Cum să-ţi dai seama dacă cineva este depresiv: 11 obiceiuri incredibile

De în Sanatate 31 aug 2018

Din păcate, depresia este o afecțiune psihică serioasă, de care suferă mare parte a populației.

Oamenii care au depresie, dar încearcă s-o ascundă, luptă mereu cu demonii interiori, fără ca cei din jur să-și dea seama. Din moment ce trăim într-o lume superficială, nu dezvăluim mereu celorlalți ce probleme avem ci avem tendința să le suprimăm, dar dacă vrei să ajuți pe cineva, trebuie să poți reucnoaște anumite simptome.

1. Indivizi talentați care încearcă să se facă remarcați

Probabil că ai auzit de oameni celebri care au sau au avut această problemă. La acești oameni, durerea devine sursa lor de energie și inspirație. Printre celebritățile depresive s-au numărat Jim Carrey, Robin Williams, Bill Hicks și Sarah Silverman.

2. În căutarea sensului a orice

Adevărul este că toată lumea caută un scop al vieții, dar cei care sunt deprimați o fac la un nivel mult mai elevat, din cauza predispoziției la anxietate și a faptului că sunt obsedați de întrebările existențiale.

3. Strigăte de ajutor

Într-un moment anume, cu toții avem nevoie de un umăr pe care să plângem, deci dacă observi că cineva este în mod constant fără chef de viață și mai are puțin să plângă, dar ezită să-și dezvăluie adevăratele sentimente, oferă-te să-l ajuți, iar când stabiliți o legătură, fă-l să aibă cu adevărat încredere în tine. Nu grăbi însă lucrurile, pentru că dacă persoana respectivă se simte presată, se va retrage.

4. Program de somn neregulat

La cei care suferă de depresie este ceva normal să doarmă foarte mult, dar la polul opus pot suferi și de insomnie.

5. Frica de abandon

Abandonul rănește cu adevărat o persoană și când cineva important pleacă din diverse motive, este greu de suportat despărțirea. La cei cu depresie, durerea este înzecită, motiv pentru care încep să evite alte persoane, de frică să nu plece și acestea după ce se întemeiază o relație.

6. Propriile leacuri

Acești oameni au propriile metode de a face față depresiei: se duc frecvent la sală, ascultă un anumit gen de muzică, se plimbă mult și altele asemenea.

7. Obiceiuri alimentare ciudate

Se știe că depresia influențează obiceiurile alimentare la modul în care cei ce suferă de depresie fie mănâncă prea mult, prea puțin, deloc sau fac frecvent combinații neobișnuite doar ca să se remarce cu ceva.

8. Tendința de a fi pesimist

Inteligența merge mână în mână cu depresia și acești oameni au reacții notabile la orice. În plus, deși găsesc rezolvarea anumitor probleme, au tendința să fie în continuare pesimiști.

9. Se prefac mult

Pentru a ascunde cum se simt, oamenii cu depresie se prefac foarte mult și zâmbesc des, în ideea că dacă mimează fericirea o vor simți până la urmă. Ei se tem de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă și-ar expune adevăratele sentimente.

10. Inventează mult

Oamenii deprimați inventează imediat o poveste credibilă, plină cu detalii, ca să distragă atenția de la ceea ce simt în realitate.

11. Nu se pot liniști

Aceste persoane se gândesc tot timpul la câte ceva, deoarece trăiesc la intensitate maximă. În plus, sunt foarte analitice și profunde.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct