Câte calorii au, de fapt, nucile

De în Diete 16 ian 2020

Nucile au mai puține calorii decât credeai și cercetările confirmă acest lucru, deoarece etichetele diverselor produse au început deja să arate chiar și cu 20 de calorii mai puțin.

Caloria este o unitate de măsură a energiei, astfel încât orice aliment poate fi ars și temperatura degajată indică de fapt câte calorii avea produsul respectiv. Se știe de peste 100 de ani că organismul uman poate sustrage în jur de 9 calorii din fiecare gram de grăsime și 4 calorii din fiecare gram de proteine, dar cercetătorii au putut face câteva corecturi în ultimii ani, datorită tehnologiei avansate.

Nucile, fiind părți dintr-o plantă, sunt formate din celule cu pereți destul de rezistenți, motiv pentru care acestea sunt de fapt atât de sățioase, ceea ce înseamnă totuși și că unii nutrienți, mai ales cei din grăsimi, sunt blocați în interiorul celulelor, acolo de unde sistemul digestiv nu îi poate elibera întotdeauna, ceea ce nu se întâmplă însă și în cazul în care mănânci nuci pisate. În experimentul menționat, cercetătorii au ars mâncarea ce urma să fie consumată de câțiva oameni, apoi au ars și fecalele acestora, pentru a vedea câte calorii au mai rămas după digestie, iar pentru acest lucru, participanții au trebuit să-și păstreze toată urina la frigider.

Drept urmare, s-a putut vedea că nucile întregi au cu 21% mai puține calorii decât se credea inițial, migdalele au cu 32% mai puțin, iar caju-ul are cu 16% mai puțin. Cu toate acestea, etichetele nu-și vor schimba și cantitatea de macronutrienți, deoarece nimeni nu extrage același număr de calorii, deoarece fiecare persoană este diferită, motiv pentru care nici dietele pe bază de numărarea caloriilor nu funcționează în cazul tuturor.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
06 dec