"Copilul curcubeului": Povestea emoţionantă din spatele acestei imagini te va impresiona până la lacrimi

De în Familie 23 feb 2016

Poate nu ai mai auzit până acum de conceptul de şedinţă foto "Rainbow baby" - în traducere, copilul curcubeului. Dar acest gen de fotografii pe care le fac părinţii bebeluşilor vin după un eveniment tragic, trist, care le frânge inima tinerelor mămici. Află şi tu care este, de fapt, povestea din spatele acestei fotografii adorabile.

bebe

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, iar această imagine frumoasă cu un bebeluş însumează mai mult decât ar îngloba acest  şablon de 1000 de cuvinte - este vorba de pierderea unei fiinţe dragi, de o inimă frântă şi, în cele din urmă, de bucuria de a deveni mamă.

Citeşte şi: Cum sa iti recuperezi pacea interioara in urma unui avort

Realizată de fotografa Jen Priester, din Michigan, această imagine ne-o prezintă pe micuţa Charlotte, care este un "bebeluş al curcubeului".

Dacă nu eşti familiarizată cu termenul de "copilul curcubeului", află că acesta este folosit pentru a descrie un bebeluş născut într-o familie în care părinţii au suferit anterior de pe urma unei pierderi - fie mama a suferit un avort spontan, fie a fost vorba de naşterea unui copil mort, de un deces neonatal (n.r. - atunci când un copil moare în primele 28 de zile de viaţă) sau de mortalitate infantilă.

Aşa cum fotografa Jen Priester a spus atunci când a postat această imagine pe pagina ei de Facebook, "un curcubeu urmează după o furtună şi ne dă speranţa că lucrurile vor fi mai bune."

Acest gen de fotografii reprezintă un mod extraordinar de a-ţi exprima acest sentiment, mai ales dacă eşti mămică sau dacă ai pierdut cândva un copil.

Citeşte şi: Doctorii i-au făcut cezariană, dar nu i-au găsit bebeluşul - Află ce s-a întâmplat cu el

Emoţiile sunt vaste şi intense după pierderea unui copil, indiferent de etapa în care se întâmplă nefericitul eveniment, iar tragedia schimbă întotdeauna o familie. Deşi toţi membrii familiei respective fac faţă unei astfel de tragedii în mod diferit, este un lucru comun pentru femei, în special, ca tinerele mămici să aibă sentimente şi trăiri complexe şi confuze în ceea ce priveşte o sarcină după pierderea unui copil.

Tocmai de aceea, spun mămicile, ideea de "bebeluş al curcubeului" este atât de perfectă. Fotografiile de acest gen sărbătoresc bucuria şi măreţia acestei noi vieţi, dar în acelaşi timp recunoaşte momentele de "furtună" din trecutul părinţilor.

Fotografiile precum aceasta de mai sus cresc şi nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte pierderea unui copil. Un procent destul de mare de sarcini ajung să se încheie timpuriu din cauza unui avort spontan. Sursa

Foto: Facebook.com

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct