Află cum să alegi uleiul de cocos potrivit

De în Diete 31 aug 2018

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase din lume, cu numeroase beneficii și întrebuințări, iar peste 1500 de studii i-au confirmat proprietățile medicinale.

În principiu, uleiul de cocos este format din acizi grași cu lanț mediu, printre care acid lauric, acid capric și acid caprilic. Toți aceștia sunt extrem de sănătoși și formează aproximativ 62% din acest tip de ulei, iar 91% din grăsimea conținută este una sănătoasă, fiind saturată. Ei sunt mult mai buni dect acizii grași cu lanț lung, deoarece au puternice proprietăți antimicrobiene și antifungice, ceea ce ajută la acumularea energiei și îmbunătățirea digestiei, pentru că nu sunt transformați în depozite de grăsime.

Uleiul de cocos tratează infecțiile de rinichi, boala Alzheimer, cancerul și inflamațiile, energizează organismul, previne bolile de inimă și hipertensiunea, îmbunătățește sistemul imunitar, protejează ficatul, ajută la digestie și scăderea în greutate și îmbunătățește aspectul pielii. El este excelent pe post de produs cosmetic, ca ulei de corp, body scrub, balsam de buze, demachiant, cremă de epilat sau spumă de ras, cremă de ochi, ulei de masaj, cremă de noapte, tratament pentru mâncărimi, păduchi, respirație urât mirositoare, vergeturi și mătreață, dar poate fi folosit și pe post de deodorant.

Pentru a beneficia de toate aceste atribute, trebuie să știi ce tip de ulei să alegi și iată care sunt diferențele dintre ele:

Ulei de cocos virgin

Uleiul de cocos virgin este produs din nucă de cocos proaspătă, organică și certificată ECO, nu a fost rafinat, drept pentru care păstrează aroma specifică și poate fi încălzit la 175 de grade Celsius. În timpul preparării acestuia, producătorii scot nuca de cocos din cochilie și o presează, iar tot ceea ce rămâne este produsul finit, uleiul pur.

Ulei de cocos rafinat

Acest tip de ulei este făcut din lapte de cocos uscat, a fost rafinat, certificat organic și fără coloranți sau conservanți, dar aroma este una neutră și poate fi încâlzit până la temperatura de 200 de grade Celsius. De asemenea, este preparat la abur, pentru a obține o aromă neutră.

Ambele tipuri de ulei descrise au propriile valori nutriționale, deci se pot folosi în siguranță și conțin în jur de 62% acizi grași de lanț mediu, inclusiv 50% acid lauric, dar când te duci să cumperi ulei de cocos trebuie să alegi întotdeauna unul cu certificat, care să nu conțină chimicale. În plus, dacă alegi să cumperi din acela virgin, acesta ar trebui să nu fie decolorat sau să i se fi extras aroma. Asigură-te că nu conține hexan și a fost presat la rece.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 aug