Cifrele care îţi aduc FERICIREA sunt: 2, 5, 11, 15, 20, 43

Include aceste cifre în rutina ta zilnică şi vei avea suficientă energie şi bună dispoziţie încât să poţi muta munţii din loc!

Aceste cifre "norocoase" te ajută să îţi duci ţelurile la bun sfârşit mai eficient şi într-un timp cât mai scurt, să trăieşti mai mult şi să fii mai sănătoasă! Teoria din spatele acestor cifre se bazează pe cercetări relevante şi sfaturi ale experţilor.

Cifra 2

David Allen, autor al volumului "Getting Things Done", sugerează că dacă îndeplinirea unei sarcini durează nu mai mult de două minute, ar fi cazul să o rezolvi pe moment. Această regulă a celor două minute îţi va ţine lista de îndatoriri cât mai scurtă, evitând încărcarea ei cu mici nimicuri.

Cifra 5

Când te frustrează dificultatea unui proiect, foloseşte regula celor cinci minute. Pentru a elimina procrastinarea şi a te motiva, spune-ţi aşa: "Voi lucra pentru cinci minute. Apoi, dacă vreau, mă opresc."

Pentru a cultiva perseverenţa, spune-ţi că vei mai lucra încă cinci minute, după care te poţi opri dacă vrei. Chiar dacă decizi să te opreşti, tot vei fi cu 5 minute mai aproape de finalizarea proiectului. Ideea îi aparţine lui MJ Ryan, autor al volumului "This Year I Will".

Cifra 11

Dacă nu îţi place să faci mişcare, însă vrei să trăieşti o viaţă lungă şi sănătoasă, 11 minute de mers alert sau exerciţii moderate îţi oferă ocazia să te bucuri de beneficii majore. Această teorie a fost formulată de epidemiologul I-Min Lee, de la Harvard Medical School. În urma unei cercetări pe aceastp temă, a reieşit că subiecţii care au făcut mişcare timp de 11 minute pe zi au trăit cu 1,8 ani mai mult decât cei care nu au făcut mişcare.

Cifra 15

Eşti tentată să bei încă un pahar, deşi simţi că te-ai ameţit sau nu îţi poţi potoli pofta de ţigară dacă treci pe lângă un nefumător? Ei bine, poftele durează, în medie, conform cercetărilor, nu mai mult de 15 minute. Specialistul în recidive Alan Marlatt descrie poftele ca pe valuri, care urcă până la un anumit nivel, după care se "sparg". Poţi naviga printre ele ştiind că după cele 15 minute de disconfort vei putea fi mândră că nu ai cedat şi ţi-ai atins scopul.

Cifra 20

Încerci să rezolvi o problemă, însă răspunsul se lasă aşteptat? Opreşte-te, relaxează-te şi fă ceva diferit timp de 20 de minute. Poţi fie să faci o plimbare, să tragi un pui de somn sau chiar să croşetezi. Când te întorci la birou, vei fi surprinsă să constaţi că răspunsul va veni cât ai clipi. Când întrerupi tiparul intenţionat, creierul eliberează substanţe care împiedică răspunsul natural al organismului la stres. Reuşeşti astfel să te relaxezi, abordând un mod de gândire ceva mai creativ. Fenomenul a fost definit de cercetătorii Herbert Benson şi William Proctor drept "principiul evadării".

Cifra 43

Eşti gata să intri în liga profesioniştilor la capitolul fintess, astfel încât să îţi sporeşti speranţa de viaţă cu aproape 5 ani? Ei bine, 43 de minute de mişcare pe zi se transformă într-o viaţă cu 4,2 ani mai lungă. Dacă, în schimb, ai la dispoziţie numai 22 de minute pe zi pentru a face mişcare, vei reuşi să câştigi 3,4 ani.

Aşadar, dacă vrei să fii mai sănătoasă, mai productivă şi mai fericită, "pariază" pe cifrele 2, 5, 11, 15, 20 şi 43!

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 sep