10 lucruri pe care trebuie să i le predai primului tău copil, dacă vrei să mai ai încă unul

De în Familie 9 dec 2019

Mulți copii ajung să-și dorească la un moment dat o soră sau un frate mai mic, ca pe o păpușă, dar din moment ce sunt obișnuiți să fie singuri la părinți, vestea că va veni pe lume un alt membru al familiei îi poate tulbura inițial.

Iată ce trebuie să-ți înveți primul copil, ca acesta să fie o soră sau un frate mai mare responsabil și să se ajusteze mai bine schimbărilor inevitabile.

1. Să împartă

Înainte de a veni pe lume noul membru al familiei, primul copil era singurul copil din familie și toată atenția era asupra lui, la fel ca și toate dulciurile sau jucăriile. Însă acesta trebuie învățat din timp cât de important este să împarți ceea ce ai, ca să poată face compromisuri și să nu se certe cu cel mic sau mai rău.

2. Răbdarea

Deși s-ar putea să fie încântat de o soră sau un frate, cel mare trebuie să învețe cu nu se va putea juca imediat cu bebelușul și că trebuie să aibă răbdare cu acesta, pentru că el nu va știi cum să comunice. Copiulul va fi inițial încet în mișcări și în reacții și va plânge mult.

3. Mereu mai e loc în familie

Este normal ca primul copil să se simtă nedorit sau ignorat când apare în peisaj al doilea, dar el trebuie să știe că familia se poate mări oricând și că este nevoie de el în creșterea celuilalt. Acesta trebuie să conștientizeze că de fapt va avea un rol și mai important, acela de frate sau soră mai mare.

4. Că poți iubi pe cineva fără ca iubirea ta pentru el să se diminueze

De obicei, primul copil crede că părinții îl vor iubi mai puțin când se naște al doilea, dar gelozia poate fi redusă făcându-l să înțeleagă faptul că iubirea ta este infinită. Primul născut trebuie să înțeleagă faptul că părinții îl iubesc în continuare, deși își îndreaptă atenția și spre altcineva.

5. Cum să fie independent

Copilul cel mare trebuie să învețe cum să facă anumite lucruri de unul singur, pentru a nu avea mereu nevoie de atenția părinților. Astfel se va simți mai stăpân pe forțele proprii și mai deștept.

6. Cum să se joace cu ceilalți

Dacă primul copil n-a fost la grădiniță și nici în parc prea mult, el trebuie să învețe urgent cum să se joace cu alți copii. Părinții trebuie să-i zică să aibă răbdare, să nu fie egoist sau răutăcios și să se joace cu grijă, ca toată lumea să se poată bucura de joc.

7. Faptul că trebuie să-i ajute pe cei care au nevoie

Evident, nou-născuții au nevoie de ajutor cu orice. Dacă primul copil știe acest lucru, el se va simți mai încrezător în forțele proprii și își va putea ajuta părinții.

8. Cum să manevreze ceva fragil

Bebelușii sunt fragili, dar părinții trebuie să-și încurajeze și ceilalți copii să interacționeze cu ei. Aceștia trebuie învățați și supravegheați în primă fază, pentru a fi siguri că știu cum să țină un bebeluș în brațe, pentru că altfel îl pot răni fără să vrea.

9. Importanța ca membrii familiei să aibă grijă unii de ceilalți

Cel mare trebuie să știe că și al doilea face parte din familie și trebuie iubit. De îndată ce acceptă și învață acest lucru, el va fi mai protector vis-a-vis de fratele sau sora lui.

10. Cum să-și exprime sentimentele

Acesta este unul dinte cele mai importante lucruri, deoarece când se naște al doilea copil, primul are parte de multe sentimente amestecate și trebuie să știe că părinții sunt mereu alături de el și dispuși să-l asculte.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 noi