7 avantaje ale implanturilor dentare

De în Sanatate 23 noi 2020

Este posibil să fi pierdut recent un dinte sau chiar să aveți probleme cu dantura de câțiva ani buni. 

Cu siguranță sunteți conștienți că cel mai indicat lucru este să înlocuiți dinții lipsă, dar, totuși, amânați acest lucru.

Deși este posibil să aveți impresia că nu a apărut momentul potrivit pentru a începe tratamentul care v-ar restabili zâmbetul frumos, adevărul este că amânarea deciziei poate afecta mult sănătatea cavității bucale.

Acest lucru se datorează în principal faptului că, cu cât petreceți mai mult fără toți dinții, cu atât probabilitatea de a dezvolta probleme care vă compromit întreaga cavitate bucală este mai mare.

Lipsa dinților provoacă un dezavantaj evident pe care probabil l-ați observat deja: dificultăți de masticație.

Dar, în plus, provoacă alte probleme mai puțin evidente:

  • Deplasarea restului dinților în spațiile goale;
  • Deteriorarea estetică;
  • Uzura dinților care trebuie să suporte sarcina dinților lipsă;
  • Pierderea osului maxilar.

Toate aceste complicații cauzate de faptul că nu începeți tratamentul la timp, vor transforma tratamentul pe care veți decide în cele din urmă să-l faceți, într-unul mai lung, complex și costisitor decât ar fi fost la început.

Implanturile dentare oferă confort, durabilitate și naturalețe mai mare decât punțile sau protezele dentare.

Avantaje ale implanturilor dentare

Dacă comparăm implanturile cu punți sau proteze amovibile, ne vom da seama că primele au avantaje mai mari:

 Sunt permanente și durabile

Unul dintre principalele motive pentru care marea majoritate a oamenilor aleg un implant dentar toată gura sau doar într-o anumită zonă din cavitatea bucală, este faptul că acesta constituie o soluție fixă la pierderea dinților.

Cu alte cuvinte, odată ce este montat, necesită aceeași îngrijire ca și dinții naturali, nu interferează cu rutina zilnică și nu necesită îndepărtare înainte de culcare, ca protezele dentare.

Acest lucru, împreună cu rezistența și durabilitatea pe care o oferă, fac din  implantul dentar o soluție pe termen lung.

Sunt foarte naturale

Naturalețea pe care o oferă implanturile are, la rândul ei, două avantaje. Pe de o parte, coroanele plasate pe implant sunt foarte estetice și permit realizarea unui număr infinit de nuanțe, motiv pentru care seamănă cu nuanța dinților naturali. În acest fel, acestea nu diferă de restul dinților din gură.

Pe de altă parte, implanturile permit persoanei care și le pune să mestece, să vorbească sau să zâmbească la fel ca atunci când avea dinți naturali.

Acest lucru, de exemplu, nu se întâmplă cu protezele clasice amovibile. Pe lângă faptul că par mai puțin naturale, acestea sunt incomode, deoarece trebuie îndepărtate în fiecare seară. Deoarece nu sunt fixe, se mișcă, provocând frecare și disconfort asupra gingiilor.

Sunt sigure

Punerea implanturilor este o intervenție chirurgicală minoră, cu perioadă postoperatorie favorabilă. De fapt, majoritatea persoanelor care suferă această intervenție pot merge la serviciu a doua zi. În plus, se estimează că, astăzi, rata de succes a implanturilor dentare este de aproape 100%.

Nu deteriorează restului dinților

Când este montat un implant, restul dinților sănătoși din gură rămân intacti. Cu toate acestea, atunci când se montează o punte, starea dinților adiacenți este compromisă, deoarece este necesară șlefuirea lor. Această șlefuire este ireversibilă și implică reducerea dimensiunii lor.

În plus, este important să rețineți că înlocuirea dintelui pierdut previne mișcările nedorite în cazul celorlalți dinți din gură. Dinții au tendința naturală de a se mișca și de a fi în contact unii cu alții. Adică, dacă există un spațiu neocupat, restul dinților vor tinde să se încline și să se deplaseze, pierzându-și poziția corectă în cadrul arcadei dentare.

Ajută la conservarea osului

În timp, pierderea unui dinte ajunge să provoace resorbția osului care a susținut acel dinte. Acest lucru se datorează absenței rădăcinii dintelui și faptului că osul nu este stimulat la mestecare.

Pierderea progresivă a osului provoacă, pe lângă deteriorarea funcțională, leziuni estetice. Datorită reducerii oaselor, buzele încep să se retragă și aspectul îmbătrânește.

Montarea implanturilor permite conservarea osului, deoarece șurubul introdus în maxilar înlocuiește rădăcina dintelui natural, îndeplinind funcția sa.

Permit o igienă bună

Igiena efectuată de o persoană care are toți dinții naturali este aceeași cu cea practicată de cineva cu implanturi dentare.

Fiindcă se asemănă foarte mult cu dinții nturali, periajul trebuie să fie același. Rutina zilnică de igienă ar trebui să includă, de asemenea, utilizarea aței și apei dentare.

În plus, spre deosebire de protezele tradiționale, implanturile sunt fixe și nu trebuie îndepărtate pentru curățare.

Sunt foarte profitabile pentru persoana care și le pune

Este adevărat că dintre opțiunile menționate mai sus - punte dentară și proteze dentare - implanturile sunt, a priori, alternativa cea mai puțin economică.

Cu toate acestea, pe termen lung, acestea sunt foarte profitabile. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt concepute să reziste mulți ani. Având în vedere că sunt o soluție pe termen lung, merită este să se depună un efort inițial mai mare.

Dacă se respectă o igienă adecvată, implanturile necesită o întreținere redusă. Cu toate acestea, ele oferă durabilitate, confort și naturalețe pe care nicio altă soluție stomatologică nu o poate oferi.

Prin urmare, dacă aveți mari probleme cu dantura, nu trebuie să ezitați să faceți implant dentar toată gura. Vă sfătuim însă ca, înainte de a vi-l face, să vă informați cu privire la cât costă un implant dentar toată gura. Sănătate multă!

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 ian