leucemie

Cercetătorii australieni anunţă o descoperire importantă...

Citeste mai mult»
zodie capricorn

Horoscop 5 octombrie 2022: Berbecii trebuie să-și țină...

Citeste mai mult»
Olga

Miss Crimeea 2022, Olga Valeeva, condamnată la plata unei...

Citeste mai mult»
Will Smith incident Oscaruri

Apple va lansa un film cu Will Smith, în ciuda...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 4 octombrie 2022: Berbecii vor face o călătorie,...

Citeste mai mult»
Mark Hamill

Actorul Mark Hamill a spus că Ucraina are nevoie de mai...

Citeste mai mult»
Sacheen Littlefeather

Sacheen Littlefeather, activista care a refuzat premiul...

Citeste mai mult»
The Beatles

Membrii formaţiei The Beatles apar într-un film inedit...

Citeste mai mult»
Prinţul Charles

Portretul regelui Charles III pentru viitoarele monede a...

Citeste mai mult»
zodie capricorn

Horoscop 1 octombrie 2022: Nativii Berbec au noroc din...

Citeste mai mult»
 Regina Margrethe

Scandal în familia regală din Danemarca după ce Regina...

Citeste mai mult»
Bruce Willis

Bruce Willis şi-a dat acordul ca o dublură digitală să...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit de...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 30 septembrie 2022: Gemenii sunt norocoși...

Citeste mai mult»
arsinel2

A murit actorul Alexandru Arşinel

Citeste mai mult»
Cher

Cher, apariţie surpriză în show-ul casei Balmain la...

Citeste mai mult»
brasov

Locuri pe care să le vizitezi în preajma Brașovului

Citeste mai mult»
insomnie

Ce boli ascunde insomnia. Când trebuie să ceri ajutor

Citeste mai mult»
regina elisabeta

John Williams şi Bob Iger, printre ultimele personalităţi...

Citeste mai mult»
Regina Margrethe a II-a a Danemarcei

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a retras titlurile...

Citeste mai mult»
echipament

Cum alegi echipamentul cardio la domiciliu?

Citeste mai mult»
haine

Haine fashion pentru anotimpul rece: geci de iarnă pentru...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 28 septembrie 2022: Berbecii trebuie să evite...

Citeste mai mult»
piersic

Florin Piersic a mărturisit care a fost cel mai mare vis...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira va fi judecată în Spania pentru fraudă fiscală....

Citeste mai mult»
william

Prinţul William şi Kate nu doresc o ceremonie amplă prin...

Citeste mai mult»
horoscop 5 martie 2021

Horoscop 26 septembrie 2022: Berbecii au parte de...

Citeste mai mult»
elisabeta

După decesul reginei Elisabeta a II-a, preţul de vânzare...

Citeste mai mult»
prodan

Poliţie: Anamaria Prodan a făcut, în februarie, plângere...

Citeste mai mult»

Rihanna va susţine concertul de la pauza Super Bowl, din...

Citeste mai mult»
Hilary Mantel

Scriitoarea Hilary Mantel, de două ori premiată Booker, a...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Viitorul James Bond va fi „în slujba Majestăţii Sale...

Citeste mai mult»
zodie capricorn

Horoscop 23 septembrie 2022. Gemenii pun capăt unei...

Citeste mai mult»
cafea

Cum să îmbunătățești gustul cafelei. Ingredientele pe...

Citeste mai mult»
william

Prinţul William le-a mulţumit voluntarilor şi membrilor...

Citeste mai mult»
 Elton John

Joe Biden îl invită pe Elton John, vineri, la Casa Albă...

Citeste mai mult»
pijamale

Care sunt tendințele de toamnă pentru pijamale

Citeste mai mult»
Juliette Binoche

Juliette Binoche: Trebuie să spunem ''nu'' rolurilor de...

Citeste mai mult»
Regina Margrethe a II-a a Danemarcei

Regina Danemarcei, diagnosticată cu COVID-19 după ce a...

Citeste mai mult»
globuri

Globurile de Aur, afectate de o serie de scandaluri,...

Citeste mai mult»

Copiii şi sportul - sănătate curată

De în Familie 22 mar 2017

Deşi în ziua de astăzi este la modă scutirea de la ora de educaţie fizică de la şcoală, părinţii trebuie să înţeleagă faptul că pentru a avea un copil sănătos şi armonios dezvoltat este necesar că acesta să facă sport.

Pentru aceia care vor să ducă la nivelul următor această activitate am alcătuit următoarea prezentare, care practic scoate în evidenţă secţiile cele mai importante ale Cluburilor Sportive Şcolare, cluburi de stat, care sunt pe cale de dispariţie din cauza slabei finanţări, deoarece din ce în ce mai mulţi copii preferă să stea în faţa tabletei în loc să-şi sacrifice timpul liber pentru actvităţi în echipa sau în orice caz, în mod susţinut, fie că este vorba de sportul rege în România, fotbalul, fie că vorbim de aspirantul la acest titlu, tenisul.

1. Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1

Acesta a fost primul club sportiv şcolar din România şi s-a înfiinţat la iniţiativa profesorului Romulus Spirescu, în anul 1957. În prezent oferă posibilitatea practicării a 14 ramuri sportive, sub îndrumarea a aproximativ a 50 de antrenori şi profesori, iar principalele ramuri sunt nataţie, polo şi baschet.
Adresa este B-dul Ion Mihalache nr. 162, sector 1 şi se ajunge acolo cu tramvaiele 20, 24, 45 până la staţia Aviator Popişteanu sau cu autobuzul 300, iar telefonic se poate apela 021 224 22 30.

2. Clubul Sportiv Şcolar Nr. 2

Clubul a fost înfiinţat în urmă cu aproximativ 55 de ani, la data de 1 septembrie 1959, prin Hotărâre de Guvern şi Ordinul Ministerului Învăţământului. O statistică realizată după primii 50 de ani de activitate arată că până în anul 2009, la cele 26 de catedre au fost încadraţi 391 de profesori şi antrenori şi 103.242 de sportivi înscrişi, dintre care 49.695 legitimaţi. La Clubul Sportiv Şcolar Nr. 2 copiii pot practica şah, dans sportiv, handbal, judo, volei, înot, fotbal, kaiac, bachet, gimnastică, hochei pe iarbă şi tenis de câmp.
Sediul administrativ al clubului se află pe B-dul. Ferdinand nr. 128, sectorul 2 (în aceeaşi clădire cu Grădiniţa şi Şcoala de muzică nr. 123). Aici se găsesc şi sălile de judo şi de şah. În patrimoniul CSS2 mai există şi baza sportivă „Pantelimon”, cu sala şi terenurile în aer liber pentru handbal, fotbal, volei, tenis şi hochei pe iarbă, dar şi baza sportivă „Obor”, cu sala de gimnastică şi bazinele în aer liber pentru înot. Personalul administrativ se poate consulta la numărul de telefon 021.252.25.08 sau e-mail css2bucureş[email protected]

3. Clubul Sportiv Şcolar Nr. 3

Această unitate sportivă s-a înfiinţat în anul 1965 sub denumirea de Clubul Sportiv Şcolar "Steaua" Bucureşti iar zece ani mai târziu s-a aprobat fuziunea cu Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, a cărui pepinieră a devenit. Astăzi clubul are 14 secţii şi anume: atletism, baschet, gimnastică artistică fete şi băieţi, handbal, judo, lupte greco-romane, lupte libere, polo, rugby, tenis de câmp, scrimă, volei şi haltere. Clubul îşi desfăşoară activitatea în mare parte pe bazele sportive ale Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" şi mai deţine baza sportivă de tenis de câmp Vicina, lângă Liceul D. Bolintineanu, sector 5.
Adresa poştală este B-dul. Ghencea Nr. 35, sector 5, Bucureşti. Pentru informaţii suplimentare se poate apela numărul de telefon 021 413 29 40 sau prin fax la 021 413 29 40 ori e-mail [email protected]

4. Clubul Sportiv Şcolar Nr. 4

Profesorii şi antrenorii de la acest club înţeleg că sportul poate aduce numai beneficii şi este revigorant în viaţa oricui, iar practicarea lui necesită investiţie doar asupra disciplinei fiecăruia. Au o programă bazată pe principiul latin "o minte sănătoasă într-un corp sănătos" şi tocmai de aceea spun copiilor să pună pe primul loc şcoala şi educaţia, pe locul doi sportul şi abia pe locul trei calculatorul sau televizorul. Aici copii pot practica hochei pe iarbă si baschet.
Adresa de corespondenţă a clubului este Str. Buchetului nr. 5, sector 3, numere de telefon 021 340 12 29 şi 0723 565 449, iar fax-ul este 021 340.36.35.

5. Clubul Sportiv Şcolar Nr. 5

La acest club se poate face baschet pentru dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a copiilor de toate vârstele, dezvoltarea capacităţii de comunicare şi a spiritului de echipă, stimularea imaginaţiei şi a creativităţii plus dezvoltarea şi educarea calităţilor morale şi de caracter. În cadrul Clubului de Baschet CSS5 copiii nu joacă doar baschet, ci au posibilitatea "să-şi facă prieteni, să se dezvolte şi să devină adulţi responsabili".
Pentru informaţii suplimentare părinţii sunt aşteptaţi alături de cei mici în Calea Plevnei nr. 124, sector 6 sau la telefon 0723 237 221 şi e-mail [email protected] pentru profesor Neagu Doru sau 0733 933 290 şi e-mail [email protected] pentru doamna profesor Neagu Ana Maria.
Informaţii despre alte ramuri sportive, cum ar fi boxul sau voleiul pot fi aflate la numerele de telefon 021 224 83 46, 021 316 41 76, 021 224 83 47 şi fax 021 224 83 46.

6. Clubul Sportiv Şcolar Nr. 6

CSS6 are ca misiune ducerea antrenamentelor de iniţiere până la marea performanţă şi pune la dispoziţia amatorilor baze sportive şi experienţă în atletism, baschet, handbal, tenis, atletism, badminton, baseball, kaiac-canoe, fotbal, hochei pe gheaţă, şah şi volei.
Adresa clubului este Str. Luică nr. 70, iar accesul cu transportul public în comun se poate face cu metroul de la Constantin Brîncoveanu şi autobuzul 116 (până la staţia UCEA), metrou de la Eroii Revoluţiei (fostul Pieptănari) şi autobuzul 102 (staţia UCEA) sau metroul de la Piaţa Sudului şi autobuzul 381 sau troleibuzele 76 şi 77 (până la piaţa Reşiţa).

7. Clubul Sportiv Dinamo

Deşi nu intră în categoria Cluburilor Sportive Şcolare acesta este un club sportiv cu tradiţie. Aici copiii pot practica 26 sporturi printre care gimnastică, handbal, rugby sau tenis de câmp. Reprezentanţii clubului au participat şi au avut rezultate remarcabile la mai multe olimpiade, campionate mondiale, jocuri mondiale universitare şi campionate balcanice. Deoarece interesul elevilor şi al părinţilor pentru antrenamente a fost foarte mare acestea au cuprins de-a lungul timpului jocuri cu caracter educativ menite să îndemne la depăşirea obişnuinţelor nesănătoase copiate din familie, de la alţi colegi sau cel mai des de la televizor. Agresivitatea, limbajul nepotrivit, lipsa de toleranţă şi respect pentru ceilalţi şi dorinţa de afirmare prin indisciplină sunt comportamente care fac parte din felul de a fi al unor elevi. Aceste atitudini exprimă modul în care copilul s-a adaptat la mediul în care trăieşte. În ciuda faptului că aceste comportamente le crează situaţii neplăcute, iar puterea obişnuinţei şi acţiunea mediului imediat îi limitează în a înţelege că pot fi şi altfel, antrenamentele susţinute de specialişti îi învaţă că în esenţa lor sunt minunaţi şi ascund un mare talent.
Pentru a vedea Parcul Sportiv Dinamo şi Sala Polivalentă Dinamo oricine poate vizită clubul la adresa Sos. Ştefan cel Mare nr. 7-9 sau suna la numărul 021 210 35 05.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
05 oct