Fara condimente!

Condimentul care ajută la combaterea obezității

Citeste mai mult»
ceas

Un ceas de aur care a aparținut unui cuplu de pe Titanic,...

Citeste mai mult»
Udo Kier,

Udo Kier, actorul german care a jucat în „My Own Private...

Citeste mai mult»
paste

În Parlamentul European, carbonara seamănă discordie

Citeste mai mult»
 Fatima Bosch

Miss Univers. Revanșă pentru candidata mexicană,...

Citeste mai mult»
miss

Miss Jamaica a căzut de pe scenă în timpul rundelor...

Citeste mai mult»
diana

Statuia de ceară a prințesei Diana purtând ''rochia...

Citeste mai mult»
eddie

Actorul Eddie Murphy spune că nu știe cum a ajuns să aibă...

Citeste mai mult»
catalin

Cătălin Crișan și Camelia s-au împăcat. Ce declarații a...

Citeste mai mult»
marin

Andreea Marin, apariție care i-a îngrijorat pe fani: „Ai...

Citeste mai mult»
Gemenele Kessler

Gemenele Kessler au murit la vârsta de 89 de ani prin...

Citeste mai mult»
Liev Schreiber

Actorul Liev Schreiber, internat de urgenţă la New York

Citeste mai mult»
inchisoare

Penitenciarele din Germania nu au obligația legală de a...

Citeste mai mult»
simon

Simon Leviev, cunoscut drept 'escrocul de pe Tinder', a...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Actorul Tom Cruise, recompensat cu un Oscar onorific

Citeste mai mult»
Paul McCartney

Paul McCartney lansează o melodie 'silențioasă' în semn...

Citeste mai mult»
creme

Avantajele cremelor de epilare față de alte metode de...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat videoclipul oficial pentru 'Zoo',...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga a vorbit deschis despre problemele psihice...

Citeste mai mult»
Adele

Adele îşi face debutul în cinema, într-un film de Tom Ford

Citeste mai mult»
halep

Simona Halep, la concertul Andre Rieu de la Cluj,...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat videoclipul oficial pentru 'Zoo',...

Citeste mai mult»
Adele

Adele îşi face debutul în cinema, într-un film de Tom Ford

Citeste mai mult»
jane

Geanta originală creată pentru actrița Jane Birkin,...

Citeste mai mult»
Novak Djokovici

Novak Djokovici, despre începuturile relaţiei cu soţia sa...

Citeste mai mult»
mirabela

Mirabela Dauer, despre Horia Moculescu: Ai fost și vei...

Citeste mai mult»
Jeremy Renner

Actorul Jeremy Renner este acuzat de hărţuire sexuală de...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

„With Love, Meghan”, serialul ducesei de Sussex revine pe...

Citeste mai mult»
ghenea

Trucul secret al Mădălinei Ghenea pentru un ten...

Citeste mai mult»
oli

Olivia Rodrigo atacă Casa Albă pentru propaganda „rasistă...

Citeste mai mult»
pastile

Dovezile existente ''nu arată o legătură clară'' între...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Kim Kardashian, care vrea să devină avocată, acuză...

Citeste mai mult»
monede

Un francez a găsit în grădina casei lingouri și monede de...

Citeste mai mult»
robert

Robert De Niro a primit cea mai înaltă distincție civilă...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle se pregătește să revină în lumea filmului...

Citeste mai mult»
scandal

Dispută aprinsă între un organizator și una dintre...

Citeste mai mult»
cvintu

O femeie germană a născut cvintupleți într-un spital din...

Citeste mai mult»
viziru

De ce a dispărut Lucian Viziru din lumina reflectoarelor

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Stilul vestimentar inimitabil al reginei Elisabeta a...

Citeste mai mult»
diane ladd

Diane Ladd, actriţă în „Wild at Heart” şi „Alice Doesn’t...

Citeste mai mult»

Cum să alegi corect carnea: 7 recomandări de la specialiști

De în Diete 26 iul 2018

Vara este anotimpul potrivit pentru un grătar și carnea perfectă îți poate înfrumuseța ziua, așa cum o friptură gătită greșit îți strică tot cheful.

Ai în continuare 7 recomandări venite de la bucătarii profesioniști, care te vor ajuta să alegi cea mai gustoasă bucată de carne.

1. Densă și solidă

Încearcă să simți bucata de carne pe care urmează să o cumperi, deoarece profesioniștii recomandă ca o bucată de carne rece să nu fie moale, fiindcă grăsimea când e rece se întărește, deci o bucată depozitată corespunzător trebuie să fie fermă. Regula funcționează și cu carnea ambalată, care trebuie să fie densă și uscată.

2. Culoarea roșie

Specialiștii au ținut să-ți amintească faptul că trebuie să vezi cu ușurință culoarea cărnii, deoarece cu cât mai deschisă este culoarea roșie cu atât mai fragedă e carnea. O bucată depozitată corespunzător nu va fi niciodată maro, verde sau gri, nici măcar pe margini, deci fii atentă mai ales când cumperi carne ambalată și verifică fiecare latură a pachetului.

3. Cum a fost crescut animalul

Încearcă să descoperi cu ce a fost hrănit animalul respectiv. S-ar putea să găsești această informație pe ambalaj sau poți întreba măcelarul. Ideea este că toți profesioniștii sunt de acord că iarba verde oferă cele mai multe minerale și vitamine, deci carnea cea mai gustoasă, cu o distribuție ideală a grăsimii.

4. Pentru ce îți trebuie carnea

Înainte de a cumpăra carne, gândește-te ce prepari, deoarece carnea ieftină s-ar putea să dureze mai mult până o prepari, dar este utilă când trebuie să marinezi ceva. În mod normal, cu cât mai experimentată ești în bucătărie, cu atât mai multe opțiuni ai. De exemplu, bucătarii recomandă să faci o ciorbă bună de găină cu oase și să nu te ferești de tăierea unui pui întreg.

5. Culoarea și distribuția grăsimii

Bucătarii sunt de părere că grăsimea distribuită uniform pe toată suprafța bucății de carne dau dă un gust mai bun, dar dacă este prea multă, aceasta strică textura și carnea devine greu de mestecat. Grăsimea de la animalele tinere este albă și odată cu înaintea lor în vârstă aceasta devine galbenă, are un gust mai intens și e mai tare. În plus, un mic strat de grăsime menține carnea suculentă.

6. Prețul

Carnea prea ieftină înseamnă adesea că plătești pentru umplutură cu apă sărată, drept pentru care profesioniștii recomandă să alegi o bucată mai mică, dar mai scumpă, care să fie de calitate. Se spune că porția optimă de carne pentru o persoană este de 120-200 grame în farfurie.

7. Împrietenește-te cu măcelarul

Dacă îți place carnea, atunci găsește-ți un măcelar de la care să cumperi mereu și să te împrietenești cu el, ca să-ți poată da sfaturi utile în privința calității cărnii, a bucății de care ai nevoie pentru a prepara ceea ce vrei tu și altele asemenea.

Galerie foto
Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi