5 trucuri pentru a creşte copiii în siguranţă alături de câini

De în Familie 1 oct 2019

Acesta este un ghid pentru iubitorii de animale de companie, care au devenit de curând părinți și nu vor să renunțe la patrupedele lor.

Dacă te numeri printre cei care încearcă să fie părinți atât pentru un copil cât și pentru un câine, trebuie să știi următoarele lucruri, pentru ca cei doi să poată crește în siguranță împreună:

1. Pregătește-ți câinele

Obișnuiește-ți câinele cu mișcări neașteptate, ca să aibă apoi o atitudine mai pozitivă și să nu ia degetele celui mic ca pe o gustare ci doar ca pe obiecte ce pot fi mirosite din curiozitate și care nu îi fac nici un fel de rău.

2. Împarte spațiul

Spațiile mici și închise pot fi foarte stresante pentru un câine, mai ales dacă în cameră se află și un copil mic. Folosește uși și garduri speciale pentru marcarea spațiului și când chiar trebuie să separi câinele de copil, asigură-te că ambii știu că nu este o formă de pedeapsă ci doar o măsură de siguranță și confort. Oferă-i animalului jucării pe care să le poată roadă și suficientă mâncare cât să nu i se facă foame sau să devină agitat, iar dacă se află în aceeași cameră copilul cu câinele, ai grijă ca cel din urmă să aibă pe unde ieși, în cazul în care nu se mai simte bine alături de voi.

3. Dresează-ți câinele

Copiii sunt în siguranță dacă respectă spațiul personal al animalelor de companie, astfel încât nu se aproprie atât de mult ca să să le facă se se simtă încolțite, iar dacă cei mici fac cu mâna, semnul poate fi interpretat de către un câine atât ca îngrijorare cât și ca bucurie. De asemenea, dacă se uită direct în ochii lor, câinii pot privi acest lucru fie ca pe un semn de sfidare fie ca o invitație, deci cel mai bun lucru de făcut în astfel de situații este ca un copil să stea liniștit și să privească în altă parte, până când câinele își pierde interesul sau un adult observă ce se întâmplă și intervine. Pe de altă parte, dacă nu te poți înțelege prea bine cu un copil mic, măcar poți să îți înveți câinele comenzile de bază în dresaj, precum șezi și așteaptă.

4. Oferă-i câinelui ocazia de a alege

Învață-ți copilul că și animalele au sentimente și oferă-i astfel posibilitatea câinelui să aleagă dacă vrea să interacționeze sau nu cu voi. Cel mic poate face acest lucru dacă stă la distanță și întâi își cheamă companionul, mai ales dacă este implicată și ceva mâncare la mijloc, iar dacă orice fel de animal nu răspunde la chemare, cel mai bine este să fie lăsat în pace.

5. Copiii trebuie să știe că pot mângâia animalele cu o mână, dar două mâini sunt deja prea mult

Câinii, spre deosebire de părinți, nu sunt mereu disponibili să fie îmbrățișați și pot reacționa violent dacă sunt forțați, așa că învață-ți copilul să-i mângâie doar cu câte o mână și să nu insiste dacă aceștia dau semne că se retrag.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian