8 trucuri culinare pentru cei cărora nu le place să petreacă mult timp în bucătărie

De în Casa & Gradina 21 mar 2018

Oricui îi place să economisească timpul și nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să faci mâncăruri sănătoase și gustoase. Trebuie să știi doar câteva lucruri mărunte.

Următoarele 8 trucuri sunt foarte utile dacă vrei să ai timp și de altceva, ele îți vor ușura viața de gospodină și te vor lăsa să te bucuri de alte momente plăcute alături de cei dragi.

1. Înmoaie pastele înainte de a le găti

Deși sună ciudat, chiar funcționează. Înmoaie pastele în apă și acoperă-le cu ceva. Lasă-le câteva ore sau peste noapte și vei putea găti pastele în apă clocotită în doar 60 de secunde sau (în funcție de tipul pastelor) le vei putea servi direct așa, cu un sos la alegere.

2. Adaugă praf de copt ca să caramelizezi de două ori mai repede ceapa

Adaugă în tigaia în care călești ceapa 1/2 linguriță praf de copt chiar înainte de a-și schimba aceasta culoarea și se va carameliza instantaneu, fără a se arde, cu atât mai mult dacă amesteci continuu.

3. Rade parmezanul la temperatura camerei

La temperatura camerei, orice tip de brânză se moaie și devine mai ușor de ras.

4. Taie carnea cât e încă înghețată

Dacă vrei să obții felii de friptură egale, atunci taie carnea cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, când aceasta este încă relativ înghețată. În plus, feliile subțiri se vor găti mai repede.

5. Fă alte mâncăruri din resturi

Dacă gătești o dată prea mult, nu arunca ce-ți rămâne ci fă din resturi alte feluri de mâncare. De exemplu, curcanul și porcul se gătesc mai greu, dar reprezintă cina perfectă în familie și resturile pot fi folosite pentru diverse alte preparate, cum ar fi salate, sendvișuri sau tocănițe. Păstrează resturile în containere sigilate.

6. Taie untul în cubulețe, ca să se topească mai repede

De asemenea, în timp ce gătești altceva, untul tăiat bucățele îl poți pune lângă cuptor, ca să se topească și mai repede.

7. Învață să decojești rapid cartofii

Pune cartofii cu coajă în apă fierbinte, timp de 30 de secunde, apoi pune-i într-un bol cu apă rece. După alte 30 de secunde vei putea să decojești cartofii cu mâna, datorită diferenței de temperatură. O altă modalitate este să ții cartofii în apă sărată timp de 15-20 de minute.

8. Gătește rapid legumele în apă minerală

Folosește apă minerală în loc de apă normală când vrei să gătești legume, deoarece bicarbonatul din ea sparge celuloza și grăbește procesul de gătire, ceea ce va face ca legumele să fie mai moi, dar să-și păstreze culoarea.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 iun