10 moduri de a-ţi încuraja partenerul

De în Dragoste & Sex 12 sep 2019

Arată-i cât de mult îl iubești încurajându-l când are nevoie și dacă nu știi cum, îți oferim noi câteva idei.

Iată 10 metode pe care le poți folosi pentru a-ți arăta susținerea și a-ți încuraja partenerul de viață în orice vrea să îndeplinească.

1. Încurajează-l în mod realist

Într-o relație este important ca partenerii să se susțină unul pe celălalt, dar există și momente potrivite pentru o critică constructivă, dacă iubitul tău încearcă să facă mai mult decât știi că se poate. În acest sens, este foarte important să nu-i desființezi visele ci doar să-l ajuți să se pregătească și pentru eventualitatea unui eșec.

2. Oferă-i libertate

Încurajarea presupune și să-l lași să lucreze cât timp dorește asupre viselor sale. Dacă îl lași în pace și nu-l cicălești, el va vedea cât de mult îl iubești.

3. Ascultă-l

S-ar putea să fie abia la începutul procesului sau s-ar putea să fi realizat deja o parte din planurile sale, dar mereu are nevoie de un suflet care să-l asculte cum se plânge că nu i-a ieșit ceva sau doar să fie acolo dacă vrea să se laude și el cuiva.

4. Arată-i că-l iubești indiferent de rezultate

Indiferent de rezultat, arată-i că-l iubești și îi ești alături în continuare, deoarece cu siguranță în cazul unui eșec va fi deja dezamăgit de sine și nu mai are nevoie să te vadă și pe tine dezamăgită de el.

5. Contribuie la reușita lui

Depinde doar de el să ajungă la rezultatul dorit, dar începutul este cel mai greu, așa că poți pune și tu umărul. De exemplu, dacă partenerul tău vrea să-și continue studiile, vorbiți despre ce înseamnă acest lucru pentru voi din punct de vedere financiar și cum veți strânge împreună banii necesari. În plus, discutați și despre cum vă veți împărți între muncă, școală și timpul petrecut împreună, pentru că aceste discuții îi vor arăta că te implici în viața lui și că îți pasă ce se întâmplă cu voi.

6. Cere ajutor

Dacă nici unul dintre voi nu aveți cunoștințele necesare pentru a realiza ceva sau nu vă puteți decide dacă luați decizia bună, căutați împreună să găsiți ajutor de la cineva specializat. Poate fi vorba despre un specialist în domeniul vizat sau chiar și despre un prieten sau membru al familiei, dar nu este nimic în neregulă să recunoașteți că nu știți ceva și să căutați ajutorul altcuiva.

7. Comunicați

Studiile arată că este foarte util să-ți arăți interesul pentru ceea ce face partenerul tău, așa că cere-i să-ți împărtășească progresele pe care le-a făcut și ce planuri mai are. Ține însă minte că nu-l controlezi ci doar îți arăți interesul.

8. Fii pregătită pentru eșec

Va veni o vreme când ceva nu va merge conform planului, va primi o veste proastă sau nu va avea timp să ducă la îndeplinire o sarcină și când se va întâmpla acest lucru va trebui să fii acolo pentru el, deoarece este inevitabil ca într-o călătorie importantă să nu fie și suișuri și coborâșuri.

9. Nu te amesteca

Este scopul lui, nu al tău, deci lasă-l să-ți ceară ajutorul dacă are nevoie, nu te băga tu neinvitată, iar dacă vă aflați la o întâlnire cu mai mulți prieteni și cineva întreabă ce planuri aveți, lasă-l pe el să povestească. De asemenea, nu-l verifica la fiecare pas ce face, pentru că ai putea să-i întrerupi astfel gândirea creativă.

10. Ușurează-i lucrurile acasă

Dacă lucrează și învață, îl va ajuta să mai preiei tu din îndatoririle lui casnice, cum ar fi dusul gunoiului sau spălatul mașinii. Un alt lucru de evitat este să-ți exprimi negativitatea vis-a-vis de timpul pe care-l petrece asupra atingerii scopului personal, acest lucru îl va face doar să se simtă vinovat și nesusținut.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 noi