Cum gândesc, de fapt, femeile: Specialiştii CONFIRMĂ că...

De în Dezvoltare personala 22 sep 2016

O nouă cercetare arată că estrogenul şi progesteronul influenţează semnificativ activitatea cerebrală a femeilor în perioada ovulaţiei.

Unele cercetări arată că femeile reuşesc să ofere indicaţii cu privire la orientarea în spaţiu mai bine decât bărbaţii. Un nou studiu de la Concordia University din Montreal, publicat în jurnalul Psychoneuroendocrinology, arată că acest lucru se întâmplă graţie hormonilor care declanşează ciclul menstrual.

"Femeile au raportat uneori că memoria lor funcţionează diferit, în funcţie de faza ciclului menstrual în care se află - chiar şi în timpul sau după menstruaţie, dar şi după instalarea menopauzei. Acest lucru i-a făcut pe cercetători să se întrebe dacă estrogenul şi progesteronul ar putea afecta memoria şi capacitatea de rezolvare a problemelor", a explicat profesorul de psihologie Wayne Brake, coautorul studiului.

"Cercetarea noastră arată că, în loc să afecteze memoria în general, estrogenul şi progesteronul determină, mai degrabă, creierul să favorizeze un sistem de memorie sau o anumită strategie în detrimentul altora."

Hormonii influenţează capacitatea de rezolvare a problemelor

În cadrul studiului, cercetătorii au testat 45 de femei cu ciclu menstrual regulat. Iniţial, participantele au completat un chestionar menit să le contureze "profilul hormonal", furnizând informaţii legate de ciclul menstrual, sarcini, metode contraceptive folosite şi alte tratamente hormonale, dar şi date despre obiceiurile din viaţa de zi cu zi.

Participantelor le-a fost dat şi un test de memorie verbală, ce presupunea amintirea unei liste de cuvinte, dar şi un test de navigare virtuală, ce presupunea găsirea căii de ieşire dintr-un labirint pe calculator, problemă ce avea mai multe soluţii.

În urma testelor s-a dovedit că femeile aflate la ovulaţie s-au descurcat mai bine la testul de memorie verbală. În schimb, femeile aflate în faza pre-menstruală s-au descurcat mai bine la rezolvarea problemei de navigare spaţială virtuală.

Astfel, studiul dovedeşte că schimbările hormonale pe care femeile le înregistrează pe parcursul ciclului menstrual au un impact mai mare decât se credea iniţial, afectând modul în care reprezentantele sexului feminin abordează şi rezolvă o problemă.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...că estrogenul şi progesteronul influenţează semnificativ activitatea cerebrală a femeilor în perioada ovulaţiei. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro
...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 sep