5 motive pentru care sora ta mai mare este cea mai importantă persoană din viața ta

De în Familie 2 oct 2019

Dacă ai o soră mai mare te poți ascunde în spatele ei când ești în pericol, o poți convinge să facă treabă în locul tău și poți să-i împrumuți hainele, dar sunt mult mai multe motive pentru care îi poți mulțumi.

Conform psihologilor, dacă ai o soră ești mai stabilă din punct de vedere psihic și încă de mic copil ești mai fericită, ajungând la maturitate un adult mai bine integrat în societate.

1. Datorită ei prezinți riscuri mai mici de a divorța

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Ohio State University a scos la iveală faptul că cei care au cel puțin o soră mai mare prezintă riscuri mai mici de a divorța pe viitor, deoarece o soră te face să fii mai matură și să te concentrezi mai puțin pe propria persoană. În acest sens, experiențele din copilărie au un impact foarte mare asupra dezvoltării tale ca adult, deoarece copiii cu alți frați sau surori trebuie să învețe devreme să împartă și să facă față într-o dispută.

2. Ea este motivul pentru care părinții tăi sunt mai permisivi cu tine

Dacă ai impresia că ți-a fost greu în copilărie, atunci gândește-te cum a fost pentru sora ta. Un studiu recent a scos la iveală faptul că părinții sunt mult mai stricți cu primul copil față de următorii, deoarece încă învață această „meserie” complicată și țin cont de multe reguli din cărți, având așteptări mai mari, dar de la al doilea copil deja se mai relaxează.

3. Te încurajează și-ți ține pumnii ca să-ți îndeplinești toate țelurile

Ea te poate învăța foarte multe lucruri, pentru că deja a trecut prin mai multe decât tine și în ea vei avea mereu un aliat. Te inspiră să devii cea mai bună variantă a ta și te împinge de la spate să-ți atingi potențialul maxim. Când crești alături de o soră devii mai ambițioasă și independentă, deoarece ai tendința să o imiți pe ea.

4. Este alături de tine la bine și la greu

Conform științei, dacă ai alături o soră mai mare, treci mai ușor prin adolescență, deoarece te simți mai puțin singură și vinovată, fiind mereu iubită de cineva. Afecțiunea rudelor este astfel foarte importantă și te face să nu intri în depresie. De asemenea, s-a descoperit că dacă ai o soră devii o femeie mai generoasă și mai empatică.

5. Te ajută să înțelegi ce înseamnă dragostea necondiționată

Îți este mereu alături, chiar și atunci când creșteți și să mutați la casele voastre. Ai mereu cu cine să vorbești, iar acest lucru te face să te simți îndrăgită și te învață cum să-ți comunici eficient sentimentele. Întotdeauna te vei simți mai bine să împărtășești ceva cu ea decât cu părinții tăi și ea cu siguranță va fi un ascultător mai bun.

În sora ta mai mare vei avea mereu o prietenă foarte bună, care te cunoaște perfect și știe ce gândești doar uitându-te la tine.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 ian