Cum să alegi corect carnea: 7 recomandări de la specialiști

De în Diete 26 iul 2018

Vara este anotimpul potrivit pentru un grătar și carnea perfectă îți poate înfrumuseța ziua, așa cum o friptură gătită greșit îți strică tot cheful.

Ai în continuare 7 recomandări venite de la bucătarii profesioniști, care te vor ajuta să alegi cea mai gustoasă bucată de carne.

1. Densă și solidă

Încearcă să simți bucata de carne pe care urmează să o cumperi, deoarece profesioniștii recomandă ca o bucată de carne rece să nu fie moale, fiindcă grăsimea când e rece se întărește, deci o bucată depozitată corespunzător trebuie să fie fermă. Regula funcționează și cu carnea ambalată, care trebuie să fie densă și uscată.

2. Culoarea roșie

Specialiștii au ținut să-ți amintească faptul că trebuie să vezi cu ușurință culoarea cărnii, deoarece cu cât mai deschisă este culoarea roșie cu atât mai fragedă e carnea. O bucată depozitată corespunzător nu va fi niciodată maro, verde sau gri, nici măcar pe margini, deci fii atentă mai ales când cumperi carne ambalată și verifică fiecare latură a pachetului.

3. Cum a fost crescut animalul

Încearcă să descoperi cu ce a fost hrănit animalul respectiv. S-ar putea să găsești această informație pe ambalaj sau poți întreba măcelarul. Ideea este că toți profesioniștii sunt de acord că iarba verde oferă cele mai multe minerale și vitamine, deci carnea cea mai gustoasă, cu o distribuție ideală a grăsimii.

4. Pentru ce îți trebuie carnea

Înainte de a cumpăra carne, gândește-te ce prepari, deoarece carnea ieftină s-ar putea să dureze mai mult până o prepari, dar este utilă când trebuie să marinezi ceva. În mod normal, cu cât mai experimentată ești în bucătărie, cu atât mai multe opțiuni ai. De exemplu, bucătarii recomandă să faci o ciorbă bună de găină cu oase și să nu te ferești de tăierea unui pui întreg.

5. Culoarea și distribuția grăsimii

Bucătarii sunt de părere că grăsimea distribuită uniform pe toată suprafța bucății de carne dau dă un gust mai bun, dar dacă este prea multă, aceasta strică textura și carnea devine greu de mestecat. Grăsimea de la animalele tinere este albă și odată cu înaintea lor în vârstă aceasta devine galbenă, are un gust mai intens și e mai tare. În plus, un mic strat de grăsime menține carnea suculentă.

6. Prețul

Carnea prea ieftină înseamnă adesea că plătești pentru umplutură cu apă sărată, drept pentru care profesioniștii recomandă să alegi o bucată mai mică, dar mai scumpă, care să fie de calitate. Se spune că porția optimă de carne pentru o persoană este de 120-200 grame în farfurie.

7. Împrietenește-te cu măcelarul

Dacă îți place carnea, atunci găsește-ți un măcelar de la care să cumperi mereu și să te împrietenești cu el, ca să-ți poată da sfaturi utile în privința calității cărnii, a bucății de care ai nevoie pentru a prepara ceea ce vrei tu și altele asemenea.

Galerie foto
Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 sep