Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a devenit tată pentru a treia oară

Citeste mai mult»
salata verde

În ce condiții este periculoasă pentru sănătate salata...

Citeste mai mult»
nuci

De ce este bine să consumi alimente bogate în magneziu

Citeste mai mult»

Alimentele bogate în grăsimi şi zahăr influenţează...

Citeste mai mult»
lindsay

Lindsay Lohan şi Jake Paul, cercetaţi în Statele Unite...

Citeste mai mult»
infectie

O infecție fungică mortală se răspândește într-un ritm...

Citeste mai mult»
bilic

Ce dietă ține Mihaela Bilic. Alimentele care se regăsesc...

Citeste mai mult»
Stromae

Cântăreţul Stromae şi-a anulat trei concerte în Franţa...

Citeste mai mult»
bad bunny

Superstarul pop Bad Bunny, dat în judecată de către fosta...

Citeste mai mult»

Un nou înveliş mineral ajută probioticele să...

Citeste mai mult»
Martina Navratilova

Martina Navratilova, diagnosticată în ianuarie cu cancer...

Citeste mai mult»
bruce

Demi Moore a publicat imagini de la aniversarea lui Bruce...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat turneul şi patru cântece inedite

Citeste mai mult»
lentile

Vrei să scapi de ochelari? Iată 3 soluții

Citeste mai mult»
colagen

11 surse de colagen pe care trebuie să le știi și tu

Citeste mai mult»

Cum îndepărtezi rimelul rezistent la apă. Trucul la care...

Citeste mai mult»
covid

În curând, COVID-19 nu va fi mai periculos decât gripa...

Citeste mai mult»
Brian May

Chitaristul trupei Queen, Brian May, a fost înnobilat de...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira a doborât 14 recorduri mondiale cu melodia în...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 15 martie 2023: Racii pot lua decizii drastice,...

Citeste mai mult»
Mark

Mark Zuckerberg anunţă încă 10.000 de concedieri la Meta

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a scris o carte pentru copii. A fost...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, despre dieta vegetariană: ”Grăbește...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 14 martie 2023: Berbecii trebuie să ia decizii...

Citeste mai mult»
Michelle Yeoh

Michelle Yeoh a câştigat premiul pentru cea mai bună...

Citeste mai mult»
oscar

„Everything Everywhere All at Once” a dominat gala Oscar...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 11 martie 2023: Taurii au noroc de bani,...

Citeste mai mult»
versace

Versace pune în scenă un show strălucitor pe acoperişul...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea i-a acordat titlul de Duce de...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 10 martie 2023: Berbecii au probleme financiare,...

Citeste mai mult»
suc de mere

De ce este bine să bei suc de mere

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Fiica lui Harry şi Meghan, numită pentru prima dată...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 9 martie 2023: Nativii Balanță pot intra în...

Citeste mai mult»
show

Louis Vuitton a pus în scenă un show jucăuş, în stil...

Citeste mai mult»
Harry

Procesul prinţului Harry împotriva companiei care deţine...

Citeste mai mult»
bebelusi

Medicii nu le-au dat nicio șansă, dar au ajuns în...

Citeste mai mult»
hibiscus

Adevărul despre antioxidanții din hibiscus. Ce rol au...

Citeste mai mult»

Condamnare pentru o femeie mexicană şi complicele ei cu...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira afirmă că melodiile ei împotriva lui Gerard Piqué...

Citeste mai mult»
Harry si Meghan

Harry şi Meghan, invitaţi să asiste la încoronarea...

Citeste mai mult»

Gena Rusu, consultant Feng Shui: "NU influenţează în niciun fel viaţa: broasca, elefantul, pisica Maneki Neko"

De în Exclusiv 4 mar 2016

Gena Rusu, consultant Feng Shui, a vorbit în exclusivitate pentru feminis.ro despre ştiinţa Feng Shui, despre munca pe care o depune un consultant din acest domeniu în încercarea de a amplifica energile pozitive din locuinţele oamenilor care apelează la serviciile sale, dar şi despre "legendele" care au apărut în legătură cu această ştiinţă care înseamnă, în traducere, "vânt şi apă".

Un consultant Feng Shui evaluează înainte de toate spaţiul în care locuieşte sau munceşte o persoană. Pentru a face această evaluare, mai întâi trebuie să măsoare faţada feng shui a clădirii în care este apartamentul sau biroul.

Apoi, în funcţie de anul în care a fost dată în folosinţă clădirea şi de măsurătorile făcute în afara spaţiului de evaluat, consultantul Feng Shui aplică anumite formule şi descoperă cum sunt dispuse cele nouă energii care există în orice spaţiu în care munceşte şi locuieşte acea persoană.

Însă munca unui consultant Feng Shui înseamnă mult mai multe lucruri, iar Feminis.ro a stat de vorbă cu Gena Rusu, o tânără care cunoaşte extrem de bine remediile Feng Shui, pentru a înţelege cum ne putem amplifica energiile pozitive din locuinţă.

De exemplu, un consultant Feng Shui te poate sfătui cum să îţi aşezi mobila în casă, unde să pui televizorul, unde să îţi instalezi sistemul audio, frigiderul, aparatul de aer condiţionat - deoarece acestea sunt obiecte-remediu.

Totodată, specialista Gena Rusu ne-a explicat care sunt acele aspecte pe care oamenii le-au înţeles greşit despre Feng Shui, de-a lungul secolelor.

Au apărut, din păcate, multe legende despre broasca cu trei picioare şi ban în gură (care aduce prosperitate), despre raţele mandarin (care asigură stabilitate în cuplu), despre elefantul cu trompa în sus (care aduce noroc în toate planurile), despre pisica Maneki Neko. Toate acestea, spune Gena Rusu, au rol pur decorativ, nu influenţează în niciun fel viaţa oamenilor care aleg astfel de obiecte.

Citeşte mai jos interviul complet cu Gena Rusu, consultant Feng Shui, şi află cum a reuşit să ajute o mulţime de oameni şi să le amelioreze energiile negative din locuinţe după aplicarea remediilor recomandate de ea.

Explică-le cititoarelor feminis.ro ce înseamnă şi ce face mai exact un consultant Feng Shui.

Gena Rusu: Un consultant Feng Shui evaluează spaţiul în care locuieşte sau munceşte omul, iar pentru a face această evaluare, mai întâi trebuie să măsoare faţada feng shui a clădirii în care este apartamentul sau biroul, apoi, în funcţie de anul în care a fost dată în folosinţă clădirea şi de măsurătorile făcute în afara spaţiului de evaluat, aplică anumite formule şi descoperă cum sunt dispuse cele nouă energii care există în orice spaţiu în care munceşte şi locuieşte omul.

Pasul următor constă în aşezarea calculelor pe planul/ releveul (n.r. - schiţă în care sunt reprezentate la scară elementele unei construcţii) locuinţei sau biroului, apoi are loc o discuţie cu solicitantul, în care timp de două-trei ore sunt explicate influenţele pozitive sau negative pe care le au energiile în viaţa lui, ce fel de probleme generează acestea, de sănătate, în relaţia de cuplu, în afaceri, procese, conflicte, infidelităţi etc. şi după ce sunt confirmate de către proprietarul spaţiului, începe a doua parte a întâlnirii în care îl sfătuiesc pe solicitant cum să îşi amenajeze spaţiul în care locuieşte, în aşa fel încât să amplifice energile pozitive şi să le încetinească pe cele negative.

Mai precis, îl sfătuiesc cum să îşi aşeze mobila în casă, unde să pună televizorul (element care activează puternic energia fiindcă funcţionează destul de mult şi este în priză mereu, iar oamenii se retrag seara în faţa televizorului primind direct energia pozitivă sau negativă amplificată), unde să îşi instaleze combina audio, frigiderul, aparatul de aer condiţionat - acestea fiind de asemenea obiecte remediu fiindcă funcţionează constant.

Sfaturile vizează şi culorile pe care ar trebui să le folosească în amenajarea interioară, de la pereţi, covoare, perdele până la simple obiecte decorative, fiindcă tot ce avem în casă amplifică sau încetineşte energia din zona în care sunt amplasate obiectele. Spre exemplu mobilierul încetineşte energia, iar obiectele electro-casnice o amplifică.

După discuţia despre mobilier, urmează sfaturi despre amplasarea remediilor care se bazează pe interacţiunea dintre cele cinci elemente fundamentale: apa, pământ, lemn, foc, metal, deoarece fiecare din cele nouă energii corespund unuia din cele cinci elemente fundamentale şi ţinând cont de relaţia de susţinere sau de consum care se stabileşte între acestea, sunt aplicaţi bambuşi, monede, apă şi sare, obiecte din ceramică roşie sau din metal, din lemn etc.

Orice evaluare este construită din trei întâlniri: una - pentru măsurători, a doua pentru explicarea remediilor care vor fi trimise si pe e-mail, a treia pentru a verifica dacă au fost puse bine remediile. Se ţine legătura cu solicitantul până apar primele schimbări în bine.  

Ce înseamnă - pe înţelesul tuturor - Feng Shui?

Gena Rusu: Feng Shui este o ştiinţă, nu este o superstiţie, nu se bazează pe legende, nu foloseşte obiecte remediu fără a exista o explicaţie logică, ca urmare a efectuării unor măsurători şi calcule. Nimeni nu poate şti cum sunt dispuse energiile într-un spaţiu, fără a măsura şi a calcula. Cele nouă energii din feng shui corespund celor nouă stele ale Carului Mare care are şapte stele vizibile cu ochiul liber şi alte două care pot fi văzute doar de la Observatorul astronomic.

Feng Shui, în traducere ad-literam, înseamnă vânt şi apă. Este un termen inventat de chinezi care au denumit astfel ştiinţa care studiază spaţiul în care locuieşte şi munceşte omul. A apărut în urmă cu şase mii de ani, din nevoia chinezilor de a le asigura strămoşilor un loc cât mai bun de odihnă veşnică, pentru că ei consideră că, cu cât ai mai multă grijă şi respect faţă de strămoşi, cu atât îţi merge mai bine în viaţă.

Astfel, au studiat influenţa mediului înconjurător, apoi au descoperit busola cu ajutorul cărei au făcut alte măsurători pentru ca interiorul mormintelor să beneficieze de o energie cât mai bună şi apoi s-au gândit să aplice şi în casele lor ceea ce au învăţat şi astfel au ajuns la concluzia că remediile feng shui sunt bune şi pentru locuinţele lor. Această ştiinţă a fost dezvoltată de-a lungul a mii de ani, iar astăzi începe să fie din ce în ce mai cunoscută în lumea occidentală.

Mulţi spun că remediile feng shui nu sunt potrivite pentru europeni, pentru occidentali - în general - fiindcă este specific culturii chineze, însă trebuie ştiut că vorbim despre influenţa stelelor Carului Mare în casele noastre, indiferent de continentul pe care locuim...

feng shui

Când apelează oamenii la un Consultant în Feng Shui, aşa cum eşti tu? Care sunt problemele cele mai arzătoare pe care speră să le rezolve cu ajutorul tău?

Gena Rusu: De cele mai multe ori apelează la mine oamenii ale căror afaceri nu mai merg bine, apoi cei care au probleme în plan relaţional-afectiv, care sunt în prag de divorţ sau care nu reuşesc să aibă o relaţie stabilă. Puţini sunt cei care apelează la mine când au probleme de sănătate. Evident că, după aplicarea remediilor, sunt cel puţin ameliorate situaţiile în care se află atunci când apelează la mine.

În calitate de consultant Feng Shui şi Coloanele destinului, spune-ne ce ar trebui să ştim noi, femeile, înainte de a cumpăra un apartament sau înainte de a ne construi o casă.

Gena Rusu: Înainte de a cumpăra un apartament, trebuie să fim atenţi la influenţa mediului asupra clădirii în care este apartamentul. Astfel, strada e bine să îmbrăţişeze blocul, nu să îl respingă printr-o muchie curbată, aleea de la intrarea în bloc să nu fie lungă şi îngustă, clădirile din jurul celui în care se află apartamentul pe care vrem să îl cumpărăm să nu fie mai înalte decât cea în care se află apartamentul care ne interesează, gura de aerisire a blocului de vizavi să nu fie îndreptată către geamurile noastre etc.

Dacă vorbim despre construirea unei case, trebuie avut în vedere ca terenul să fie pătrat, nu dreptunghiular sau triunghiular, să nu fie într-o intersecţie sau la o stradă foarte circulată, să nu fie la capătul unui drum lung, să aibă protecţie în stânga, în dreapta şi în spatele viitoarei case.

Atunci când o viitoare mămică pregăteşte camera în care va sta bebeluşul, ce reguli sau principii Feng Shui ar trebui să respecte?

Gena Rusu: Nu există principii sau reguli feng shui care să fie general valabile. Doar în urma măsurătorilor şi calculelor putem afla unde se află cea mai bună energie în casă noastră. Evident, dacă ştim unde este această energie, acolo trebuie să fie camera bebeluşului, ca să fie susţinut, protejat, ajutat de aceasta.

Dacă nu putem apela la un specialist, este bine să ne bazăm pe intuiţie, iar camera să fie uşor de aerisit, să fie luminoasă, culorile să fie armonioase, mobila- de asemenea, să nu fie îndreptat niciun unghi ascuţit către pătuţul copilului, să fie păstrată mereu curăţenia.

feng shui

Dacă ne dorim ca în viaţa de cuplu să ne meargă bine, ce reguli sau principii Feng Shui ar trebui să respectăm în zona dormitorului conjungal?

Gena Rusu: Aşa cum spuneam mai sus, nu există principii sau reguli general-valabile. Există o energie care este responsabilă de stabilitatea în cuplu, dar ea se află cu ajutorul formulelor şi calculelor. De asemenea, există o energie care generează infidelitate sau relaţii de scurtă durată. De aceea există persoane care nu reuşesc să aibă o relaţie stabilă.

Am întâlnit situaţii în care la un an - un an jumătate după ce un cuplu s-a mutat în casă nouă, acesta s-a destrămat, cei doi divorţând. Asta deoarece în dormitorul lor se afla energia aventurilor, a relaţiilor de scurtă durată, spre exemplu. Orice specialist în feng shui realizează şi diagrama destinului locuitorilor spaţiului evaluat, astfel că diagrama confirmă ceea ce se întâmplă în viaţa lor până la momentul în care apelează la un consultant feng shui. Din păcate, nimeni nu poate da sfaturi corecte, fără a face calcule şi măsurători.  

Care sunt acele lucruri pe care oamenii/românii le-au înţeles în mod (total) greşit despre Feng Shui?

Gena Rusu: Feng Shui-ul a fost o ştiinţă interzisă oamenilor de rând, în China. Împăratul Tang a ars toate documentele cu informaţii despre feng shui, din dorinţa de a păstra cât mai ascunse remediile reale, şi a pus maeştrii feng shui să scrie o carte cu titlul "Omorându-i pe barbari", pentru ca la cunoştinţa duşmanilor lui şi a oamenilor de rând să ajungă informaţii false. Astfel au apărut legende despre broască cu trei picioare şi ban în gură care aduce prosperitate, despre raţele mandarin care asigură stabilitate în cuplu, despre elefantul cu trompa în sus care aduce noroc în toate planurile, despre pisica Maneki Neko şi tot aşa. Toate acestea au rol pur decorativ, nu influenţează în niciun fel viaţa. Le putem încărca prin autosugestie, dar odată ce am uitat să ne focusam pe semnificaţia lor, îşi pierd şi ele valoarea. În remediile feng shui reale nu trebuie să crezi, trebuie doar să le aplici.

Sunt foarte multe legende care nu au legătură cu realitatea feng shui. Spre exemplu, se spune că trebuie să ţinem capacul de la WC aşezat ca să nu se scurgă banii pe Apa Sâmbetei, sau că uşa de la baie trebuie să stea închisă. Am avut cazuri în care am descoperit - prin măsurători şi calcule - că energia prosperităţii era exact în baie şi atunci am sfătuit ca uşa să stea cât se poate de mult deschisă, acolo să se pună un perpetuum mobile, covoraş colorat etc. Dar asta numai pentru că acolo era energia prosperităţii, aflată cu ajutorul formulelor.

Nu sfătuiesc pe nimeni să pună perpetuum mobile în baie sau în alt loc din casă, fără să măsor şi să calculez, pentru că nu ştiu ce energie amplific prin aşezarea acelui perpetuum mobile.

Am văzut la intrarea în magazine că este pusă pisica Maneki Neko despre care se spune că aduce noroc la bani. Este greşit! Pisica Maneki Neko amplifică energia, iar dacă acolo este energia ghinioanelor, nu este tocmai bine! Nu mai aplicaţi remedii feng shui, în urma unei lecture pe internet. Foarte puţine din informaţiile de pe piaţă sunt corecte. Celelalte, nu.   

Care sunt cele nouă energii dintr-un spaţiu locuit? Ce este o harta bagua?

Gena Rusu: Cele nouă energii din spaţiul în care locuieşte şi munceşte omul sunt numerotate de la 1 la 9, corespund celor cinci elemente şi se ocupă de toate aspectele vieţii noastre. Astfel, până în 2024:

  • 1 - corespunde elementului Apă, vizează prosperitatea şi armonia umană îndepărtată, studiul, realizările academice;
  • 2 - corespunde elementului Pământ, produce boală, depresie, epuizare, oboseală cronică.
  • 3 - corespunde elementului Lemn, generează furie, probleme cu picioarele, cu fiul cel mare etc;
  • 4 - corespunde elementului Lemn, generează infidelitate, relaţii de scurtă durată.
  • 5 - corespunde elementului Pământ, este forţă shar, energia cea mai negativă, produce ghinioane, probleme, blocaje, necazuri.
  • 6 - corespunde elementului Metal, produce probleme legale, cu autorităţile, cu instituţiile statului, cu actele etc.
  • 7 - corespunde elementului Metal, generează conflicte, certuri, scandaluri, bârfă.
  • 8 - corespunde elementului Pământ, este cea mai bună energie a prezentului, adică până în 2024, aduce armonie umană şi prosperitate în prezent.
  • 9 - corespunde elementului Foc, este o energie pozitivă, aduce armonie umană şi prosperitate în viitor.

Harta bagua nu are legătură cu feng shui-ul autentic, ci cu acela comercial care se bazează pe legende şi superstiţii. Conform acestei hărţi, spaţiul în care locuieşte şi munceşte omul ar fi împărţit în nouă case care sunt mereu în acelaşi loc. Numai că timpul nu stă în loc, şi cum energiile din feng shui se raportează la timp, la mişcarea planetelor, nicio energie nu poate sta mereu în acelaşi loc, la infinit...

feng shui

Cum putem şti că în locuinţa noastră există o energie negativă?

Gena Rusu: În orice locuinţă există energii negative şi energii pozitive, fiindcă din cele nouă, doar trei sunt bune. Aşadar, nici eu nu pot să le anihilez complet în casa mea, însă le pot încetini considerabil. Dacă în viaţa noastră apar probleme, este clar că o energie negativă este responsabilă de certurile din familie sau de la serviciu, de accidente, de divorţuri, de problemele financiare, de boli, de procese etc.

Cât costă, de exemplu, ca o familie să angajeze un consultant Feng Shui care "să pună în ordine" casa în care locuieşte acea familie?

Gena Rusu: Nu se poate vorbi despre un cost general valabil, fiindcă preţul se aplică în funcţie de câţi metri pătraţi are spaţiul evaluat. Însă pot spune că o evaluare feng shui nu este ieftină, fiindcă schimbările care apăr mai ales în plan financiar echilibrează situaţia şi, mai mult, o fac pozitivă.  

Ne poţi da câteva exemple de schimbări de karma sau schimbări legate de energie, care apar după ce un consultant ca tine face aranjamentele care trebuie într-o locuinţă?

Gena Rusu: După ce au aplicat remediile recomandate de mine, au apărut ameliorări serioase în plan financiar, cineva îmi scria, când am cerut un feedback, că la o jumătate de an după aplicarea remediilor, "i-am schimbat jobul" şi că "i-am cumparat" o garsonieră, în condiţiile în care avea deja un apartament cu două camere.

Altcineva şi-a găsit job la o săptămână de la aplicarea remediilor, au fost cupluri care au gestionat mai bine neînţelegerile, au comunicat mai uşor, au recuperat datorii, au câştigat contracte etc. Sunt numeroase schimbări în bine. Toţi cei care au apelat la mine au beneficiat de schimbări în bine după aplicarea remediilor. 

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Exclusiv
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 mar