Cum să ai grijă de prietenii tăi în ultima săptămână din ianuarie

De în Relatii 22 ian 2019

Oamenii de știință spun că a treia zi de luni din ianuarie este cea mai deprimantă din tot anul și prin extensie, anul acesta a coincis cu începutul celei mai deprimante săptămâni complete a primei luni a anului. Acum este momentul să te gândești la prietenii care au probleme și să îi ajuți cu tot ceea ce poți.

Iată 7 lucruri pe care le poți face pentru cineva care este depresiv.

1. Trimite-i un gif amuzant

Oamenii care au diverse afecțiuni psihice, printre care și depresia, vorbesc adesea foarte greu despre sentimentele lor și le este greu să întrețină o conversație, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că vor să fie lăsați în pace. Dacă cineva drag a devenit recent foarte tăcut, trimite-i un mesaj hazliu, care să vă facă pe amândoi să râdeți. Acesta este cel mai bun mod de a porni o conversație și chiar dacă vede mesajul și nu răspunde există șansa să-i fi adus măcar un zâmbet pe buze în ziua respectivă.

2. Stabilește o întâlnire

Oricui îi place să aibă la ce să se gândească și în timp ce oamenilor depresivi le este greu să fie entuziasmați de ceva, acest lucru nu înseamnă că tu n-ar trebui să mai încerci. Fă-ți prietenul sau prietena deprimată să fie de acord cu o întâlnire fixă, cu o zi, o oră și un loc bine stabilite dinainte. Ieșiți împreună într-un loc în care ați mai fost și v-ați simțit bine și ține minte că multă lume se luptă în această perioadă și cu anxietatea și nu consideră incitantă ideea unei aventuri.

3. Ieșiți la o plimbare

Este foarte ușor să stai închisă în casă când ești depresivă, deci dacă suspectezi că cineva apropiat n-a mai ieșit de mult din casă, atunci scoate-l afară, fie și până la magazin să faceți cumpărături, totul e să respire un pic de aer curat sau măcar rece.

4. Piaptăn-o

Dacă una dintre prietenele tale este cu moralul la pământ, du-te la ea și piaptăn-o sau fă-i un machiaj special, fă-i unghiile, iar dacă este un bărbat, ajută-l să se bărbierească, deoarece îngrijirea trupului ajută foarte mult în cazurile de depresie. Fii totuși cu băgare de seamă, deoarece dacă pui problema greșit, doar faptul că-i sugerezi c-ar avea nevoie de îngrijiri va înrăutăți lucrurile și dacă nu-i place ideea ca tu să faci acest lucru, atunci abandonează de tot această încercare.

5. Gătește-i ceva

Când o persoană abia are energia să se dea jos din pat, sarcini precum gătirea unei mese sănătoase pare o adevărată povară, de aceea, cele mai multe persoane depresive trăiesc din resturi alimentare și fast-food. Dacă știi pe cineva care trăiește astfel, invită-l la cină sau du-te pe la el și fă-i ceva de mâncare.

6. Ajută la curățenie

Cu toții trebuie să facem curat prin casă, dar pentru cineva care suferă de depresie este foarte greu, așa că oferă-te să faceți curățenie împreună, astfel veți avea o casă curată, dar și timp petrecut împreună, în care puteți vorbi vrute și nevrute.

7. Ai răbdare

Uneori este greu să fii prietenă cu cineva depresiv, dar cel mai bun lucru pe care-l poți face este să fii acolo pentru persoana respectivă. N-o forța să facă ceva ce chiar nu vrea și nu pleca când are cel mai mult nevoie de tine. Uneori, acest lucru înseamnă să-ți deschizi ușa la 3 dimineața pe când alteori înseamnă doar să-i răspunzi mereu la telefon.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Relatii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct