10 beneficii ale fructului de guava

De în Sanatate 20 iul 2018

Guava, cunoscut şi drept Amrood, este un fruct tropical cu valori nutriționale mari, de care ar trebui să profite oricine în timpul sezonului de recoltare, pentru că are un gust deosebit.

În continuare, prin intermediul acestui articol, îți prezentăm principalele beneficii ale fructului de guava:

1. Previne diabetul

Acest fruct previne diabetul și tratează anumite simptome, deoarece are aceleași efecte ca și insulina, dar deține un indice glicemic mic și este bogat în fibre ce reglează absorbția zahărului în sânge.

2. Întreține sănătatea inimii

Se știe că guava scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor, iar în plus, echilibrază balanța între sodiu și potasiu, pentru a menține în limitele normale tensiunea arterială.

3. Previne cancerul

Conține vitamina C, licopen, quercitină și polifenoli cu proprietăți anti-cancerigene care luptă împotriva radicalilor liberi.

4. Efect de întinerire

Guava luptă cu radicalii liberi și datorită conținutului mare de caroten, protejează pielea de riduri și alte semne ale îmbătrânirii.

5. Tratează constipația

Are un conținut mare de fibre, ceea ce îl face un fruct excelent pentru digestie, deoarece pune în mișcare intestinele și elimină pe cale naturală toxinele.

6. Ameliorează durerile de dinți

Fructul de guava are proprietăți anti-bacteriene ce luptă împotriva infecțiilor și a paraziților, motiv pentru care este excelent în privința durerilor de dinți.

7. Îmbunătățește vederea

Problemele de vedere sunt în mod direct legate de carența vitaminei A și deși este mai departe decât morcovii, guava reprezintă o sursă importantă de vitamina A.

8. Protejează creierul

Pe lângă faptul că relaxează nervii și mușchii, acest fruct este bogat în vitaminele B3 și B6, care îmbunătățesc circulația sanguină spre creier.

9. Întărește imunitatea

Guava are chiar mai multă vitamina C decât portocalele și este un fruct cu proprietăți anti-inflamatoare, capabile să trateze inclusiv artrita reumatoidă.

10. Recomandată în sarcină

Acest fruct conține acid folic necesar în timpul sarcinii pentru dezvoltarea sistemului nervos al fătului.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Vizita prezidentiala

17 oct 2018

Ce v-ar placea

12 oct 2018

Doi prieteni maturi

10 oct 2018
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 oct