Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

12 trucuri pe care le folosesc cei din cafenele și restaurante, ca să te manipuleze

De în Diete 6 mar 2020

De fapt și de drept, mâncatul în sine este printre ultimele motive pentru care se duce cineva la restaurant, de obicei se urmărește atmosfera și buna dispoziție, iar patronii și cei care lucrează în servicii știu acest lucru, drept pentru care încearcă să te manipuleze de fiecare dată când le treci pragul.

Iată ce secrete îți ascund chelnerii și nu numai, în principiu pentru a încerca să scoată cât mai mult de la tine:

1. În nici un restaurant nu se lucrează fără ingrediente pregătite dinainte. Pastele și pizza, de exemplu, sunt întotdeauna gata de servire, iar supele și ciorbele sunt fierte din start în cantități mai mari și ținute în containere speciale.

2. Bomboanele, gumele și alte atenții care îți sunt aduse o dată cu nota nu sunt de fapt gratuite. Acestea doar te fac să te simți vinovată și să lași mai mult bacșiș.

3. Oamenii mănâncă mai puțin în restaurante decorate cu oglinzi, pentru că atunci când văd ce, cum și cât mănâncă se autocontrolează.

4. Multe localuri fac în așa fel încât mirosul din bucătărie să iasă în sala de mese, pentru a le spori vizitatorilor pofta de mâncare. Același lucru este valabil și în brutării, unde se instalează ventilații ce fac aroma produselor proaspete să întâmpine clienții de afară.

5. Adesea, când chelnerii debarasează mesele, nu o fac doar pentru a avea tu loc ci pentru că farfuriile îți amintesc cât de mult ai mâncat deja și ai astfel tendința să nu mai comanzi nimic.

6. De fapt ajuți restaurantele dacă îți cauți imediat un loc într-un colț, deoarece atunci când ai impresia că te vede mai puțină lume, te simți mai liberă să comanzi mai mult, iar cei care își aleg singuri un loc ferit consumă mese mai calorice, inclusiv desert.

7. Restaurantele încearcă să-și pună clienții cât mai aproape de intrare, pentru a crea o atmosferă mai primitoare pentru următorii și a părea localul mai plin, iar oamenilor considerați mai atrăgători li se oferă în mod special un loc la geam sau la culoar, pentru a atrage atenția celor care trec pe lângă.

8. Dacă mergi undeva și comanzi paste carbonara, chelnerul va trage automat concluzia că nu ești o persoană care iese des la restaurant și va realiza că nu-ți place să încerci lucruri noi. Patronilor restaurantelor le place să includă acest preparat în meniu, deoarece este ieftin și ușor de preparat.

9. Când mâncarea este servită pe farfurii mici, chiar dacă porția a fost relativ mică, clienții se simt plini, de aceea, de multe, ori, felul principal se servește pe farfurii mai mari. Acest truc oferă impresia că ai mâncat prea puțin și îți lasă loc pentru desert.

10. Dacă rogi personalul să dea muzica un pic mai încet, dorința îți va fi îndeplinită în doar 1 din 10 cazuri și de cele mai multe ori doar ți se va spune că au făcut ce i-ai rugat.

11. În meniu sunt folosite denumiri care să pară delicioase și atunci când le rostești gura ta să imite mestecatul. În plus, preparatele pronunțate din fața spre spatele gurii, sunt alese mai des.

12. Chiar și cele mai simple preparate sunt decorate, pentru a crea diversitate. Același lucru se aplică și mâncărurilor colorate, deoarece creierul reacționează la culori, care sunt asociate cu fructele coapte.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 apr