8 motive cruciale pentru care ar trebui să petreci mai mult timp singură

Pe parcursul vieţii, petrecem mult timp cu familia şi prietenii, iar ocazional avem timp şi pentru noi. Este foarte important să ştim să petrecem timp de calitate cu noi înşine.

ploaie

Iată 8 motive cruciale pentru care ar trebui să petreci mai mult timp singură.

» Când eşti singură, poţi să comunici cu sinele tău - Ne încărcăm cu tot felul de informaţii din mass-media, de la prieteni sau colegi şi chiar de la familie, motiv pentru care, din când în când, trebuie să ascultăm şi informaţiile pe care ni le transmite vocea interioară.

» Dacă vrei să fii creativă şi mai încrezătoare în forţele proprii, trebuie să înveţi să mai petreci timp singură - Ascultă-ţi instinctul şi nu căuta aprobarea nimănui atunci când vrei să iei o decizie crucială. Ascultă-te pe tine şi acţionează cum consideri că este mai bine pentru tine.

» Devii independentă - Când suntem singure, avem mai mult timp la dispoziţie să visăm, să muncim pentru a ne atinge ţelurile, lucru ce ne ajută să avansăm din punct de vedere personal, dar şi profesional.

» Ai nevoie de pace şi linişte pentru a lua cele mai bune decizii - Când suntem singure şi nu ne gândim la ceva anume, imaginaţia noastră prinde aripi şi ne ajută să ajungem cu mintea acolo unde nu putem ajunge cu trupul, lucru ce ne permite să avem cele mai bune idei şi să luăm cele mai bune decizii.

» Vezi lumea aşa cum e ea - Când te izolezi de emoţii şi griji, reuşeşti să vezi lumea prin perechea de ochelari potrivită şi găseşti rezolvare la probleme prin diferite mijloace, la care de multe ori nu te-ai gândit.

» O după-amiază petrecută singură te scapă de stres şi anxietate - Când eşti tu cu tine, poţi face minuni, poţi gândi la rece lucrurile şi te poţi reface după o perioadă mai grea.

» Îţi stabileşti mai uşor priorităţile - Cea mai bună metodă prin care poţi să decizi ce e bine şi ce nu, dar mai ales să îţi faci o listă clară cu ceea ce vrei să faci, este să discuţi tu cu tine şi să petreci o perioadă de timp singură.

» Devii mai productivă - Atunci când eşti singură, ţi-ai stabilit priorităţile şi nu îţi poate perturba nimeni liniştea, eşti motivată să munceşti şi să realizezi tot ce îţi propui, aşa că, din când în când, este bine să te mai închizi în bula ta de linişte.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 sep