11 alimente pe care e mai bine să le ţii pe blat

De în Casa & Gradina 2 iul 2020

Te-ai obișnuit ca după ce te întorci de la cumpărături să bagi majoritatea alimentelor la frigider, pentru a le păstra prospețimea, dar aceasta este uneori o alegere greșită, deoarece unele alimente trebuie ținute la temperaturi mai ridicate.

Multe alimente dintre cele depozitate în frigider nu fac decât să ocupe loc și își pierd gustul, aspectul și microelementele, așa că iată ce poți scoate imediat.

Gemuri și murături

1. Murăturile sunt protejate de toți conservanții adăugați și acest lucru este valabil pentru toate tipurile de sosuri și marinate care conțin multă sare, oțet și mirodenii.

2. Dacă s-a urmat rețeta întocmai, iar sterilizarea și închiderea borcanelor s-a făcut adecvat, poți păstra liniștită gemurile și dulcețurile în dulap până la 2 ani, deoarece păstrarea acestora în frigider doar stimulează dezvoltarea mucegaiului, întrucât de fiecare dată când deschizi ușa, în frigider intră aerul cald și borcanele sunt în pericol să capete crăpături.

Fructe de pădure, nuci și fructe uscate

3. Fructele de pădure rămân proaspete la temperatura camerei, pe când umezeala din frigider le face să se înmoaie. În plus, cumpără doar o cantitate limitată și spală doar câte mănânci o dată.

4. Deși temperaturile scăzute ajută la conservarea uleiurilor din nuci, ținute alături de alte mâncăruri, ele absorb rapid mirosurile și gusturile acestora.

5. Depozitarea fructelor uscate în frigider le va face doar să se înmoaie, adică exact opusul pentru care le-ai cumpărat.

Dacă plănuiești să folosești nuci și semințe în următoarele câteva zile sau chiar săptămâni, e mai bine să le depozitezi într-un container sigilat și să le ții undeva ferite de umezeală și căldură, dar dacă vrei să le ai timp de mai multe luni, le poți chiar băga la congelator. Pentru fructele uscate, temperatura optimă este undeva între 0-10 grade, dar acestea trebuie scoase periodic la aer și verificate de mucegai, iar fructele de pădure trebuie păstrate fie într-un loc răcoros, dacă urmează a fi consumate imediat, fie la congelator, dacă plănuiești să faci altceva cu ele.

Diverse

6. Uleiul de măsline face sedimente și devine tulbure, dacă este ținut la rece, deci mai bine îl păstrezi la temperatura camerei, dar într-un loc întunecat, ca să nu se oxideze.

7. În privința ouălor nu există reguli speciale, ele putând fi depozitate atât în frigider cât și afară, ca și untul de altfel, dar într-un loc rece și întunecat. Ideea este să beneficieze totuși de o temperatură stabilă, iar dacă decizi să le bagi în frigider, măcar nu le ține pe ușă, ca să le protejezi de fluctuațiile de temperatură.

8. Concentrația mare de grăsime din unt face ca acesta să nu se strice imediat și de aceea este perfect sigur să-l ții timp de 2 zile într-un container sigilat, ferit de lumină. Astfel, el va fi și mai ușor de întins pe pâine.

9. Salamul îl ții unde vrei, doar să fie împachetat bine și păstrat într-o zonă mai rece, unde poate dura până la o lună. Desigur, dacă producătorul indică altfel pe pachet, sunt de respectat indicațiile și ține cont că după ce-l deschizi pierde din termenul de valabilitate și temperatura crește.

10. Înainte de a tăia orice fel de pepene, nu e nevoie să-l păstrezi în frigider, decât, eventual, dacă ții tu neapărat să fie mai răcoritor. Dar ține cont de faptul că ținuți la temperatura camerei, pepenii sunt mai dulci și au mai mulți nutrienți.

11. Umezeala este cel mai mare inamic al cafelei, iar dacă pui un borcan de cafea în frigider, va începe să apară condensul, iar când se întâmplă acest lucru, se schimbă toată structura chimică și se elimină uleiurile responsabile pentru mirosul specific. În plus, de fiecare dată când scoți borcanul să-ți faci o cafea, aceasta își pierde din gust și de aceea, borcanul sigilat trebuie ținut doar într-un loc răcoros, fără a fi și umed.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi