Descoperă cum se comportă, de obicei, o persoană abuzată mental

De în Dezvoltare personala 24 iul 2019

De multe ori, oamenii își lasă personalitatea abuzivă să se manifeste cu ură față de restul lumii, dar de cele mai multe ori, acest tip de comportament nu este un abuz în sine ci un strigăt disperat de ajutor.

Gândește-te că cineva este rău cu tine pentru că nu știe cum altfel să se comporte și vrea să atragă atenția asupra lui.

1. Persoanele abuzate mental sunt mai critice

Acești oameni sunt rareori răutăcioși și depinde doar de tine cum le percepi criticile, dacă o iei personal sau încerci să te îmbunătățești permanent cu ajutorul sfaturilor lor. Ei se gândesc că vor face numai ceea ce doresc și nimeni nu-i poate împiedica. Gândirea nu este rea, arată că cineva are încredere în propriile forțe, însă dacă acest comportament face rău altcuiva, el trebuie regândit.

2. Vor să controleze totul

Această trăsătură este specifică atât celor care abuzează mental cât și celor care sunt abuzați mental și este greu de tolerat, deoarece e greu să fii amabil cu cineva care e rău tot timpul. Acest lucru se întâmplă, de obicei, într-o relație în care oamenii încearcă să se controleze unul pe celălalt și ajung până la urmă să se despartă. De exemplu, dacă iubitului tău nu-i place să ieși singură cu prietenele tale, ar trebui să vorbiți și să remediați situația, pentru că dacă în rest îi oferi suficientă atenție n-ar trebui să aibă motive de îngrijorare.

3. Acuză adesea și abuzează la rândul lor de cei din jur

Oamenii pot fi foarte toxici și de aceea este bine să-i ajuți să înțeleagă că greșesc când îi acuză pe alții de problemele lor. Cei care nu au încredere în partenerii și relațiile lor, trebuie să înțeleagă că-i pot pierde pe cei dragi cu comportamentul lor. Aceștia trebuie să ceară ajutorul unui specialist, deoarece în ziua de astăzi este ceva normal să apelezi la un psiholog ca la un doctor oarecare, nu mai este un tabu. Dacă o persoană folosește mereu cuvinte urâte și înjură, nu poți face prea multe pentru ea, decât să fii mereu un exemplu și să fii politicoasă, dar la un moment dat nu ai altceva de făcut decât să te îndepărtezi de persoanele toxice.

4. Neagă adevărul

Aroganța este o boală, iar narcisiștii pot fi ignoranți și toate acestea se traduc prin negarea adevărului, chiar și cu cele mai incontestabile argumente în față. Asemenea oameni sunt mincinoși și au puțini prieteni, dar trebuie să primească totuși atenție, iubire și politețe, pentru a putea avea un exemplu pozitiv în viața lor și a se schimba în bine.

5. O persoană abuzată mental poate părea izolată

O persoană cu probleme psihice preferă să se izoleze, în cazul în care societatea nu a făcut-o deja, pentru că nimănui nu-i place să petreacă timp cu persoane ciudate, arogante și abuzive, așa cum devin în timp. Acest comportament poate fi greșit, deoarece oamenii trebuie să le prezinte acestor persoane o lume mai bună, iar dragostea și compasiunea au puteri vindecătoare.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct