10 greșeli pe care le face orice părinte

De în Familie 6 dec 2019

În general, părinții își doresc tot ce-i mai bun pentru copiii lor și încearcă să le ofere acestora tot ce n-au avut ei, dar uneori, vrând-nevrând, fac și ei câteva greșeli.

În special cuplurile formate din părinți tineri ajung să facă la un moment dat în viață, cel puțin una dintre următorile greșeli, deci ferește-te de acestea.

1. Verificarea temperaturii copilului cu mâna

Corpul unui copil are tendința de a fi mai cald, iar temperatura normală variază între 36,11-37,94 grade Celsius, orice peste aceste valori fiind considerat febră, însă este imposibil să detectezi o așa de mică schimbare doar cu mâna și e recomandat să folosești un termometru. Pentru copiii sub 3 luni, un termometru rectal îți va indica temperatura exactă și te va ajuta să ai grijă de sănătatea micuțului.

2. Stocuri de scutece

Când ai un bebeluș, pare o idee bună să cumperi mai multe pachete de scutece o dată, dar în realitate este doar o risipă de bani, deoarece copiii cresc foarte repede și iau în greutate în jur de 140-200 g pe săptămână, deci mărimea scutecelor trebuie ajustată frecvent.

3. Îndepărtarea prea devreme a suzetei

Foarte mulți părinți scot suzeta din utilizare mult prea devreme, dar conform American Academy of Pediatrics, acest lucru trebuie să se întâmple treptat, de la vârsta de 6 luni, nu mai devreme.

4. Iertarea greșelilor

De la o vârstă încolo, trebuie să încerci să-ți disciplinezi copilul și să-l faci să devină responsabil pentru propriile vorbe și fapte. Dacă îi ierți prea multe lucruri, el va învăța doar că pe viitor, când greșește ceva, poate scăpa nepedepsit.

5. Folosirea tehnologiei

Cei mai mulți părinți din ziua de astăzi își pun copiii în fața televizorului sau le dau tableta în mână pentru a-i ține ocupați în timp ce ei fac altceva. Însă conform unui studiu recent, radiațiile acestor dispozitive afectează în mod direct creierul celor mici și sporesc riscul de a face tumori.

6. Acoperirea picioarelor când au febră

Transpirația este un mit ce înconjoară febra și nu exsită vreo dovadă că ar funcționa, mai mult, obiceiul de a pune copiilor șosete în picioare face doar să-i încingă și mai mult. În loc de a-l îmbrăca mai gros, încearcă să-l schimbi în ceva confortabil și asigură-te că încăperea este bine aerisită dimineața și seara.

7. Schimbarea scutecelor imediat după ce le murdăresc

Uneori, copiii fac pe ei la intervale foarte scurte de timp și dacă îi schimbi imediat riști să-ți mai facă odată chiar în timp ce le pui scutecele. Scutecele moderne au capacitatea de a absorbi foarte mult și a păstra pielea bebelușilor curată și uscată.

8. Hrănirea în exces cu lingurița

Medicii sunt de părere că hrănirea cu lingurița este contraindicată dezvoltării sănătoase a copilului și recomandă ca aceștia să fie cât mai devreme lăsați să mănânce singuri, deoarece altfel ajung să fie supraponderali și răsfățați.

9. Cheltuirea a foarte mulți bani

Copiii cresc foarte repede, deci nici nu vor avea ocazia să poarte mai mult de o dată o haină, cât despre jucării și alte accesorii, oricum se plictisesc rapid de ele.

10. Bătaia și amenințările

Este normal ca uneori să te enervezi și să nu mai ai răbdare, dar nu-i o soluție să îți bați copilul sau să țipi la el. Conform psihologilor, cu cât mai mult țipi la un copil cu atât mai mici sunt de fapt șansele ca el să te asculte, deoarece frica nu este un mod de a-l disciplina. Încearcă mai degrabă să îi vorbești ca de la egal la egal.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 oct