Tot ce nu știai despre pisici, de la un crescător autorizat

De în Casa & Gradina 29 mai 2019

Pisicile trăiesc alături de oameni de mai bine de 10000 de ani, dar încă nu se știe totul despre ele. O utilizatoare a unei rețele de socializare, crescătoare autorizată de pisici de rasă, și-a împărtășit experiența și trucurile de creștere și dresare a pisicilor cu restul utilizatorilor.

Ne dorim ca prin acest articol să-ți cunoști mai bine pisica și să afli lucruri interesante despre psihologia felină.

Trăsături psihologice

 • Uneori, pisicile își pot întoarce lăbuțele într-un unghi nefiresc, pentru a plesni peste cap pisoii care sunt prea jucăuși, iar reacția este identică cu cea de mirare de la oameni.
 • Într-un fel, pisicile se decotorosesc de pisoi. De exemplu, o pisică în vârstă, care și-a crescut cu grijă toți pisoii nu a fost neapărat și entuziasmată, ci doar a făcut treaba pentru că altcineva nu o putea face, drept dovadă, când a avut nepoți nici nu s-a apropiat de ei.
 • Desigur, există și genul opus de pisică, care crede că este super-mamă, în timp ce restul sunt incompetente, așa că fură toți pisoii pe care-i găsește și nu le lasă pe celelalte pisici să se mai apropie de ei. În general pisicile supraestimează acest talent al lor.
 • De asemenea, pisicile preferă să arate într-un anumit fel și le ignoră pe cele care nu corespund standardelor de frumusețe.
 • Pisicile au forme de divertisment foarte variate. De exemplu, unei pisici îi poate plăcea să stea în cadă, alteia îi pot plăcea călătoriile cu mașina sau chiar să înoate într-un râu.
 • Pisicile nu prea au simțul umorului, dar se amuză teribil când sperie alte pisici care sar în sus de șoc. Cele care reușesc să facă așa ceva sunt apoi foarte încrezute.
 • Cu toate acestea, o glumă în care ajung ambele pisici să se sperie nu este luată în considerare.

Despre diverse rase

 • Dacă vrei o pisică cu care să te joci tot timpul, ia-ți o persană, deoarece are blana foarte lungă și groasă, motiv pentru care nu se poate toaleta singură și îi place să stea la masaj și periat.
 • Pisicile orientale cu păr scurt sunt amuzante și energice, așa că dacă nu-ți place când cineva îți vorbește pițigăiat și cere mereu atenția ta, această rasă nu este pentru tine. Pe de altă parte, nu te va lăsa niciodată să te simți singură.
 • Cele din rasa americană par mereu surprinse, deci înțelegi imediat ce vor.
 • Dacă o pisică siberiană decide că vrea să se ducă undeva, nimic nu îi va sta în cale.
 • Puii de Maine Coon sunt foarte neîndemânatici și neastâpărați, dar cresc repede și îți pot distruge jumătate dn apartament în timp ce cresc, deoarece pierd controlul propriului corp.
 • Dacă îți plac pisicile și muzica, atunci încearcă să pui mâna pe o orientală care a fătat de curând, deoarece este extrem de sociabilă, fertilă, cu urechi mari și o voce de neuitat.
 • Îți este indiferentă rasa pisicii, atunci ia-ți una din rasa British Shorthair, care te va ignora și pe tine și orice ai încerca să-i dai.
 • Cea mai des pusă întrebare la expozițiile de pisici este dacă cele Sphynx sunt reci și răspunsul este mereu că da, foarte reci, de aceea le place să stea în poală și să se cuibărească la pieptul omului.
 • Dacă îți dorești o pisică asemănătoare cu un câine, îți poți lua una din rasa Kurilian Bobtail, care deși nu poate lătra este la fel de loială și jucăușă precum un lup.
 • Cea mai șireată pisică este o combinație între Persană și Angora, care este foarte frumoasă și energică, dar răzbunătoare și inventivă. De exemplu, imediat ce ieși din casă începe să inspecteze și să se joace cu toate obiectele mai interesante, apoi trece la zgâriatul scaunelor.

Și tot mai sunt curiozități...

 • Tipul de pisică din aceeași rasă, dar cu păr mai lung este, de obicei, mai calmă decât cel cu păr scurt (Somali vs. Abyssinian și Selkirk Rex vs. Cornish Rex), iar British Longhair este o pisică foarte leneșă.
 • Pisicile se împart între cele cărora le place să se ascundă în tufișuri, undeva la nivelul picioarelor tale și cele cărora le place să se cațere în copci, cât mai sus posibil.
 • Combinațiile de culori au primit nume foarte interesante. De exemplu, dacă ai o pisică cu dungi negre și roșcate, atunci aceea este culoarea „mackerel-turtle”.
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct