chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Fereste-te de... Bridezilla!

În Familie 8 iun 2009
Ziua nuntii este o zi dedicata celebrarii iubirii a doi oameni, ce au hotarat sa isi uneasca destinele pe viata. Evident un eveniment atat de special trebuie marcat printr-o petrecere ce trebuie planificata cu luni de zile inainte. Atunci cand are loc cererea in casatorie, nicio viitoare mireasa nu poate estima cat de dificila este sarcina planificarii nuntii. De cele mai multe ori perioada pregatirilor nu este numai dulceata si pasiune. Din dorinta ca marele eveniment sa iasa perfect, fiecare dintre miri va incerca sa-si exprime si sa impuna propria viziunea asupra nuntii. Si cum nu intotdeauna gusturile mirilor sunt identice, apar primele discutii contradictorii in cuplu si de aici primele certuri, iar pana la reprosuri si lacrimi nu mai ramane decat un pas. Astfel, micile detalii legate de organizarea nuntii se pot transforma in subiecte pe larg dezbatute in discutii aprinse.
Prin urmare, nu lasa demonii planificarii sa te transforme intr-un montru obsedat de detalii si perfectiune. Fenomenul "bridezilla" nu mai este de mult un cliseu,  este o realitate a zilelor noastre, una presarata de momente de panica, critici, neintelegeri in urma carora, fiecare mireasa cade prada unui comportament fanatic. Fiecare mireasa isi cladeste un scenariu situat la limita dintre " perfectiune" si "basm", de aceea orice mic obstacol in procesul de organizarea al nuntii se poate transforma intr-unul din cele mai mari dezastre. Pana la urma orice bridezilla este doar o femeie indragostita care isi celebreaza iubirea printr-un eveniment gandit in detaliu.

Pe fondul certurilor, al tensiunilor si al emotiilor din preajma evenimentului, multe cupluri ajung sa-si transforme relatia intr-un camp de razboi, bombardat cu reprosuri si intrebari de genul "de ce ne casatorim?, suntem facuti unul pentru altul?, ne vom iubi toata viata?, daca nu ne intelegem acum, cum ne vom intelege o viata de acum inainte?"

Indicat ar fi sa nu dam glas tuturor gandurilor cenusii, ce ne bantuie mintea si sufletul si sa incercam sa ne relaxam, sa gandim la rece pentru ca apoi sa actionam cu ratiune si intelepciune. Descopera cateva reguli pentru o planificare fara stres si afla cum poti sa te bucuri alaturi de familie si prieteni de planificarea propriei nunti. Transforma perioada pregatirilor de nunta intr-un moment de bucurie pentru tine si alesul inimii tale.  

1) Stapanirea de sine: invata sa-ti stapanesti emotiile si trairile . Nu transforma fiecare incident intr-o catastrofa de zile mari. Incearca sa te limitezi in cadrul discutiilor, doar la aspecte legate de nunta si sa nu faci referire la familie sau rude. In timpul certurilor, incearca sa-ti amintesti (inainte sa amplifici lucrurile) ca te certi cu barbatul alaturi de care iti vei petrece restul vietii, este barbatul pe care il iubesti cel mai mult si care iti va fi alaturi la bine si la rau.
 
2) Nu exagera cu "to do list"
: fa-ti un plan de bataie, organizeaza cele mai importante detalii si momente fara insa a exagera cu sarcinile ce trebuie indeplinite. Focuseaza-ti emotiile si energia catre planificarea propriei nunti.

3) Comunica deschis cu partenerul: impartaseste-i " viitorul tau sot" toate gandurile care te nelinistesc, expune-i lista de sarcini ce trebuie rezolvate impreuna. Vorbeste despre temerile legate de casnicie si incearca sa iti imaginezi cum va arata viata voastra de cuplu si peste zeci de ani de zile.

4) Impartasiti-va dorintele: ascultati-va dorintele, respectati-va parerile si tratati-va cu respect si iubire, indiferent cat de aprinse sunt discutiile. Fiecare are dreptul la o parere, de aceea este important sa inveti sa asculti, dar mai ales sa fii receptiva la nevoile partenerului. Dorintele partenerului tau sunt in egala masura la fel de importante ca si dorintele tale.

5) Invata sa lasi de la tine: trebuie sa faceti concesii atat tu, cat si partenerul tau. Numai astfel veti reusi sa rezolvati problemele aparute in procesul de planificare si organizare al nuntii.  Gandeste-te ce este mai important pentru voi: sa va impuneti " agresiv" nevoile si dorintele sau sa faceti lucrurile sa mearga si petrecerea de nunta sa iasa asa cum v-ati dorit?

6) Fara reprosuri: expuneti parerea fara sa folosesti un ton de repros. Comunica partenerului ceea ce te nemultumeste si vorbiti deschis despre cum puteti rezolva problemele aparute.

7) Invata sa delegi: unul din motivele pentru care miresele devin extrem de stresate in timpul planificarii nuntii, este acela ca isi doresc sa detina controlul absolut asupra tuturor detaliilor de planificare a nuntii. Nu-ti fie frica sa delegi unele din sarcinile organizatorice catre apropiatii tai. Viitorul tau sot este cea mai mare resursa neexploatata. Poti delega mici sarcini pentru ziua nuntii si catre membrii familiei.  Si in cazul in care ajutoarele nu sunt suficiente, poti apela la un personal specializat cum ar fi un consilier personal de nunta.

8) Relaxeaza-te: lasa in grija unor specialisti o parte din planificarea si organizarea nuntii si astfel te vei bucura pe deplin de ziua cea mare, alaturi de partenerul si familia ta.

9) Mitul perfectiunii: accepta ca nu exista nunti perfecte nici macar in cartile de specialitate. Fiecare nunta are farmecul ei si reflecta personalitatea mirilor. Chiar si intamplarile neprevazute fac parte din farmecul nuntii. Acum esti nervoasa ca ceva nu a iesit asa cum ai planuit, dar peste ani te vei amuza copios impreuna cu sotul si prietenii de aceste momente. Primele semne ca esti pe cale sa devii " o bridezilla".

Te simti in ultima vreme coplesita de  pregatirile de nunta?  Esti vlaguita de energie? Detaliile de planificare par sa nu se mai termine? Te certi din ce in ce mai des cu viitorul sot, parintii nu iti mai intra in voie, iar prietenele nu te inteleg. Atunci esti in pericol de a deveni o "bridezilla", o mireasa obsedata de perfectiune, capricioasa si nemultumita tot timpul. Viata ta de "organizator al propriei nuntii" se poate transforma intr-un infern pentru tine si cei din jurul tau daca:

1) transformi fiecare impas sau problema organizatorica intr-un adevarat dezastru;

2) te deranjeaza atunci cand domnisoarele de onoare nu te inteleg sau nu te aproba in alegerile tale;

3) te enerveaza soacra care doreste sa-si impuna propria viziune asupra nuntii;

4) sari ca piscata la aflarea vestii ca mirele tau a pus la cale o escapada cu baietii pentru a sarbatori ultimele clipe de burlac;

5) nu reusesti sa te pui de acord cu mirele in legatura cu forma si compozitia tortului, tu vrei ciocolata, el vrea fructe de padure;

6) nu esti multumita de recomandarile floristului si ii ceri o proba la buchetul de mireasa;

7) te nemultumeste decoratorul care nu a inteles intocmai dorintele tale de a avea o nunta perfecta si nu a asortat toate detaliile nuntii dupa o singura culoare asa cum ai cerut tu;

8) dupa ce ai gasit rochia de mireasa mult visata, cu cateva saptamani inainte de nunta, in urma unei probe de rutina, realizezi ca nu iti mai place asa mult. Esti hotarata sa  achizitionezi o noua rochie, chiar daca o mare parte din bugetul de nunta este cheltuit deja. Disperata si nemultumita, incepi sa plangi si sa faci rost de banii necesari;

9) dai disperata telefoane peste telefoane furnizorilor si colaboratorilor de nunta, pentru a confirma si verifica pentru a nu stiu cata oara, statusul comenzilor facute;

10) mama ta nu reuseste sa-si gaseasca rochia potrivita de soacra si din acest motiv devii si mai stresata. Tensiunile cresc iar in final discutiile culmineaza cu o cearta dramatica intre mama si fiica;

11) trebuie sa alegeti melodia pentru primul dans si mirele tau a uitat complet care este piesa pe care ati dansat prima data. Evident el incearca sa te linisteasca si sa iti propuna o alta piesa din lista preferatelor voastre, dar tu te incapatanezi si dansezi pe o piesa de acum 5 ani;

12) vreti sa planificati luna de miere din timp, pentru a beneficia de ofertele si discounturile agentiilor de turism, insa nu esti hotarata ce fel de " luna de miere iti doresti": de relaxare pe o insula in mijlocul oceanului sau ceva mai aventuros prin marile capitale ale lumii;

13) cand ridici comanda cu invitatii, place-carduri si meniuri realizezi ca ele au fost printate pe alt carton decat cel comandat de tine. Faci o criza de nervi si ceri furnizorului sa refaca de urgenta comanda fara sa mai platesti un ban in plus;

14) in cadrul discutiilor cu familiile, realizezi ca neamurile viitorului mire sunt mai numeroase decat ale tale si incepi sa iti faci griji pentru amplasarea lor la mese (in limita spatiului disponibil);

15) urmaresti frenetic buletinul meteo si le impui apropiatilor sa se roage pentru ca tu sa ai parte de o zi cu soare in ziua nuntii;

16) alegi in ultima clipa un meniu mai rafinat in locul meniului traditional.

Planificarea nuntii trebuie sa fie o perioada distractiva si fericita, exact ca ziua nuntii, in care tu si mirele tau sa conlucrati pentru reusita nuntii voastre.

  www.academiadenunti.ro
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar