Ce se întâmplă în organismul tău dacă te enervează plescăitul

De în Sanatate 4 feb 2019

Dacă te enervează plescăitul, molfăitul, băutul zgomotos, sorbitul din pahar și bătutul din degete, dacă îți vine să țipi la persoana respectivă, să vorbești urât sau să devii agresivă, înseamnă că suferi de misofobie, o malformație a creierului.

Misofobia înseamnă că urăști zgomotele și a început să fie tratată ca o afecțiun în anii 2000, când mulți cercetători au început să studieze emoțiile negative, gândurile și chiar reacțiile fizice provocate de aceste sunete enervante, dar n-ar trebui ăs te îngrijorezi prea mult, deoarece această problemă nu este încă tratată ca o boală psihică. Misofobia nu este doar un caz de zgomote care te deranjează, ci în care chiar te duc spre disperare. Dacă lângă tine stă un om care plescăie sau soarbe zgomotos din pahar, ți se va părea că sunetul respectiv este principalul sunet din jur și se aude cel mai tare. Câteodată, această afecțiune duce la probleme serioase cu partenerii de viață, membrii familiei și prietenii, deoarece reacțiile sunt foarte neașteptate și duc la adevărate certuri.

Conform cercetătorilor, există o mare diferență în creierul celor cu misofobie, unde se găsesc mari cantități de mielină, adică un strat de fosfolipide, electroizonlant, mai gros decât în cazul celorlalte persoane. Această enervarea la auzul anumitor sunete este susținută de dovezi științifice și se caută tratamente pentru această stare. Din păcate, nu există încă un tratament cu adevărat eficient, însă există diverse metode de a-i face față. În acest sens, unii psihoterapeuți oferă servicii de hipnoterapie, dar cea mai răspândită formă de tratament este tot terapia cu sunete, când se înconjoară persoana respectivă cu sunete specifice, practic pentru a se obișnui treptat prin expunerea controlată la diverse zgomote.

Conform unor cercetări recente, oamenii cu misofobie sunt genii creative, fiindcă oferă atenție mai multor sunete decât majorității populației și creierul lor face față mai multor detalii.

Tag-uri: , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 aug