armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Fii detectivul dietei tale: Soluţii pentru momentele în care te abaţi de la plan

De în Diete 6 oct 2015

Am fi putut să numim articolul de astăzi "dieta detectivului", însă mai degrabă vrem să facem un apel către tine şi te îndemnăm să fii tu detectivul ce veghează asupra dietei tale. Citeşte în continuare şi află ce soluţii îţi oferă specialiştii la momentele în care dieta te panichează de-a dreptul.

dieta solutii

Ideea de a încerca să pierzi în greutate poate pune aduce o urmă de panică în viaţa oricărei femei - asta este sigur. Aşa că în articolul de astăzi vei găsi unele dintre cele mai comune probleme care apar în lupta pe care o dai împotriva kilogramelor, împreună cu câteva sfaturi utile de la Dr. Charles Platkin, nutriţionist şi fondator al site-ului DietDetective.com.

"Am mâncat ca un porc."

Felicitări - eşti om. Noi toate facem greşeli, iar atunci când constaţi cu regret că te-ai îmbuibat şi "ai mâncat ca un porcuţ", nu ar trebui să iei acest lucru ca pe un eşec. Este doar un pas înapoi, un lucru temporar pe care îl poţi depăşi. Reţine: nu este totul pierdut.

Mâncatul excesiv este valabil pentru o masă sau chiar pentru o zi sau două, dar acest pas greşit nu va anula toată munca grea pe care ai depus-o pentru a ţine dietă. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te întorci rapid pe calea cea bună. Concepe un plan de prevenire a paşilor greşiţi din dietă.

Gândeşte-te în avans la acele situaţii şi obstacole care ar putea provoca mici "căderi" sau abateri de la calea cea bună a dietei - cum ar fi faptul că mănânci o pungă mare de chips-uri sau un platou de prăjituri - şi fă-ţi un plan.

Concepe câteva strategii pentru a evita situaţiile în care te abaţi, dar şi un plan de acţiune pe care să îl urmezi în cazul în care chiar te abaţi cu bună ştiinţă de la dieta ta. Urmează aceste sfaturi:

1. Planifică restul zilei tale în concordanţă cu abaterea. NU sări peste mese, dar ai putea să mănânci o masă de seară mai light (şi prânzul, în cazul în care nu ai luat încă masa de prânz). Un bol de cereale şi lapte degresat funcţionează de minune (măsoară-ţi porţia, astfel încât să nu ai sute de calorii în plus); la fel, poţi alege iaurt degresat cu fructe, o salată mare, un cartof copt cu broccoli sau chiar un sandviş făcut cu pâine din făină integrală.

2. Fă-ţi loc în program pentru 20 sau 30 de minute de exerciţii (în plus faţă de ceea ce faci în mod normal) pentru ziua de azi şi pentru mâine. Această activitate fizică îţi va oferi un avans, pe măsură ce revii pe calea cea bună cu dieta ta.

dieta

3. Gândeşte-te la ceea ce poate ai făcut greşit. Ţi-ai permis să te înfometezi prea tare? Ai compensat prin mâncare o nevoie emoţională? Mâncarea stătea fix în faţa ochilor tăi, tentându-te, chiar dacă ţie nu îţi era foame? Specialistul spune că, cu cât înveţi mai multe despre motivul pentru care te-ai abătut de la dietă (pune-ţi întrebarea "DE CE?"), cu atât mai bine poţi preveni, pe viitor, repetarea acestei greşeli.

De asemenea, reţine următorul sfat: dacă ai situaţii frecvente în care simţi că "ai mâncat ca un porc", cel mai probabil există un aspect din dieta (planul tău alimentar) care are nevoie de ajustare. Întreabă-te dacă dieta ta este prea restrictivă. Dacă răspunsul este ta, e timpul să faci ajustările necesare.

"Am o săptămână foarte stresantă."

Este una dintre acele săptămâni, nu-i aşa? Toată lumea te calcă pe nervi. La birou, ai o sută de lucruri de care trebuie să te ocupi şi simţi că ziua nu are suficiente ore pentru a termina tot ceea ce ţi-ai propus să faci.

Este în regulă să ai parte de puţin stres, dar prea mult stres poate să îţi creeze probleme. De fapt, un studiu finlandez publicat în revista "Psychosomatic Medicine" a găsit o asociere directă între stresul de la muncă şi excesul ponderal. Aşa că specialiştii îţi recomandă să încerci câteva tehnici de relaxare, poate chiar să îţi iei o zi liberă sau un scurt concediu.

Respiră adânc. Respiraţia corectă şi profundă este un mod grozav de a te calma şi, în acelaşi timp, de a potoli stresul. Încearcă acest truc: să fii conştientă de respiraţia ta. Stai jos sau stai întinsă într-o cameră liniştită a casei, cu mâna aşezată pe abdomen. Pe măsură ce inspiri, abdomenul tău ar trebui să se destindă şi să se dilate uşor. Mâna care se odihneşte pe abdomenul tău ar trebui să se ridice o dată cu abdomenul tău, pe măsură ce inspiri, şi să se lase în jos atunci când expiri. Încearcă să îţi relaxezi muşchii abdominali. Dacă este posibil, inspiră şi expiră pe nas, nu pe gură.

Atunci când te simţi stresată sau anxioasă, în loc să mănânci pe fond nervos, sună o prietenă şi răsuflă, spune-i ei tot ce ai pe suflet. Ascultă puţină muzică relaxantă. Fă puţină activitate fizică. Exerciţiile fizice îţi determină organismul să secrete endorfine, substanţe care îţi oferă o senzaţie de bine, de relaxare. Râzi mai des, închiriază filme de comedie sau chiar un serial de televiziune pe care nu l-ai mai văzut. Dormi mai mult - cercetările arată că somnul ţine kilogramele la distanţă de corpul tău şi reduce riscul de îmbolnăvire.

"Nu mă pot controla atunci când încep să mănânc."

Multe femei se luptă cu această situaţie. În primul rând, nu trebuie să fii o "eroină a dietei" - îndepărtează alimentele nesănătoase din casa ta. Nu te tenta singură. Concentrează-te pe un lucru: mănâncă mai încet, astfel încît să devii mai conştientă de foamea şi saţietatea corpului tău. Permite un interval de cel puţin 20 de minute, timp în care creierul tău va primi mesajul că stomacul tău este plin. De asemenea, faptul că mănânci încet îţi permite să apreciezi mâncarea din faţa ta.

dieta

Spală-te pe dinţi. Poate că sună ridicol, dar acest lucru poate funcţiona ca un factor ce îţi aminteşte că masa s-a terminat (gata cu mâncatul) şi îţi oferă un sentiment de finalizare a unei etape.

În plus, nu vei dori să alungi acea senzaţie de prospeţime din gură după ce te-ai spălat pe dinţi, consumând alimente junk food. Iată alte sfaturi utile de la Dr. Charles Platkin:

1. Bea un pahar mare cu apă sau bea o ceaşcă de ceai verde. Dacă bei aceste lichide, te va ajuta să îţi umpli stomacul. În plus, de multe ori confundăm foamea cu setea, iar acest truc te va ajuta să determini dacă îţi este într-adevăr foame.

2. Mănâncă legume verzi (preparate la abur sau fierte) cu sare, piper şi usturoi proaspăt, în cantităţi mai mari. Nimic nu se compară cu o doză de legume bogate în nutrienţi, dar cu un conţinut caloric scăzut.

3. Aruncă mâncarea. Uneori te ajută să arunci, pur si simplu, mâncarea în plus care ţi-a rămas. Chiar dacă ţi se pare că iroseşti mâncarea, uneori ştii că trebuie să iei măsuri drastice. Sau poţi să dai această mâncare persoanelor defavorizate.

dieta

4. Controlează-ţi porţiile de mâncare:

  • Foloseşte o farfurie mai mică. Studiile au arătat că oamenii mănâncă mai mult atunci când există mai multă mâncare pe farfuriile lor, indiferent de cât de foame le este în acel moment.
  • NU mânca niciodată direct din recipient, fie că este o pungă sau o cutie.
  • Înainte de măsurarea porţiilor, prestabileşte porţia. Foloseşte punguţe sau recipiente de plastic refolosibile şi măsoară-ţi porţiile sănătoase de alimente, în avans, astfel încât să le ai pregătite pentru atunci când trebuie să pleci la serviciu sau ai nevoie de ele. Sursa.
Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr