9 obiceiuri care trădează adevăratul caracter al oamenilor

De în Familie 27 aug 2020

Există câteva semne evidente care te ajută să-ți dai seama ce fel de caracter are cineva, dar psihologii sunt de părere că bunele maniere țin nu numai de cum vorbește o persoană ci și de ce valori are, ceea ce depinde de contextul cultural în care au crescut.

Iată o listă cu 9 semne ce-ți dezvăluie dacă cineva știe sau nu să se poarte și dacă acesta este adevăratul lui caracter sau e doar o fațadă.

1. Nu-și cere scuze sau nu-și recunoaște greșeala

Este foarte greu să recunoști că ai greșit, mai ales dacă trebuie s-o faci în public, dar e mai ușor pentru acei oameni care au fost învățați acest lucru încă din copilărie, când exemplul părinților se întipărește mai bine decât orice vorbă.

2. Nu face curat în urma lui

Obiceiul de a lăsa mizerie în urmă poate fi semnul unei probleme psihologice, dar când nu e vorba despre spațiul personal arată doar că persoana respectivă este egoistă și nu se gândește la cei din jur. Psihologii sunt de părere că cei care au case curate își cresc cu grijă mai mare copiii, care sunt ordonați și când devin adulți.

3. Se folosește de alții fără a fi recunoscător

Să nu pui preț pe relațiile pe care le ai are un impact asupra ta, dar mai ales asupra celor din jur, pericolul major fiind acela că oamenii devin mai nervoși și nu se mai ajută între ei. Pentru a evita acest lucru, părinții trebuie să-și învețe copiii să respecte munca fiecărui om în parte și să-i ajute pe cei aflați la ananghie.

4. Își bate joc de oamenii de la munca de jos

Nu există nici o profesie care să fie inutilă, iar să nu respecți pe cineva, doar pentru că lucrează într-un anume loc spune de fapt mai multe despre tine decât despre persoana respectivă. Cu toate acestea, atitudinea față de cineva depinde mai mult de educația primită in familie decât de caracterul cuiva.

5. Face sau spune ceva ce-i jignește pe cei din jur

Acest tip de persoane are un vocabular colorat și de cele mai multe ori nu-ți face plăcere să poți o conversație cu ele, pentru că fac sau zic special ceva ce știu că ție nu-ți place. Le face plăcere când îi fac pe alții să se simtă nelalocul lor, iar psihologii confirmă că este vorba despre oameni toxici, alintați și care nu sunt atenți la problemele altora.

6. Își schimbă atitudinea față de cineva, dacă nu mai beneficiază de nimic de pe urma acelei persoane

Să fii prieten cu cineva doar pentru că ai anumite beneficii dovedește un comportament egoist și faptul că nu-ți pasă de nimeni, dar acest comportament nu apare din senin ci se moștenește din familie.

7. Impune reguli pe care nu le respectă

Psihologii sunt de părere că părinții ar trebui să fie exemple vii pentru copiii lor, deoarece dacă ceea ce spun e diferit de ceea ce fac, cei mici vor crește impunând celor din jur anumite reguli pe care nici măcar ei nu le respectă.

8. Nu acceptă un refuz

Pentru oamenii puternici, respingerea este ca o lecție de viață, deoarece învață să vadă lumea dintr-o nouă perspectivă și se repoziționează social. Acest comportament este bazat în mare parte pe valorile învățate în familie, deoarece aceia care sunt răsfățați fac cu greu față unui răspuns negativ.

9. Se gândește doar la propria persoană

Pe acești oameni chiar este foarte greu să-i schimbi, dar principalul motiv pentru care ei se comportă astfel este educația primită în cei 7 ani de acasă. De obicei, aceștia au fost răsfățați când erau mici și de aceea s-au obișnuit să primească tot ce vor, când vor, așa că au tendința ca adulți să evite tot ce le-ar putea provoca disconfort.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
31 oct