Cum să-ți pregătești mașina de vreme rea: 7 lucruri esențiale

De în Coltul barbatului 20 sep 2019

Deși îți place această vreme caldă, lunile reci se vor instala curând, ceea ce înseamnă că trebuie să-ți ajustezi stilul de condus și să-ți adaptezi mașina.

Ploile, vântul, temperaturile scăzute, toate acestea fac rău mașinii tale, deci este esențial să știi câteva lucruri înainte de a porni la drum.

1. Înlocuiește cauciucurile uzate

Pe vreme rece este mai important ca oricând ca mașina să aibă stabilitate, de aceea trebuie să înlocuiești cauciucurile uzate, mai ales că ele pot exploda când temperaturile scad sub zero. În plus, dacă plănuiești o călătorie, întreabă-ți mecanicul sau pe cineva de la vulcanizare dacă vei avea nevoie de cauciucuri speciale sau lanțuri.

2. Verifică antigelul

Dacă nu ai suficient de mult lichid de răcire mașina va ajunge să fie suprasolicitată. Cea mai bună concentrație este de 50% lichid de răcire și 50% apă, pentru ca interiorul mașinii să nu înghețe sau să o facă cât mai puțin, iar astfel vei împiedica motorul să se supraîncingă.

3. Verifică ștergătoarele de geamuri

De acum se întunecă din ce în ce mai devreme și plouă mai mult, așa că este esențial să ai o vizibilitate bună. Deși puțină lume se gândește la ștergătoare când pregătește mașina de iarnă, acestea se pot întări rapid, ceea ce rezultă într-o vizibilitate scăzută și pericol de accidente. Asigură-te asadar că înlocuiești lichidul normal de curățare al parbrizului cu unul care are și antigel în el.

4. Fii mereu pregătită pentru un accident

Uneori, accidentele auto sunt inevitabile, dar să stai pe marginea drumului așteptând un miracol este și mai frustrant, așa că înainte de a porni la drum lung, asigură-te în primul rând că frânele funcționează corespunzător, iar în al doilea rând înoiește-ți trusa de prim ajutor și verifică să ai în portbagaj tot ce-ți trebuie, adică o pătură, un cric, cauciucul de rezervă, lanterna, triunghiul reflectorizant și o vestă reflectorizantă.

5. Revizie regulată

Vremea rece poate dura mai multe luni, deci este foarte important să verifici periodic starea de funcționare a mașinii tale, nivelul uleiului, frânele, transmisia, farurile și cauciucurile. Așadar, chiar dacă te costă un pic s-o ți în stare perfectă, nu evita mersul la mecanic.

6. Acoper-o

Uneori, din cauza condițiilor meteo nefavorabile nu este indicat să circuli cu mașina, pentru că îți dorești întotdeauna să fii în siguranță în interiorul ei, însă pentru a putea fi sigură de acest lucru, trebuie să o protejezi și pe exterior. Dacă ai un garaj e mai bine s-o parchezi mereu în interior, dacă nu, investește într-o copertină impermeabilă, pentru că pe lângă faptul că o protejează de intemperii, împiedică eventualii hoți să o vadă cum trebuie, descurajându-i.

7. Protejează interiorul

Deși este important să verifici exteriorul mașinii, trebuie să te gândești și la interiorul acesteia. Cumpără-ți covoare speciale pentru a proteja podeaua de pete, spală geamurile și pe interior pentru a avea o vizibilitate și mai bună și dă frecvent cu aspiratorul, pentru a preveni depunerile de sare și nisip care afectează podeaua și scaunele.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Coltul barbatului
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct