenilor fata de zei, altfel spus ii da omului ceea ce merita in proportiile cuvenite, iar razbunarea zeilor nu este altceva decat resentimentul starnit de insusirea unor lucruri care dezechilibreaza balanta, in sensul ca nimic nu ramane nepedepsit. Este ceea ce spun eu atunci cand amintesc ca balanta cosmica nu poate fi dezechilibrata.

La Luna Noua din 4 martie ne-au fost contestate actiunile prin imbold saturnian tocmai pentru a verifica daca planurile si ideile noastre au avut un fundament solid si nu au fost un moft oarecare. Ca si demonstratiile in forta, energia revolutionara are in spate impulsivitatea extrema. Pot fi castigate cateva batalii mici in viata noastra personala, fapt care ne da increderea de a ne urma scopurile pe mai departe pentru a castiga razboiul!
Acest provocatoare Luna uraniana ne apasa toate butoanele  interioare si am putea fi socati, chiar noi insine, de reactiile noastre. Putem argumenta, de exemplu, la absurd, doar pentru a demonstra ca avem dreptate. Dar, undeva printre toate acestea, Nemesis este acolo pentru a tine echilibrul. Nu uitati ca simbolul justitiei este o femeie legata la ochi, care intr-o mana tine balanta (echilibrul), iar in cealalta sabia. Stiti cine este aceasta femeie? Nimeni alta decat... Nemesis.

Asa ca, din punctul meu de vedere, cel mai bun mod de a rezolva aceasta Luna Plina este de a da un pas inapoi, a ne relaxa si a permite ca evenimentele sa se desfasoare asa cum vor.

[gallery:1063]

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

iris andusca (18.03.2011, 15:42)
foarte bine punctat
fara prea multe grozavii
asa cum fac alte site uri
multumim doamna
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 apr