4 lucruri pe care să le eviți dacă vrei să fii fericită

De în Dezvoltare personala 8 noi 2018

Fericirea este unul dintre cele mai importante lucruri la care speră oamenii și obsesia pentru ea este legată de dorința interioară a fiecăruia de a se simți în siguranță alături de oamenii dragi.

Când suntem fericiți, avem încredere în forțele proprii, simțim că avem un scop pe lume și suntem mulțumiți de propria persoană. Oamenii fericiți sunt mai sănătoși, mai buni și au relații mai împlinite, iar pentru a atinge acest stadiu există anumite lucruri pe care le poți evita.

1. Nu te compara cu alții

Oamenii fericiți cred că fiecare este unic în felul lui și contribuie cumva la bunăstarea acestei lumi. Cei care par a fi în mod natural fericiți nu fac compromisuri și nu se compară cu alții, deoarece sunt împăcați cu ideea că nu pot fi în mai multe locuri odată și nu pot face în așa fel încât să mulțumească pe toată lumea. Ei înțeleg că întotdeauna se va ivi cineva mai calificat, mai bun la ceva anume și mai educat decât ei și sunt în regulă cu acest lucru, pentru că știu ce vor de la viață și fac tot ce pot în acea direcție.

2. Nu-ți baza fericirea pe alții sau pe evenimente ce țin de altcineva

Nefericirea ți se trage de la diferența dintre ceea ce ai acum și ce vrei tu să ai de fapt. Adevărul este că ai nevoie de mult mai puține lucruri decât crezi pentru a fi fericită, deoarece te poți bucura de fapt de ceea ce ai deja, fără a-ți concentra atenția pe ce nu ai. Viața ta este minunată nu pentru că spune cineva acest lucru sau pentru că ți-ai cumpărat ceva nou ci pentru că tu ai ales să fii fericită. De îndată ce nu te vei mai baza pe alții, vei fi mai fericită.

3. Nu vorbi negativ despre tine

Oamenii fericiți se văd într-o lumină favorabilă și vorbesc numai de bine de propria persoană. De cele mai multe ori, sunt cei mai înfocați suporteri ai lor și le place să se înconjoare de oameni care-i fac să se simtă bine. Oamenii fericiți nu se denigrează singuri și nu vorbesc constant despre ce urăsc la propria persoană, chiar dacă sunt conștienți că și ei au propriile defecte, deoarece le acceptă pe acestea ca fiind parte din personalitatea lor fermecătoare. Ei se concentrează pe puntele lor forte și încearcă să schimbe doar ceea ce știu că ține de propria persoană.

4. Nu fii ranchiunoasă

Spre deosebire de multe persoane care se lasă acaparate de furie și răzbunare, oamenii fericiți iartă adesea și nu-și permit să se lase înconjurați de negativism. De asemenea, ei se iartă pe sine pentru greșelile din trecut și pentru faptul că nu sunt perfecți, iar deciziile proaste pe care le iau uneori nu le influențează toată viața ci îi fac să fie mai atenți data viitoare.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 oct