Ghid pentru bărbați: 10 moduri de a susține o femeie aflată la menopauză

De în Dragoste & Sex 15 oct 2019

Menopauza este o schimbare majoră în viața unei femei și e adesea acompaniată de probleme fizice, psihice sau emoționale.

Simptomele clasice precum bufeurile și transpirațiile nocturne sunt o mică parte a problemei. Pentru majoritatea femeilor, cele mai complicate aspecte ale menopauzei sunt anxietatea, schimbările stării de dispoziție, lipsa concentrării și uscarea vaginului, de care adesea nu se prea vorbește. Mai ales în această perioadă a vieții unei femei, bărbații trebuie să le fie alături partenerelor și să urmeze sfaturile de mai jos.

1. Educarea

Bărbații trebuie să învețe și ei despre simptomele și schimbările prin care trec femeile aflate la premenopauză, menopauză și postmenopauză, pentru a nu se lăsa acaparați de schimbările stării de dispoziție și uitarea anumitor lucruri. Cu toate acestea, fiecare femeie simte în mod diferit unele dintre simptome și trebuie ascultată când simte nevoia unui umăr de sprijin.

2. Discuții

Chiar și în cele mai sudate cupluri, deschiderea unor subiecte tabu este dificilă, dar tocmai de aceea partenerii trebuie să fie dispuși să discute și despre uscăciunea vaginală sau slăbirea vezicii urinare.

3. Sprijin în locul sfaturilor

Ca urmare a cercetărilor efectuate, este foarte tentant ca cineva să ofere rezolvări rapide, care însă în funcție de context se dovedesc a fi ineficiente. În general, cei care trec prin schmbări majore își doresc să fie ascultați și înțeleși, nu tratați cu superioritate, deci cel mai bine în astfel de cazuri ar fi ca bărbatul să întrebe ce este în neregulă și cu ce poate ajuta, nu să dea sfaturi.

4. Fără rezolvări rapide

Termenul de menopauză se referă la momentul în care ciclul menstrual se oprește definitiv, adică în jurul vârstei de 51 ani, dar simptomele pot începe mult mai devreme decât se așteaptă majoritatea femeilor, adică pe la 45 de ani. Este important de înțeles faptul că procesul nu se întâmplă brusc și tranziția poate dura până la 8 ani.

5. Explorarea soluțiilor împreună

Deși nu există un tratament vindecător, sunt disponibile multe metode de atenuare a simptomelor. De exemplu, un cuplu sudat va merge împreună la programările stabilite cu medicul, pentru că acest lucru arată că cei doi se suțin reciproc sau va face împreună diverse activități, printre care sport, pentru a întări mușchii și a accelera eliberarea hormonilor care acum încep să se diminueze.

6. Atacuri la persoană

Schimbările în ceea ce privește relațiile sexuale nu au legătură cu schimbarea sentimentelor și nu trebuie văzute ca o respingere. Schimbările hormonale din timpul menopauzei duc adesea la scăderea libidoului, deci nu trebuie luate ca pe un atac la propria persoană. Scânteia trebuie menținută aprinsă prin contact vizual, ținut de mâini, îmbrățișări și cuvinte de încurajare.

7. Înțelegere și răbdare

În timpul menopauzei, corpul unei femei se schimbă și odată cu acesta și încrederea în sine, de aceea bărbatul nu trebuie să pună presiune pe soția lui și în nici un caz s-o forțeze să facă ceva ce nu-și dorește, mai ales în dormitor. El trebuie să aibă răbdare și să-i ofere acesteia sprijinul său necondiționat.

8. Apreciere

Multe femei se simt mai puțin feminine, de aceea cineva trebuie să le aducă aminte că arată bine și că sunt iubite. Bărbații își pot arăta aprecierea gătind cina, făcând curat în casă sau cumpărături, pentru a le lua doamnelor o povară de pe umeri.

9. Distracție

În astfel de situații este foarte ușor să te concentrezi pe aspectele negative și să devii prea serios, dar trebuie găsite în permanență metode de distracție, la orice vârstă, deoarece o porție de râs este cu atât mai benefică atunci când cineva trece printr-o perioadă dificilă. O idee bună în acest sens este organizarea unei cine romantice, fie undeva în oraș fie acasă, în fața unui film bun.

10. Bărbații trebuie să țină minte că au în casă aceeași femeie de care s-au îndrăgostit

Toate relele trec, deci în mijlocul unei grave crize de nervi, a unui atac de panică sau când o femeie pare că se îndepărtează, bărbații trebuie să-și aducă aminte că toate aceste schimbări vin pe fondul fluctuațiilor hormonale, dar că femeia este de fapt aceeași de care s-au îndrăgostit și că menopauza se va termina la un moment dat.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi