Feng Shui: Foloseşte Harta Bagua pentru prosperitate şi dragoste

Harta Bagua este reprezentată de cele 5 elemente feng shui: foc, apă, lemn, pământ şi metal. Iată de ce trebuie să ţii cont în casa ta pentru a crea un echilibru feng shui desăvârşit.

bagua casa

Sănătate şi prosperitate

În această zonă trebui să decorezi cu elemente care influenţează sănătatea, precum: plantele colotate, fântânile sau alte elemente care sugerează apa curgătoare şi culorile roşu sau violet.

Pont: Dacă ai bucătăria în zona sănătăţii, nu vopsi cu verde, pentru că este o culoare a instabilităţii. De asemenea, nu lăsa niciodată vase murdare în zona sănătăţii.

Faimă şi reputaţie

Această zonă te reprezintă în totalitate şi trebuie să îi acorzi o mai mare atenţie. Culorile ideale sunt roşu, portocaliu şi galben, iar zona ar trebui să fie permanent încălzită cu un şemineu sau cu ajutorul lumânărilor.

Pont: Dacă ai spălătoria sau baia în zona faimei, nu păstra haine murdare acolo. Mai mult decât atât, asigură-te că ai suficientă lumină în astfel de încăperi.

Dragoste şi relaţii

Această zonă ar trebui să reflecte energia pe care ţi-o doreşti în viitor sau în relaţia actuală. De preferat sunt culorile roşu şi roz, operele de artă ar trebui să exprime ideea de dragoste şi relaţie ideală, iar corpurile de iluminat nu trebuie să fie mici.

Pont: În zona dragostei este bine să nu păstrezi fotografii cu copii sau prieteni care nu sunt într-o relaţie. De asemenea, renunţă la TV sau birou, pentru că acestea îţi pot distrage atenţia.

Copii şi creativitate

Această zonă ar trebui să reflecte energia ta creativă, ca de altfel şi energia pe care le-o oferi copiilor pentru a-i sprijini. Foloseşte aici arta care să te inspire, tablouri cu rame rotunde în care să ai ilustrate cele mai frumoase momente cu cei mici şi optează pentru culori pastelate sau pentru alb.

Pont: Pentru dormitoarele copiilor, aşază cărţi în colţul înţelepciunii şi un birou în zona relaţiei pentru a-i ajuta pe cei mici să se conecteze mai uşor la ce au de învăţat.

Centru

Această zonă este, aşa cum îi spune şi denumirea, centrul casei, iar aici va exista permanent un vortex de energie.

Pont: Arta care reprezintă armonia între cele 5 elemente este ideală pentru această zonă. Spre exemplu: o fântână mică din bambus (apă şi lemn) cu o fundiţă roşie prinsă de lemn (foc) şi pietre (pământ), ca de altfel şi monede în bazin (metal) este cea mai bună decoraţiune pe care o poţi folosi în centrul casei pentru un feng shui bun.

Sănătate şi familie

Această zonă ar trebui să se concentreze pe toate aspectele legate de familie şi sănătate: fizice, mentale, emoţionale şi spirituale. Aici trebuie să ai un decor care să reflecte armonia şi pacea. De asemenea, culorile vesele, precum turcoazul sau verdele vibrant sunt foarte potrivite. Nu uita de oglinzi, multe oglinzi şi un covor în mijlocul încăperii.

Pont: În living, nu aşeza prea multe perne pe canapea, fotolii sau scaune, pentru că acest lucru le dă de înţeles invitaţilor că nu sunt bineveniţi.

Înţelepciune şi cultivare de sine

Această zonă trebuie conectată cu dorinţele tale personale şi dezvoltarea spirituală. Ai nevoie de un spaţiu curat şi deschis, fotografii cu oameni înţelepţi, obiecte pentru meditare şi pardoseală din lemn.

Pont: În curtea din faţa casei este bine să îţi creezi o alee care duce şerpuit la casa ta pentru că acest lucru asigură energie pozitivă. Statuia lui Buddha sau o grădină zen te va ajuta să fii mult mai concentrată.

Carieră

Această zonă este legată de carieră şi de calea pentru care optezi în viaţă, aşa că ar trebui să reflectezi permanent asupra ţelurilor pe care le ai. Această zonă are o singură culoare, negru, aşadar toate decoraţinile din încăpere ar trebui să fie cu negru şi alb, ca de altfel şi opere de artă.

Pont: Asigură-te că ai suficientă lumină în zona carierei, dacă nu pătrunde suficientă lumină naturală.

Oameni visători şi Călătorii

Această zonă ar trebui să se dedice energiei care atrage legături puternice între oameni, ca de altfel să şi exprime mulţumire faţă de aceste persoane. Aici trebuie să ai poze cu locuri în care vrei să călătoreşti, lămpi înalte şi chiar sculpturi şi să vopseşti cu alb şi gri.

Pont: Un garaj ar trebui să fie permanent curat şi primitor. Un feng shui bun pentru maşină este reprezentat de modul în care o parchezi în garaj. Aşadar, parchează întotdeauna cu spatele şi îndreaptă farurile departe de casă.

Identifică mai uşor zonele în care regăseşti cele 5 elemente feng shui, folosind imaginea de mai jos.

bagua casa

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian