Cea mai bună terapie este...

De în Sanatate 22 iul 2019

Muzica este plină de emoții și te poate face să plângi sau să fii fericită, deoarece este o resursă foarte puternică și dacă e folosită corect ea poate sărbători dragostea, dar altfel te poate duce și în depresie sau anxietate.

Cum în ultima vreme se pune din ce în ce mai mult accentul pe sănătatea mentală, ar trebui să căutăm variante alternative de a calma pe cineva înainte să-l trimitem la medic. Dacă tu însăți treci printr-o perioadă mai grea, poți întotdeauna să te refugiezi în muzică, dar cu cântece fericite, nu triste și iată de ce.

Corpului îi place ritmul

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată un cântec ce te-a făcut să vrei să dansezi pe loc, oriunde te-ai fi aflat. Aceste cântece sunt de obicei din categia R&B, Pop și Dance. Ascultă muzica ta preferată, exceptând acele melodii cu versuri triste. trebuie doar să găsești artistul sau măcar genul muzical, care te poartă pe alte meleaguri.

Cum reacționează organismul la muzică

Conform unei cercetări realizate de studenții de la University of Wessex, unele acorduri interacționează cu sistemul tău nervos, ceea ce te calmează și relaxează. Muzica bună te ajută să-ți imaginezi un scenariu în care totul este perfect și tu ești fericită, iar unele melodii chiar îți fac pielea de găină.

Cum te face muzica să te gândești la altceva

Muzica nu doar că ajută ci chiar vindecă spiritul. Ea este puternică și inspiră mulți oameni, iar doi ani de studii de canto ajută creierul unui copil să se dezvolte mai repede. Ea poate fi folosită pentru a inspira dragoste sau ură, în funcție de cine o primește. Aceasta te poate face să vezi realitățile vieții, dar te poate face și să vezi viața în roz, deși nu este înttodeauna astfel.

Muzica te poartă pe alte meleaguri

Te simți atașată de o anumită melodie pentru că te identifici cu versurile, care fie descriu o situație asemănătoare cu una prin care ai trecut tu fie mintea ta le asociază cu o anumită persoană sau activitate. Foarte multe persoane emotive și-au făcut deja o listă cu cântece care îi binedispun sau îi transpun într-un moment anume din viața lor. În plus, există anumite compilații alcătuite anume să te facă de exemplu să te concentrezi, să înveți mai ușor, să te relaxezi, să intri într-o atmosferă romantică sau să dormi mai bine.

Ajută-te pe tine și pe alții care au nevoie, deoarece sănătatea mentală este foarte importantă, dar dacă chiar nu găsești rezolvare, apelează cu încredere la un psiholog, deoarece nu este nici o rușine, iar stresul netratat poate avea repercursiuni grave, atât psihice cât și fizice.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 aug