Ingrediente necesare:
- 500 g cartofi noi
- 70-80 g unt proaspăt
- 1 legatura mărar
- câteva fire de pătrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
Alege cartofi noi cât mai mici, pune-i 5 minute într‑un castron cu apă călduţă. Curăţă-i. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. Spală-i şi lasă-i la scurs pe un şervet absorbant.
Pune-i într-o oală cu apă şi o jumătate de linguriţă de sare. Lasă-i la fiert doar pe jumătate, 15- 20 de minute. Scurge de apa în care au fiert şi răstoarnă-i într‑o tavă pentru copt. Adaugă untul cubuleţe şi presară piper. Amestecă uşor cu o lingură de lemn să se acopere toţi cartofii cu un strat de unt, potrivit rețete.unica.ro.
Pune-i în cuptorul bine încins şi coace-i la foc iute, până se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.
Scoate-i din cuptor şi presară imediat deasupra mărar şi pătrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon şi sos de smântână sau iaurt.
Salată de cartofi cu hering afumat
Cum faci cea mai bună ciorbă de roșii cu orez






















