7 motive ca să recunoști că ai avut un avort

De în Familie 7 oct 2019

Pentru prea mult timp, avortul a fost un subiect tabu, dar nu trebuie să te rușinezi sub nicio formă, în primul rând pentru că este corpul tău și faci ce vrei cu el și cu atât mai mult dacă ai avut parte de un avort spontan, când practic tu nu ai niciun fel de control și prin urmare nicio vină.

Iată cum s-a schimbat lumea în ultimii 10 ani și de ce este important ca acest subiect să nu mai fie tabu.

1. Avortul are impact pe termen lung

Nimic nu se compară cu sentimentul acela de a crea o nouă viață. De îndată ce rămâi însărcinată, simți cum crește un alt om în tine, de aceea trebuie să cunoască toată lumea efectele unui avort, indiferent de vârsta la care s-a întâmplat, atât a mamei cât și a fătului nenăscut. Viața merge înainte, dar amintirile rămân.

2. Avortul face parte din viață, din păcate

Statisticile sugerează că 1 din 4 sarcini se termină de fapt cu un avort, iar acesta este un număr mare, care îți arată că de fapt multe dintre prietenele tale au avut parte de un avort la un moment în viață, fără ca tu să știi acest lucru.

3. Avortul este prea des ascuns

Cel mai mare risc de avort spontan este în primele șașe săptămâni de sarcină, înainte chiar ca unii dintre părinți să fi împărătșit vestea că așteaptă venirea pe lume a unui copil, de aceea este cu atât mai greu să spui cuiva că ai trecut prin așa ceva.

4. Dacă îți împărtășești povestea ajuți alte femei

Acesta este cazul în care trebuie să te gândești și cum anume vorbești despre nefericita întâmplare. Peste 50% dintre părinți se simt anxioși când văd în presă o poveste despre avort, dar 33% dintre cei care au trecut printr-unul se simt de fapt eliberați de povara secretului. În social media a apărut chiar și o denumire specială pentru avortoni, respectiv Rainbow Babies (Copiii curcubeului), denumire care mai alină din suferința părinților.

5. Un avort influențează modul în care privești viitoarele sarcini

Deloc surprinzător este faptul că femeile însărcinate se tem mai mult să nu sufere un avort dacă deja au trecut printr-unul. Acest lucru se întâmplă și din cauza hormonilor, dar și din cauza presiunii pe care o pune societatea asupra femeii.

6. Oricum trebuie să spui cuiva de la muncă, așa că mai bine îți ușurezi situația

Când treci printr-un avort ai nevoie de câteva zile de refacere fizică și psihică, dar acest tabu a făcut ca orice conversație pe această temă să te facă să te simți și mai prost fix atunci când ești vulnerabilă.

7. Lumea te poate sprijini doar dacă știe ce se întâmplă

Trebuie să știi că nu ești singură, chiar dacă așa te simți. Trebuie să-ți împărtășești povestea pentru a putea primi sprijinul prietenilor, al familiei, dar și al altor femei care au trecut prin aceeași experiență. Astfel vei înțelege mai ușor că viața continuă și poți relua încercările de a avea un copil.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct