Ce trebuie să faci dacă vrei să prioritizezi ceva

De în Dezvoltare personala 28 feb 2020

Există două tehnici foarte eficiente care te ajută să-ți aduci aminte ceva: una dintre ele este să-ți creezi o mantra (de ex.: telefon, portofel, chei) și a doua este să pui obiectele de care ai nevoie la îndemână sau măcar un post-it pe care să le fi scris în prealabil.

Ideea este că dacă vrei să poți face ceva important fără să treci printr-o grămadă de alte lucruri mai întâi, trebuie să faci acel lucru important să fie vizibil, astfel încât să te împiedici de el chiar și să nu poți avansa fără a-l băga în seamă. Această tactică funcționează și pentru modul în care vrei să-ți petreci timpul.

Emily Balcetis, profesor de psihologie la „New York University” și autoarea cărții „Clearer, Closer, Better: How Successful People See the World” este de părere că poți prioritiza ceva dacă îl treci în calendar, pentru că acolo vezi efectiv ce trebuie să faci și pe urmă poți obține o senzație de împlinire când bifezi respectivul lucru ca fiind efectuat, spre deosebire de ce ții doar în minte și poți uita. Dacă vrei să faci ceva, fie că este de natură personală sau profesională, pune activitatea respectivă pe listă și acordă-i un timp fix și dacă tot apare altceva și programul îți este dat peste cap, atunci îl pui în capul listei a doua zi.

Pe scurt, începe fiecare zi cu câte o listă de lucruri prin care vrei să treci sau pe care vrei să le realizezi și la sfârșit vei avea o evidență mai bună a ceea ce faci cu timpul tău, iar dacă un lucru îl tot pui pe listă și observi că se tot amână, atunci trebuie să te întrebi cât de important este de fapt pentru tine.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 oct