6 lucruri care se întâmplă când un empat iubește un narcisist

De în Dragoste & Sex 20 iul 2017

Empații sunt cele mai potrivite persoane de care să te îndrăgostești, pe când narcisiștii sunt cea mai nefericită alegere, dar vei vedea în continuare ce se întâmplă când se îndrăgostesc unul de celălalt.

Contrariile se atrag, iar doi oameni care au personalități diferite se completează unul pe celălalt, dar uneori iese o combinație incendiară.

1. Un început minunat

La fel ca orice altă relație, între un empat și un narcisist totul începe minunat. Empatul se îndrăgostește de cineva pe care îl poate vindeca și narcisistul găsește pe cineva dispus să-l asculte toată ziua cum vorbește despre propria persoană, iar asta pare perfect.

2. În timp ce unul oferă tot, celălalt ia din abundență

Pe măsură ce relația avansează, empatul se îndrăgostește din ce în ce mai tare și se abandonează în mâinile celuilalt. Perechea lui continuă să iubească, dar preferă să rămână la ideea că cineva pur și simplu îi adoră persoana. Așadar, în timp ce empatul continuă să se îndrăgostească din ce în ce mai mult, narcisistul profită de situație și se complace, fărăr a oferi cu aceeași măsură.

3. Începe manipularea

Empații sunt și ei tot oameni, așa că după o vreme realizează că nu sunt iubiți în aceeași măsură și încep să fie din ce în ce mai triști din cauza situației în care se află. În schimb, când își confruntă partenerul de viață ajung să se simtă vinovați tot ei. Narcisiștii se pricep să dea vina pe ceilalți, pun problema de așa natură încât cei din jur nu se simt bine, însă adevărul este că toată lumea merită să fie iubită. nu doar un singur gen de persoane.

4. Punctul culminant

Manipularea continuă pentru o perioadă, până când empatul realizează că nu mai poate trăi subminat. Până la momentul respectiv, partenerii au împrumutat deja din trăsăturile de caracter ale celuilalt și de aceea empații realizează că nevoile lor sunt la fel de importante ca ale oricui. De aici pornesc și mai multe certuri, iar narcisistul începe să creadă că partenerul este egosist.

5. Îndepărtarea

După o vreme, empatul se distanțează și relația se destramă. Narcsitul va continua să își acuze partenerul și nu se va considera absolut deloc vinovat, în timp ce empatul își va face mustrări de conștiință. Cei doi nu realizează însă că relația n-ar fi putut dura oricum, dar vor regreta că nu au încercat mai mult, că nu și-au mai dat încă o șansă.

6. Procesul vindecării

Pe măsură ce timpul trece, empatul se va vindeca, în timp ce narcisistul își va căuta următoarea victimă pe care să își aplice tacticile de seducție și manipulare. Empații vor învăța din experiențele lor, se vor dezvolta, vor deveni mai înțelepți și vor realiza că au dreptul să fie iubiți, dar narcisiștii vor fi în continuare egoiști și vor răspândi numai nefericire.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 ian