De ce Secret Santa este ocazia perfectă să-ţi arăţi aprecierea

De în Dezvoltare personala 10 dec 2018

Dacă anul acesta realizați Secret Santa la birou și ai avut norocul să-ți pice unul dintre colegii despre care știi mai multe, atunci ai ocazia să-ți arăți aprecierea și dragostea față de acesta.

Un studiu recent a scos la iveală faptul că ne arătăm aprecierea față de colegii de muncă mult prea rar și chiar un simplu „mulțumesc” este o raritate, dar Crăciunul ar trebui să reprezinte o excepție. Chiar dacă oamenii petrec majoritatea timpului dintr-o săptămână alături de colegii de muncă, totuși, ei își exprimă recunoștința mai des către vânzătorul de la colțul străzii sau față de chelnerii care-i servesc la un restaurant vizitat o singură dată, iar femeile sunt mai vinovate decât bărbații din acest punct de vedere. În ciuda faptului că majoritatea persoanelor consideră ciudat să-și exprime sentimentele la locul de muncă, există un motiv bine întemeiat din cauza căruia acestea sunt reținute și anume frica de a părea penibili.

Psihologii recomandă ca măcar în preajma sărbătorilor de iarnă oamenii să spună exact ceea ce gândesc și să ignore stereotipul conform căruia la muncă trebuie să fii mai rigid, deoarece toată lumea tânjește în secret să audă cât de valoros este și cât de bine își face treaba sau ce coleg bun este. În plus, există beneficii de ambele părți, atât pentru cei care laudă pe cineva cât și pentru cei care primesc laudele, întrucât astfel se formează relații de prietenie de durată, pe lângă cele de simplă colegialitate.

Fie că este vorba despre un gest măreț într-o zi oarecare, un cadou de ziua de naștere sau un simplu „mulțumesc” spus unui coleg drag, este foarte important să trasmiți urările de bine și gândurile frumoase, acest lucru ar putea salva unii oameni de la a face gesturi necugetate, mai ales în această perioadă, când singurătatea este mai pregnantă chiar și într-un colectiv.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec