cioran

Cristina Cioran a slăbit zece kilograme în doar 45 de...

Citeste mai mult»
Daciana

Daciana Sârbu, detalii despre noul iubit tatuat și înalt:...

Citeste mai mult»
diabet

Consumul de canabis este corelat cu un risc de diabet de...

Citeste mai mult»
Harry

Prințul Harry, declarații despre autobiografia sa: 'Am...

Citeste mai mult»
redford

Robert Redford, un idol al marelui ecran devenit regizor...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla a renunțat să participe la funeraliile...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift va depune mărturie în cazul Lively-Baldoni...

Citeste mai mult»
martin

Solistul Coldplay a îndemnat publicul să „trimită iubire”...

Citeste mai mult»
Stephen Colbert

Stephen Colbert, la gala Emmy, după ce show-ul său a fost...

Citeste mai mult»
udrea

Cât plăteşte Elena Udrea pentru educaţia fiicei sale, la...

Citeste mai mult»
labubu

O tânără din Moscova și-a vândut sufletul pentru a...

Citeste mai mult»
armani

Testamentul lui Giorgio Armani - Casa de modă va fi...

Citeste mai mult»
omega

Cât Omega-3 trebuie să consumi zilnic pentru creier ager...

Citeste mai mult»
alina

Ce spune Alina Sorescu despre căsătorie, după divorțul de...

Citeste mai mult»
Giorgio Armani

Testamentul lui Giorgio Armani a fost deschis

Citeste mai mult»
Ben și Matt

Ben Affleck şi Matt Damon revin pe ecrane în 2026

Citeste mai mult»
bad

Cântăreţul de reggaeton Bad Bunny s-a accidentat la...

Citeste mai mult»
oana roman

Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă o sticlă...

Citeste mai mult»

Alimentul care poate reduce riscul apariției demenței

Citeste mai mult»
sergene

Rutina de seară „low effort”: serul pentru gene,...

Citeste mai mult»
diabet

Trei obiceiuri care țin glicemia sub control în diabet

Citeste mai mult»
Harry

Prinţul Harry a venit la Windsor pentru a depune flori la...

Citeste mai mult»
Ariana Grande

Ariana Grande şi Lady Gaga au câştigat cele mai...

Citeste mai mult»
Emma si Bruce

Soția lui Bruce Willis, dezvăluiri despre lupta cu...

Citeste mai mult»
Ducesa de Kent

Ducesa de Kent a Marii Britanii a murit, anunță Palatul...

Citeste mai mult»
Giorgio Armani

Giorgio Armani, care a revoluționat moda masculină, a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gerard Depardieu va face apel la decizia de a fi judecat...

Citeste mai mult»
matthew perry

''Regina ketaminei'' pledează vinovată în procesul legat...

Citeste mai mult»
eclipsa

Eclipsa lunară totală și 'Luna Sângerie' de duminică,...

Citeste mai mult»
chloe

Chloe Malle o înlocuiește pe Anna Wintour la conducerea...

Citeste mai mult»
cardi b

Cântăreața rap Cardi B, achitată în procesul în care era...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla a avut prima sa apariție publică după ce a...

Citeste mai mult»
Laurent Freixe

Nestle și-a concediat directorul general din cauza unei...

Citeste mai mult»
Dwayne Johnson

Dwayne Johnson sparge tiparele Hollywoodului într-un film...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu trimis în faţa curţii penale...

Citeste mai mult»
jude

Jude Law spune la Mostra că nu i-a fost frică să se...

Citeste mai mult»
Julia Roberts

Julia Roberts a spus, în apărarea noului film cu temă...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla a repins în trecut un atacator într-un...

Citeste mai mult»
Ariana Grande

Ariana Grande anunță un nou turneu, cu spectacole...

Citeste mai mult»
Enrique Iglesias

Enrique Iglesias și Anna Kournikova așteaptă al patrulea...

Citeste mai mult»

12 trucuri pe care le folosesc cei din cafenele și restaurante, ca să te manipuleze

De în Diete 6 mar 2020

De fapt și de drept, mâncatul în sine este printre ultimele motive pentru care se duce cineva la restaurant, de obicei se urmărește atmosfera și buna dispoziție, iar patronii și cei care lucrează în servicii știu acest lucru, drept pentru care încearcă să te manipuleze de fiecare dată când le treci pragul.

Iată ce secrete îți ascund chelnerii și nu numai, în principiu pentru a încerca să scoată cât mai mult de la tine:

1. În nici un restaurant nu se lucrează fără ingrediente pregătite dinainte. Pastele și pizza, de exemplu, sunt întotdeauna gata de servire, iar supele și ciorbele sunt fierte din start în cantități mai mari și ținute în containere speciale.

2. Bomboanele, gumele și alte atenții care îți sunt aduse o dată cu nota nu sunt de fapt gratuite. Acestea doar te fac să te simți vinovată și să lași mai mult bacșiș.

3. Oamenii mănâncă mai puțin în restaurante decorate cu oglinzi, pentru că atunci când văd ce, cum și cât mănâncă se autocontrolează.

4. Multe localuri fac în așa fel încât mirosul din bucătărie să iasă în sala de mese, pentru a le spori vizitatorilor pofta de mâncare. Același lucru este valabil și în brutării, unde se instalează ventilații ce fac aroma produselor proaspete să întâmpine clienții de afară.

5. Adesea, când chelnerii debarasează mesele, nu o fac doar pentru a avea tu loc ci pentru că farfuriile îți amintesc cât de mult ai mâncat deja și ai astfel tendința să nu mai comanzi nimic.

6. De fapt ajuți restaurantele dacă îți cauți imediat un loc într-un colț, deoarece atunci când ai impresia că te vede mai puțină lume, te simți mai liberă să comanzi mai mult, iar cei care își aleg singuri un loc ferit consumă mese mai calorice, inclusiv desert.

7. Restaurantele încearcă să-și pună clienții cât mai aproape de intrare, pentru a crea o atmosferă mai primitoare pentru următorii și a părea localul mai plin, iar oamenilor considerați mai atrăgători li se oferă în mod special un loc la geam sau la culoar, pentru a atrage atenția celor care trec pe lângă.

8. Dacă mergi undeva și comanzi paste carbonara, chelnerul va trage automat concluzia că nu ești o persoană care iese des la restaurant și va realiza că nu-ți place să încerci lucruri noi. Patronilor restaurantelor le place să includă acest preparat în meniu, deoarece este ieftin și ușor de preparat.

9. Când mâncarea este servită pe farfurii mici, chiar dacă porția a fost relativ mică, clienții se simt plini, de aceea, de multe, ori, felul principal se servește pe farfurii mai mari. Acest truc oferă impresia că ai mâncat prea puțin și îți lasă loc pentru desert.

10. Dacă rogi personalul să dea muzica un pic mai încet, dorința îți va fi îndeplinită în doar 1 din 10 cazuri și de cele mai multe ori doar ți se va spune că au făcut ce i-ai rugat.

11. În meniu sunt folosite denumiri care să pară delicioase și atunci când le rostești gura ta să imite mestecatul. În plus, preparatele pronunțate din fața spre spatele gurii, sunt alese mai des.

12. Chiar și cele mai simple preparate sunt decorate, pentru a crea diversitate. Același lucru se aplică și mâncărurilor colorate, deoarece creierul reacționează la culori, care sunt asociate cu fructele coapte.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 sep