Află la ce pericol te expui dacă mănânci prea des în oraș

De în Sanatate 30 mar 2018

Un nou studiu a demonstrat că mâncatul la restaurant și fast-food crește nivelul de ftalați, chimicale folosite pentru a spori flexibilitatea și durabilitatea plasticului. Cercetătorii au descoperit că cei care mănâncă în oraș mai des au un nivel cu 35% mai mare a acestor chimicale.

Ftalații sunt dăunători chimici legați de astm, cancer a sân, diabet tip 2 și infertilitate. Pentru că sunt agenți care leagă celelalte componente, sunt găsiți în foarte multe produse casnice, preintre care adezivi, săpunuri și șampoane. Pentru a proteja oganismul de ei, în SUA au fost interziși în produsele destinate uzului copiiilor.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista Environment International după ce oamenii de știință au analizat datele de la U.S. National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), colctate între anii 2005-2014 de la un total de 10253 de oameni care au fost întrebați ce mănâncă și de unde le provine mâncarea consumată în ultimele 24 de ore. Nivelul de ftalați a fost măsurat în urina fiecărui participant.

Acest studiu sugerează că mâncarea preparată acasă prezintă un risc mai mic de a conține ftalați, chimicale legate de infertilitate, complicații în sarcină și alte probleme de sănătate. Descoperiile noastre sugerează faptul că mâncatul în oraș este o serioasă sursă de expunere la mediul chimic” a declarat Dr. Ami Zota, de la George Washington University.

Conexiunea dintre a lua masa în altă parte decât acasă și nivelul chimicalelor din organism a fost mai clară la adolescenții care mănâncă des la fast-food și aveau cu 55% mai mulți ftalați decât cei care mănâncă acasă.

Femeile însărcinate, copiii și adolescenții sunt mai vulnerabili la efectele toxice are chimicalelor, deci este important să le limităm accesul la așa ceva. Următoarele studii ar trebui să cerceteze cele mai eficiente metode de a îndepărta acești factori nocivi din alimentație.” a avertizat Dr. Julia Varshavsky, de la University of California.

Se știe că particulele de plastic pot intra, în timp, în alimente prin intermediul ambalajului de proastă calitate sau dacă acesta este încălzit și ,din păcate, restaurantele primesc livrări de alimente în containere de plastic reciclat și depoziat în condiții neportivite. Foarte multă lume crede că ambalarea alimentelor în folii sau pungi de plastic este vitală pentru conservarea alimentelor, dar expunerea la plastic este dăunătoare pe termen lung.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 oct