15 lucruri pe care nu le știai despre pisici

De în Casa & Gradina 6 mai 2020

Le hrănești, te joci cu ele și ai grijă de ele, dar cât de multe știi de fapt despre pisici?

În timp ce câinii par a fi destul de direcți în exprimarea sentimentelor, pisicile sunt mai misterioase și viața lor privată se extinde cu mult peste ceea ce știu stăpânii, de aceea, îți dezvăluim câteva lucruri mai puțin cunoscute despre ele.

1. Pisicile cad din întâmplare în picioare - În timp ce cade, o pisică se rotește aproape involuntar, este ca un reflex.

2. Disneyland angajează aproximativ 200 de pisici - Când se închid parcurile de distracții, Disneyland dă drumul pisicilor, pentru a extermina în mod natural șoarecii și șobolanii.

3. Pisicile nu pot simți gustul dulce - Un studiu realizat în anul 2005, de către Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, a scos la iveală faptul că pisicile nu simt dacă ceva este sau nu dulce, întrucât nu au papilele gustative necesare. Pentru ele totul este sărat sau amar.

4. Pisicile îți aduc șoareci, încercând să te învețe cum să vânezi - Pisicile sunt vânători naturali și după ce au pui, încearcă să-i învețe pe aceștia cum să vâneze, iar cum tu ești un surogat al familiei, ele vor să-ți arate că le pasă de tine.

5. Mănâncă iarbă pentru a-și provoca voma - Când o pisică se repede în grădină și începe să ronțăie fire de iarbă apoi vomită, este de fapt un semn că vrea să-și provoace singură anumite stări, deoarece știe că nu poate digera iarba.

6. Pisicile sunt fie dreptace fie stângace - În absența degetelor, pisicile au dexteritate redusă, dar din motive necunoscute, masculii sunt, de obicei, stângaci, în timp ce femelele sunt dreptace.

7. Transpiră prin labe - Dacă ar transpira prin tot corpul, blana li s-ar uda prea tare.

8. Sunt specii invadatoare- Unii oameni le consideră responsabile pentru dispariția a peste 33 de specii de păsări și la ora actuală există peste 600 milioane de pisici, pentru că acestea colonizează teritoriul pe care trăiesc.

9. Urina de pisică strălucește pe întuneric - Urina pisicilor conține un nivel mare de fosfor, care când e expus la lumină UV strălucește.

10. Fiecare nas este unic - Nasul unei pisici este echivalentul amprentelor umane, dar nimeni nu a descoperit încă cum se pot cataloga aceste „amprente nazale”.

11. Torsul ajută pisicile să-și vindece oasele - Un studiu realizat în anul 2001 a scos la iveală faptul că torsul de pisică măsoare între 25-150 hertzi, adică exact intervalul la care oasele și țesuturile se repară singure.

12. O pisică a fost primarul unui oraș din Alaska, timp de 20 ani - Stubbs a fost primarul orașului Talkeetna, fiind ales în anul 1997, de către o populație nemulțumită de politicieni. Această pisică vedetă a murit în 2017.

13. Pisicile sunt intolerante la lactoză - La televizor ni se prezintă foarte multe pisici cu câte o farfurie de lapte sau un borcan de iaurt, dar pisicile adulte nu mai pot digera lactoza, care ajunge să fermenteze în stomacul acestora și să le deranjeze la burtă.

14. Cea mai bătrână pisică din lume a avut 38 de ani - Numele acesteia era Creme Puff și a trăit alături de stăpânul său, Jake Perry, în Austin, Texas. Conform Cărții Recordurilor, ea se născuse în 1967 și a murit în 2005, la 38 de ani și trei zile.

15. Pisicile au fost cândva masacrate printr-un decret al Papei - Papa Gregory al IX-lea a lansat zvonuri false, conform cărora pisicile erau venerate de sataniști, ceea ce a dus la uciderea în masă a pisicilor, eveniment care a provocat înmulțirea șobolanilor înaintea Ciumei Negre.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec