Descoperă ce te poate ajuta dacă suferi de depresie post-partum

De în Familie 10 sep 2019

Ca orice alte schimbări majore, să te adaptezi vieții de proasptă mămică poate fi dificil și poate degenera în depresie post-partum, care se manifestă prin sentimente accentuate de anxietate și depresie imediat după naștere.

Un studiu publicat în anul 2018, în British Journal of Psychiatry, subliniază faptul că pentru a trece peste anumite simptome, femeile trebuie să le cânte copiilor. Timp de 10 săptămâni, 134 de femei au participat la un experiment în care au fost împărțite în grupuri de câte 10-12 persoane, fiecare grup având obligația fie să învețe cântece de adormit copiii fie să-și continue în mod normal rutina lor zilnică. Deși toate grupurile au beneficiat de îmbunătățiri în ceea ce privește depresia, cele care au participat la lecții de canto de câte 60 de minute au înregistrat progrese cu 35% mai mari și și-au revenit mai repede din depresia post-partum, deoarece repartizarea în grupuri le-a ajutat pe mame să depășească sentimentele de singurătate și izolare, iar prin cântece au reușit să se exprime mai bine.

Deși este prima oară când cântatul a fost sugerat drept tratament pentru acest tip de depresie, descoperirea nu a fost pe deplin șocantă, deoarece terapia muzicală a fost adesea folosită pentru a trata depresia, anxietatea și a reduce intensitatea durerilor în special la pacienții care trec prin tratamente oncologice. De asemenea, Rosie Perkins, unul dintre cercetători, este de părere că sprijinul societății ameliorează simptomele depresiei post-partum și cântatul în grup face o persoană să fie mai fericită, fiind benefic și pentru dezvoltarea creierului bebelușilor.

În timp ce tratamentele tradiționale pentru această problemă includ o serie de medicamente cu numeroase efecte adverse, există și terapii alternative cu efect dovedit științific ce pot fi folosite în cazuri ușoare până la moderate și acestea sunt yoga, tehnici de meditație și dans. În acest sens, tot mai mulți specialiști sunt de părere că merită să investească timp și bani pentru cercetarea metodelor alternative, pentru ca femeile afectate de depresie post-partum să poată alege în cunoștință de cauză cel mai bun tratament pentru ele.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 noi