Cum îţi hidratezi copilul şi câtă apă trebuie să bea pe zi

De în Familie 13 iul 2015

Cantitatea de lichide zilnică recomandată la copii depinde de vârstă, de nivelul de activitate, dar şi de temperaturile de afară.

copil apa

Hidratarea este unul dintre cele mai comentate subiecte atunci când temperaturile de afară depăşesc 30 de grade Celsius. Din acest motiv, specialiştii încurajează părinţii să îi hidrateze corespunzător şi le reaminteşte că apa trebuie să fie principala băutură pe care o oferă copilului pentru hidratarea lui zilnică.

Conform unui studiu realizat de Institutul de Medicină al Academiei Naţionale din Washington, un copil sănătos, cu un nivel mediu de activitate, ar trebui să consume în jur de 6 pahare de apă pe zi. Cantitatea de lichide zilnică recomandată la copii depinde de vârstă, de nivelul de activitate al copilului, cât şi de temperatura de afară.

Efectele imediate ale deshidratării sunt concludente pentru starea de sănătate, dispoziţia şi capacitatea de învăţare ale copilului, iar pe termen lung, lipsa unei discipline privind consumul de apă favorizează apariţia unor afecţiuni medicale grave.

În plus, de multe ori copiii nu spun când le este sete, iar deshidratarea poate ajunge la un nivel critic în acest caz.

Copiii sunt mai predispuşi la deshidratare decât adulţii, motiv pentru care în sezonul cald părinţii trebuie să acorde o atenţie mai mare copiilor şi să se asigure că organismul acestora nu are de suferit de pe urma temperaturilor foarte crescute şi a activităţii fizice intense.

Vara, copiii sunt mult mai activi decât în restul anului şi trebuie să se ia în calcul faptul că au nevoie de doze suplimentare de lichide.

Odată cu sezonul cald, creşte şi pofta de băuturi răcoritoare, însă acestea nu garantează hidratarea corespunzătoare la fel cum o face apa.

Băuturile răcoritoare carbogazoase sunt de evitat în cazul micuţilor. Recomandate pentru un plus de hidratare şi vitamine sunt, însă, băuturile proaspete şi naturale, făcute în casă, precum limonada, smoothie-urile şi sucurile de fructe. Sursa: Disney Water.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 noi