vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»
chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»

Ascendentul - crucial in cuplu!

În Dragoste & Sex 19 dec 2009
Ascendentul arata viziunea noastra asupra propriei persoane dar si asupra vietii precum si modul in care ne integram in societate, in viata, in lume. Daca persoana cu care vreti sa fiti are majoritatea planetelor personale - Marte, Mercur, Venus si luminariile, in armonie cu Ascendentul dvs este, de asemenea foarte important. Asa ia nastere cea de-a treia parte a serialului nostru de compatibilitate de cuplu si ultima, semnata nimeni alta decat Minerva. Bonus: un exemplu de compatibilitate de cuplu, oglindit intr-o poveste emotionanta.

Este important pentru doi oameni sa aiba Ascendentul in acelasi element si chiar doar una sau doua din planetele tot acolo sau intr-un aspect bun cu Ascendentul. Daca nu este asa, relatia se clatina precum conjunctiile sau opozitiile dintre Soare, Luna sau Venus, ca sa nu mai amintim de dizarmonia dintre Ascendentele celor doi.
 
Conjunctie si similitudine
 
Oricare dintre planetele Soare, Luna, Venus in tranzit ori cu Ascendentul care formeaza o conjunctie cu planetele natale, de exemplu Luna Ea - Luna El, sau cu oricare planeta din acest grup, de exemplu Soare Ea - Ascendent El, este foarte puternica si putem vorbi despre compatibilitate.

Conjunctia Marte Ea - Marte El este de regula, extrem de sensibila si chiar conflictuala, desi daca este sa stabilim prioritatile si sexualitatea este pe primul loc, atunci putem vorbi despre compatibilitate.

In particular trebuie spus ca orice conjunctie, cu exceptia lui Marte (ori a lui Saturn si a lui Pluto), dau o mare compatibilitate. Si ca orice lucru, pentru a intregi tabloul, normal ca sunt importante detaliile, care musai trebuie sa le luam in considerare. O relatie nu poate fi citita ca orice aspect astrologic. Dar conjunctiile sunt intr-adevar cele mai bune aspecte pentru compatibilitate deoarece compatibilitatea incumba in primul rand similaritate si nici un aspect astrologic nu sugereaza similitudinea asa cum o face conjunctia.
 
Stimularea sensibilitatii prin sextile
 
Sextilele si trigoanele vorbesc despre comuniunea de idei si comunicare din interiorul relatiei, fiind aspectele cele mai bune pentru o sinastrie. Acestea sunt cu atat mai puternice cu cat sextilele se formeaza sub un orb de 5 grade, iar trigoanele sub unul de 6 grade.

Sextilele au o mai mare putere de stimulare a sensibilitatii iar trigoanele face sa constientizati cu mai multa usurinta sentimentele. In general, luam in considerare mai intai conjunctiile pentru a considera compatibilitatea ca fiind excelenta apoi trigoanele si abia pe urma, sextilele. Ne aflam pe
drumul cel bun.

Semi-sextilele sunt aspecte care se formeaza intre planete dispuse in semne  vecine, unghiuri de 30 de grade. De exemplu, Luna unuia dintre parteneri este in Taur iar Luna celuilalt in Berbec. Acesta este, se pare, cel mai putin studiat si inteles aspect din sinastrie. In mod normal nu ar fi un aspect bun deoarece energia semi-sextilului arata exact ceea ce nu am vrea sa vedem la partenerul nostru si invers, ce nu am vrea sa stie partenerul despre noi. Iar mai multe planete in semi-sextil nu sunt deloc bune pentru compatibilitate.

Cand Luna si Soarele celor doi sunt in semi-sextil ne aflam in fata unei prietenii care nu se va transforma niciodata in dragoste, in schimb daca sunt in semi-sextile Soarele lui cu Soarele ei si Luna lui cu Luna ei, este un aspect foarte bun pentru relatiile sexuale excelente, adica celebra potrivire la...pat.
 
Opozitia este interesanta
 
Opozitiile sunt incredibil de puternice atunci cand vorbim despre atractie si, de asemenea, puternice ca baza pentru compatibilitate. Dar opozitia, orice am spune, tot opozitie ramane. Le putem considera rezonabile cand se produc intre planetele personale (Marte, Saturn si Pluto in nici un caz nu vor fi incluse aici), dar si atunci cu anumite rezerve mai ales daca fac aspecte stresante cu celelalte planete.

Pe de alta parte, prea multe opozitii inseamna prea mult asta in cazul ca vreunul din parteneri nu juca la doua capete. Un orb de 8 grade este mai relaxat dar daca opozitia se realizeaza sub un orb de 6 grade deja ea devine puternica si fiti siguri ca aceasta relatie se va incheia, mai devreme sau mai tarziu, oricat am spera contrariul. Aspectul l-am gasit la legaturile afective cu durata intre doi si opt ani, chiar si cincispreze am avut in cateva situatii.

Putina tensiune nu strica, dar…
 
Patratul dintre oricare din armoniile planetare: Venus - Venus, Soare - Soare, Luna - Luna, Ascendent - Ascendent, s.a sunt dificile nu doar prin definitie, si sugereaza incompatibilitatea, dar compatibilitatea absoluta ar insemna idealul ceea ce este imposibil, dar putina tensiune nu strica niciodata, poate fi o conditie pentru ca lucrurile sa mearga bine.

Cand insa patratul se realizeaza sub un orb de 6 grade deja avem un aspect care atrage atentia, este ca si cum ne-am afla in fata a doua pietre de moara care permanent se ciocnesc si sar scantei si in aceste conditii compatibilitate nu poate exista. Poate intr-o alta viata...
 
Inconjunctia sau reglajul karmic
 
Inconjunctia sau quincunxul este poate cel mai confuz aspect dintr-o sinastrie. Partenerii tind sa aiba ciocniri frecvente care de cele mai multe ori le fac un deserviciu decat sa ii ajute sa inteleaga ce se intampla. In schimb, astrologia moderna considera ca un quincunx strans intre planetele interesate in compatibilitate cum sunt Venus - Venus, Luna - Luna, Soare - Soare ori Asc - Asc, este un aspect foarte bun deoarece este vorba despre un reglaj karmic intre parteneri.

Disfunctionalitatea vine de la aspectul in sine dar faptul ca acesta se realizeaza intre planetele care vorbesc despre compatibilitate inseamna ca cei doi au o datorie unul fata de celalalt, mai au inca ceva de facut impreuna, misiunea lor inca nu s-a terminat, iar balanta cosmica trebuie reechilibrata.

Afirm acest lucru pornind de la ipoteza sustinuta de astrologia karmica si anume ca toate relatiile noastre sunt de fapt o alta fateta a acelorasi relatii, cu aceeasi parteneri. Adica toate intalnirile noastre se petrec cu oameni pe care i-am cunoscut intr-o alta viata si alaturi de care trebuie sa incheiem un ciclu de relatie pentru a evolua spiritual.

In loc de final
 
In sfarsit, un alt element, care vine sa sustina compatibilitatea dintre doua persoane, este ca acestea sa aiba planetele in acelasi gen de semne. Astfel, persoanele cu o tendinta sporita spre masculinizare au nevoie de parteneri de acelasi gen, pe cand cele feminine au nevoie de  parteneri cu acelasi grad de feminitate. Ca o recaspitulare sumara, sa mai retineti ca:

• Conjunctia dintre Luna si Asc, Soare sau Luna ori Soare si Asc sunt cateva dintre cele mai bune aspecte pentru a vorbi despre o compatibilitate pe termen lung. Conjunctiile de tip Luna - Luna, Asc - Asc sau Soare - Soare fac parte, de asemenea din aceeasi categorie in ce priveste compatibilitatea de cuplu. Cand calitatea acestor aspecte se regaseste in hartile amandurora, in particular Luna - Asc, am putea avea situatia unui cuplu cu o foarte mare compatibilitate iar problemele oricat de mari ar fi nu il vor zdruncina. Este ultima intalnire pentru ca cei doi, au ajuns la echilibrul cosmic la care trebuiau sa ajunga.

• Exista oameni care au relatii dizarmonice intre planetele care ar trebui sa consolideze cuplul, dar faptul ca el sau ea, are Luna natala conjuncta cu Asc celuilalt, fac ca cei doi sa fie impreuna impotriva tuturor. Se pare ca acest aspect are darul de a diminua influentele negative. Din nou intervin echilibrul cosmic.

• Trigoanele si sextilele intre Venus - Venus, Venus - Marte, Marte - Marte sau conjunctia Venus - Venus sunt aspecte foarte bune care indica dorinta si compatibilitatea sexuala intre cei doi, pentru foarte multa vreme.
 
Exemplu de compatibilitatea de cuplu:
 
Compatibilitatea de cuplu sau sinastria este un subiect pe cat de complex pe atat de delicat chiar si in astrologie. De ce? Pentru ca sunt o suma de factori care trebuie luati in considerare si de aceea putini sunt astrologii care se incumeta sa faca acest tip de analiza. Nu faptul ca ia destul timp ci faptul ca implica multa responsabilitate.

Sotul are Asc la 24 gr 34 Balanta iar sotia la 8 gr 50.

Asc celor doi parteneri deci, este in acelasi semn, Balanta. De aici echilibrul dintre ei. Nu este vorba despre obisnuinta ci de echilibru efectiv, ce are unul nu are celalalt si invers. Poate ca, vorba sotiei, ceva mai persuasiva, sa fi tensionat la un moment dat problemele in cuplu, dar intotdeauna au reusit sa gaseasca solutia salvatoare, ba as spune ca au chiar si acelasi tip de intelepciune si puterea de a invata ceva din tot ceea ce li se intampla (trigonul Saturn – Asc al celor doi).

Le plac surprizele si nu s-au dat in laturi sa si le faca. Iar posibilitatea de a materializa multe din lucrurile pe care si le-au dorit este iarasi un punct de echilibru.

Impetuozitatea sotiei chiar daca l-a deranjat pe sot acesta nu s-a dat in laturi sa o admonesteze, dar nu agresiv ci calm, cu un soi de resemnare acceptata. De asemenea, aparent inertia sotului chiar daca o scotea din sarit pe sotie, aceasta a gasit  solutii sa il mobilizeze.

Luna este cea mai importanta planeta implicata intr-o relatie. Ea reprezinta cele mai profunde nevoi privind siguranta afectiva si este foarte dificil intr-o relatie sa nu poti sa oferi partenerului siguranta afectiva de care are nevoie.

Luna sotului este in Scorpion ceea ce dovedeste ca intotdeauna feminitatea si senzualitatea sotiei a fost un adevarat magnet pentru  el.

Luna sotiei este in Pesti semn ca doamnei i-a placut aparenta calmitate a sotului ei, ba chiar si anumite mofturi pe care le mai facea acesta, dar si docilitatea, calinitatea, echilibrul interior, credinta ca pot face ceva impreuna.

Dar cum astrul amandurora este in semn de apa, iar suntem in fata unei dominante feminine. Nu inseamna ca sotia l-a dominat ci ca latura feminina a sotului a primat chiar daca nu a fost de acord intotdeauna cu ceea ce spunea, facea sau cum actiona sotia sa.
Deoarece Soarele este de natura masculina, el arata ce anume asteapta femeia de la barbat.

Soarele celor doi este conjunct, semn ca actioneaza intr-o consonanta destul de armonica. In semn de apa, mare sensibilitate si de aici usurinta cu care se ranesc cei doi.

Cum Racul este un semn al familiei, toate problemele s - au consumat in interiorul cuplului. Indiferent de probleme nu ar fi fost posibil un divort deoarece partenerii au stiut sa se puna de acord, pe de o parte, iar sotul a acceptat sugestiile sotiei. Poate ca sotia si-ar fi dorit ca sotul sa fie ceva mai impetuos, iar sotul ca sotia sa sa fie putin mai temperata.

Ca polaritate fiind vorba despre un semn de apa, clar domina sotia, in sensul ca in societate ea iese rapid in evidenta pe cand sotul se lasa descoperit.

Venus arata ce il atrage pe un barbat la o femeie. Femeia cu un Venus puternic aspectat in harta natala si aflat in elementul sau sau daca se afla intr-un aspect deosebit de armonic cu Venus din harta unui barbat intra in relatie cu acesta cu foarte mare usurinta si implicit, atractia si dorinta sexuala se  amplifica datorita compatibilitatii dintre semnele, casele si planeta implicata.

La sotie, Venus este in Leu, semn de Foc, dovedeste o feminitate puternica. Este tipul de femeie care duce totul si poate face totul fara probleme.
La sot, Venus este in Gemeni, semn de Aer, adica admira energia sotiei si lasa sotul pe seama ei.

Intre planete exista armonie, afinitatea Aer – Foc este foarte puternica: Focul este fascinat de felul cum se imprastie Aerul iar Aerul intretine Focul. Asta s-ar traduce cam asa: sotul a vazut ca sotia poate face totul s-a implicat mai putin in problemele de familie, lasand mare parte din greul familiei pe seama sotiei, si si-a vazut de ale sale. La asta a contribuit si sotia.

Marte arata ce o atrage pe o femeie la un barbat. Totusi, de retinut ca prea multe elemente martiene nu sunt chiar atat de bune pentru sinastrie si compatibilitate. Marte nu inseamna doar un barbat frumos ci chiar trebuie sa-l facem sa fie.
Sotul are Marte in Leu si da aparenta unui barbat stapan pe situatie dar care nu este prea comunicativ. Sotia are Marte in Gemeni, destul de prost aspectat, semn ca si-a dorit un barbat pe care sa il poata domina.

Cu toate acestea intre cele doua planete exista o foarte mare afinitate, ca si cum cei doi ar avea acelasi tip de energie.
Stim ca o conjunctie este unul din cele mai bune aspecte pentru compatibilitate deoarece compatibilitatea incumba in primul rand similaritate si nici un aspect astrologic nu sugereaza similitudinea asa cum o face conjunctia.

Suprapunerea celor doua teme astrale scoate in evidenta doua conjunctii.


Cea dintre Sorele sotiei si Soarele sotului, primul factor de compatibilitate admis,  Si cea dintre Mercur-ul sotiei si Mercur-ul sotului, semn ca cei doi nu au nevoie de prea multe cuvinte ca sa se inteleaga. Ba as spune ca au acelasi tip de gandire, un mental insa subordonat emotiilor si afectelor. As spune ca sunt persoane impresionabile. Vor fi bunici excelenti.
Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 apr