7 ingrediente de origine animală, de evitat când iei suplimente

De în Diete 19 feb 2019

Piața de desfacere a vitaminelor și suplimentelor alimentare este în continuă creștere, dar în ideea de a prelua astfel mai mulți nutrienți, suntem bombardați cu produse care conțin diverse ingrediente de origini necunoscute. Cele mai multe dintre acestea provenind din surse vegetale care sunt sigure de consumat, dar unele sunt încă preluate și testate pe animale.

Multe ingrediente din vitamine și suplimente provin de la animale sau presupun testarea pe animale, deci fii sigură că citești și înțelegi etichetele și uită-te mereu după lista detaliată de ingrediente, pentru a știi ce consumi de fapt.

1. Gelatină

Principalul ingredient din suplimente, despre care puțină lume știe că e de origine animală este gelatina. Aceasta ocupă, de obicei, primul loc în listă, deoarece este în cantitatea cea mai mare și învelește capsulele. Ea se obține prin fierberea oaselor și intestinelor a mai multor animale, de obicei porc sau vită și este același ingredient care se găsește în diverse deserturi.

2. Stearat de magneziu

Stearatul de magneziu este, în mod normal, derivat din porc și este folosit ca lubrifiant în capsulă sau chiar umplutură printre ingrediente. Acesta se extrage din acidul stearat, care este un acid gras ce se găsește în carnea de porc, pui, vită, pește, unt, lapte, cacao și tărâțe. Pentru a fi sigură că nu consumi acest ingredient, trebuie să iei doar suplimente complet vegane.

3. Lanolină

Lanolina provine de la oi și este adesea foloită în suplimentele cu vitamina D. Verifică dacă suplimentele de Vitamina D3 pe care le cumperi sunt calciferoli sau colecalciferoli, caz în care sunt făcute din lanolină. Vitamina D3 vegană este disponibilă în plafare și extrasă din alge.

4. Polen

Polenul de albine este adesea inclus în suplimentele alimentare menite să confere mai multă energie după antrenamente sau în alimentele așa zis vegane. Deși unele persoane încă încearcă să clarifice dacă consumul de miere și polen este etic, unii oameni cred că orice provine de la albine, poate fi considerat ingredient de origine animală. În acest sens, polenul este format din spori microscopici pe care albinele îi creează în timpul polenizării plantelor.

5. Carmin

Unele suplimente conțin carmin pe post de colorant, dar acesta se extrage dintr-un anumit tip de gândaci și deghizat sub denumirea de Red#40.

6. Acid caprilic

Acesta este un derivat din lapte de capră sau oaie și e folosit adesea pe post de înveliș, dar există și surse vegetale cum ar fi uleiul de cocos și cel de palmier, din care el se poate extrage. Dacă îți cumperi un supliment și vezi că are acid caprilic, verifică cu atenție lista ingredientelor, pentru a vedea sursa acestuia.

7. Lipază

Aceasta este o enzimă ce se găsește adesea în suplimentele enzimatice pentru sistemul digestiv. Ea poate proveni din plante, dar cel mai adesea se extrage din limba vițeilor și a mieilor și este adesea însoțită de pepsină, care se extrage din stomacul porcilor.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 mai