Cum să-ți ajuți iubitul, dacă este depresiv

De în Dragoste & Sex 4 noi 2019

O femeie care a dorit să rămână anonimă a postat următorul mesaj și Jessica Leoni, expertă în sex și dragoste i-a răspuns.

„Bună,
 
Am o mare problemă și vă rog să mă ajutați.

Iubitul meu suferă de depresie și în timpul conversației noastre de aseară mi-a spus că se simte plat și că simte că n-a realizat nimic pe nici un plan. Nu-i mai place nimic, nici munca, nici mersul la sală, nici măcar în relația noastră nu se mai simte împlinit și a recunoscut că nu mai are chef de sex, ceea ce mă întristează, pentru că eu îl iubesc foarte mult. Acum câțiva ani ne-am despărțit pentru o scurtă perioadă de timp din cauza afecțiunilor sale, dar acum este mult mai bine decât înainte și mă gândesc că trece doar printr-o fază proastă, ceea ce face ca și nivelul meu de anxietate să crească.

Într-un fel, nu vreau ca el să știe ce gândesc sau simt, deoarece acest lucru l-ar putea îndepărta și mai mult de mine, prefer să mă concentrez asupra nevoilor lui acum, decât pe grijile mele. El mi-a spus că mă iubește, că nu vrea ca eu să-l părăsesc și că vrea să fie mai bine pentru noi amândoi, dar că nu știe cum să-și revină. Cum îl pot eu ajuta? Ce pot face în această situație? Nu locuim împreună și îl văd doar câte 4-5 zile pe săptămână, deoarece și el este genul de persoană care preferă să aibă spațiul lui, în intimitatea lui.

Vă mulțumesc!”

 Te afli într-o situație cumplită și îmi pare rău pentru tine, deoarece depresia clinică este o afecțiune gravă, prin care se pare că prietenul tău trece acum. Este foarte norocos că te are și că îl iubești, deci să sperăm că îl poți ajuta să treacă peste orice îl tulbură în acest moment, ca să poată privi viața într-un mod mai pozitiv.

În primul rând, iubitul tău ar trebui să apeleze la un psiholog profesionist, dacă nu o face deja, deoarece pare să i se potrivească antidepresivele, care sunt foarte eficiente în astfel de probleme, deși au și efectele lor adverse, ca orice medicament de altfel. Chiar dacă multe persoane se tem că vor deveni dependente de așa ceva, luate după o schemă anume de tratament, personalizată, și într-o concentrație specifică, ele sunt chiar necesare. Însă orice medicamentație trebuie luată sub atenta supraveghere a medicului. În plus, sportul practicat cu regularitate ajută foarte mult, deoarece favorizează eliberarea de endorfine și relaxează organismul, deci dacă a încetat să mai meargă la sală, acest lucru face doar să-i agraveze starea. Eventual, poate îl poți convinge să mergeți împreună. Alte măsuri de combatere a depresiei includ evitarea alcoolului și a cafelei, care de altfel îl fac doar să se simtă mai rău.

În cazul vostru, sexul este exclus, deoarece prioritatea este sănătatea lui și nu-l poți forța sub nicio formă. Pari a fi o persoană minunată și o femeie înțelegătoare, deci sunt sigură că vei tolera acest lucru. Te rog să ții minte că aceste perioade dificile se repetă periodic dacă nu primește ajutorul necesar, pe care nu i-l poți oferi doar tu ci trebuie completat de restul prietenilor, a familiei și mai ales de un specialist, însă împreună puteți trece cu bine prin orice.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi