7 obiecte cu semnificație sentimentală, de care ți-e întotdeuna greu să te desparți

De în Casa & Gradina 3 iun 2019

Când vine vorba despre a face curățenie, există mereu câteva lucruri pe care le poți arunca imediat și altele care-ți ating sufletul de fiecare dată când le vezi.

Este în regulă dacă ai câteva obiecte de suflet, pe care vrei să le păstrezi mereu, dar situația se înrăutățește atunci când te atașezi de orice, așa că iată cum poți scăpa de ele.

1. Felicitări

Felicitările se acumulează rapid, indiferent că le păstrezi pe toate sau le pui bine doar pe cele de la partenerul tău și părinți, dar chiar și așa ocaziile sunt nenumărate. Dacă ai prea multe felicitări în casă și ți-e greu să te desparți de ele, fă-le poze, atât pe dinafară cât și în interior. Astfel vei putea în continuare să citești mesajele emoționante și să te bucuri de ele fără a-ți ocupa prea mult loc.

2. Poze

Pozele sunt alte amintiri care riscă să-ți ocupe toată casa. Cei care au adoptat un stil de viață minimalist recomandă să-ți cumperi un scaner și să le digitalizezi pe toate, ca să te poți uita la ele oricând și oriunde vrei, fără să ai casa plină de albume. În plus, dacă ai mai multe poze extrem de asemănătoare, alege-o pe cea mai bună și elimină-le pe celelalte.

3. Plușuri

Unul dintre cele mai grele lucruri este să te desparți de jucăriile copilăriei, printre care se numără și diverse plușuri, iar acest lucru se întâmplă deoarece fiecare are un nume, o față și o poveste. Cu toate acestea, dacă au ajuns să stea într-o cutie sau într-o pungă din debara, înseamnă că semnificația nu mai este aceeași și că ele nu mai sunt într-o stare foarte bună. Îl poți păstra pe acela de care te leagă cele mai multe amintiri și celelalte le poți da mai departe unor coii amărâți, deoarece jucăriile sunt făcute ca să se joace cineva cu ele, nu ca să acumuleze praf și să ocupe loc.

4. Moșteniri de familie

Când moare un membru de familie, cineva trebuie să preia cele mai multe dintre lucrurile lui și acestea sunt depozitate multă vreme într-o cutie sau într-un colț al casei. Ideea este că dacă cel care a decedat ți-ar face acum o vizită, cu siguranță nu ar vrea ca lucrurile lui să te împovăreze, deci gândește-te la ce ți-ar zice stăpânul lor dacă ar mai fi prin preajmă și te-ar vedea nefericită din cauza acelor obiecte.

5. Scrisori

Acum nu se mai scriu atât de multe scrisori, dar oricâte ai avea, și pe acestea le poți digitaliza, ca să le citești mai ușor altă dată. Dacă le faci o poză vei avea la îndemână oricând acel cuvinte, care oricum nu făceau decât să acumuleze praf în cine știe ce sertar sau cutie de sub pat. Dacă te descotorosești de varianta fizică a scrisorilor nu înseamnă că ții mai puțin la expeditorul acestora.

6. Comori din copilărie

Orice a supraviețuit copilăriei tale ajunge să fie o comoară, de la desene și notițe până la carnete de note, jucării, cărți, jocuri și chiar haine ce ar putea fi donate unor familii fără posibilități în loc să stea aruncate prin cutii.

7. Bilete

Poate că ai fost la multe piese de teatru sau concerte și păstrezi bilete din orice călătorie... Dacă te afli în această situație află încă o dată că toate acestea pot fi scanate și puse în foldere de care să nu te mai împiedici la tot pasul, dar pe care să le poți deschide oricând îți dorești să te uiți cu drag la trecutul tău.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct