Oana Sîrbu

Secretul sănătății Oanei Sîrbu, la 57 de ani: „Ceaiul de...

Citeste mai mult»
Felix Baumgartner

Primul om care a sărit din stratosferă, Felix...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla marchează împlinirea vârstei de 78 de ani...

Citeste mai mult»
Miley Cyrus

Miley Cyrus nu mai pleacă în turnee din cauza 'lipsei...

Citeste mai mult»
Albert NBN

Trapperul Albert NBN, care a înjurat România pe scena...

Citeste mai mult»
Labubu

Nebunia păpuşilor Labubu. Firma chineză care le produce...

Citeste mai mult»
Thierry

Prezentatorul de televiziune și producătorul Thierry...

Citeste mai mult»
tea

Tea Leoni şi Tim Daly s-au căsătorit. Cei doi s-au...

Citeste mai mult»
Beyonce

Melodii nelansate ale artistei Beyonce, furate dintr-o...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Ce relație are Dan Bordeianu cu fiicele sale, după...

Citeste mai mult»
Brigitte Macron

Brigitte Macron, apel în procesul intentat femeilor care...

Citeste mai mult»
jane

Geanta originală creată special pentru Jane Birkin a fost...

Citeste mai mult»
Giorgio Armani

Giorgio Armani, care a împlinit 91 de ani, își anunță...

Citeste mai mult»
Chris Brown

Acuzat de agresiune, cântărețul Chris Brown a pledat...

Citeste mai mult»
Violeta Bănică

Violeta Bănică, despre celebritatea părinților și ce...

Citeste mai mult»
Michael Madsen

Cauzele morţii actorului Michael Madsen, dezvăluite

Citeste mai mult»
fiv

Nu aștepta prea mult, alege FIV: Când este momentul să...

Citeste mai mult»
marin

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu s-au despărțit după...

Citeste mai mult»
barbie

Mattel a prezentat prima sa păpușă Barbie care 'suferă'...

Citeste mai mult»
Elton John

Mick Jagger și Elton John, printre vedetele britanice...

Citeste mai mult»
kel

Kelly Osbourne, fiica lui Ozzy, a fost cerută în...

Citeste mai mult»
chanel

Colecția haute couture toamnă-iarnă a casei de modă...

Citeste mai mult»
fff

Specialiștii Momirov Cosmetics te învață cum să-ți...

Citeste mai mult»
Irina Fodor

Irina Fodor dezvăluie care este secretul siluetei sale:...

Citeste mai mult»
ney

Neymar şi Bruna Biancardi au devenit din nou părinţi. Ei...

Citeste mai mult»
 Katy Perry și Orlando Bloom

Katy Perry și Orlando Bloom s-au despărțit după nouă ani...

Citeste mai mult»
A$AP Rocky

Rapperul american A$AP Rocky și-a anulat participarea la...

Citeste mai mult»
michael

Michael Madsen, actorul din „Reservoir Dogs” şi „Kill...

Citeste mai mult»
irina si irinel columbeanu

Irina Columbeanu consideră că este responsabilitatea ei...

Citeste mai mult»
Kanye West

Australia anulează viza rapperului Kanye West din cauza...

Citeste mai mult»
Richard Gere

Richard Gere promite că va lupta în continuare pentru...

Citeste mai mult»
Prințesa Kate

Prințesa Kate a dezvăluit că a trebuit să afișeze în...

Citeste mai mult»
Mel Gibson

Mel Gibson a ajuns recent la Muntele Athos şi laudă...

Citeste mai mult»
P. Diddy

P. Diddy, achitat de trafic sexual şi asociere de...

Citeste mai mult»
EC

Revoluție: SOLE.ro lansează prima campanie "Beauty ×...

Citeste mai mult»
Corina Caragea

Ce a pățit Corina Caragea înainte de prima ei apariție în...

Citeste mai mult»
charles si camilla

Călătoria în Samoa, pe primul loc în clasamentul celor...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren Sanchez

Charlize Theron și Rosie O'Donell critică nunta lui Jeff...

Citeste mai mult»
Emma Răducanu

Emma Răducanu pune capăt zvonurilor privind o idilă cu...

Citeste mai mult»
Kira

Gheorghe Hagi a devenit socru mic: Kira s-a căsătorit

Citeste mai mult»

12 trucuri pe care le folosesc cei din cafenele și restaurante, ca să te manipuleze

De în Diete 6 mar 2020

De fapt și de drept, mâncatul în sine este printre ultimele motive pentru care se duce cineva la restaurant, de obicei se urmărește atmosfera și buna dispoziție, iar patronii și cei care lucrează în servicii știu acest lucru, drept pentru care încearcă să te manipuleze de fiecare dată când le treci pragul.

Iată ce secrete îți ascund chelnerii și nu numai, în principiu pentru a încerca să scoată cât mai mult de la tine:

1. În nici un restaurant nu se lucrează fără ingrediente pregătite dinainte. Pastele și pizza, de exemplu, sunt întotdeauna gata de servire, iar supele și ciorbele sunt fierte din start în cantități mai mari și ținute în containere speciale.

2. Bomboanele, gumele și alte atenții care îți sunt aduse o dată cu nota nu sunt de fapt gratuite. Acestea doar te fac să te simți vinovată și să lași mai mult bacșiș.

3. Oamenii mănâncă mai puțin în restaurante decorate cu oglinzi, pentru că atunci când văd ce, cum și cât mănâncă se autocontrolează.

4. Multe localuri fac în așa fel încât mirosul din bucătărie să iasă în sala de mese, pentru a le spori vizitatorilor pofta de mâncare. Același lucru este valabil și în brutării, unde se instalează ventilații ce fac aroma produselor proaspete să întâmpine clienții de afară.

5. Adesea, când chelnerii debarasează mesele, nu o fac doar pentru a avea tu loc ci pentru că farfuriile îți amintesc cât de mult ai mâncat deja și ai astfel tendința să nu mai comanzi nimic.

6. De fapt ajuți restaurantele dacă îți cauți imediat un loc într-un colț, deoarece atunci când ai impresia că te vede mai puțină lume, te simți mai liberă să comanzi mai mult, iar cei care își aleg singuri un loc ferit consumă mese mai calorice, inclusiv desert.

7. Restaurantele încearcă să-și pună clienții cât mai aproape de intrare, pentru a crea o atmosferă mai primitoare pentru următorii și a părea localul mai plin, iar oamenilor considerați mai atrăgători li se oferă în mod special un loc la geam sau la culoar, pentru a atrage atenția celor care trec pe lângă.

8. Dacă mergi undeva și comanzi paste carbonara, chelnerul va trage automat concluzia că nu ești o persoană care iese des la restaurant și va realiza că nu-ți place să încerci lucruri noi. Patronilor restaurantelor le place să includă acest preparat în meniu, deoarece este ieftin și ușor de preparat.

9. Când mâncarea este servită pe farfurii mici, chiar dacă porția a fost relativ mică, clienții se simt plini, de aceea, de multe, ori, felul principal se servește pe farfurii mai mari. Acest truc oferă impresia că ai mâncat prea puțin și îți lasă loc pentru desert.

10. Dacă rogi personalul să dea muzica un pic mai încet, dorința îți va fi îndeplinită în doar 1 din 10 cazuri și de cele mai multe ori doar ți se va spune că au făcut ce i-ai rugat.

11. În meniu sunt folosite denumiri care să pară delicioase și atunci când le rostești gura ta să imite mestecatul. În plus, preparatele pronunțate din fața spre spatele gurii, sunt alese mai des.

12. Chiar și cele mai simple preparate sunt decorate, pentru a crea diversitate. Același lucru se aplică și mâncărurilor colorate, deoarece creierul reacționează la culori, care sunt asociate cu fructele coapte.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 iul